רוצים להאזין למוזיקה מהסמארטפון שלכם, אבל הרמקולים הפנימיים לא מספיק טובים? טווח המחירים של רמקולי בלוטות' מתחיל מעשרות שקלים ויכול לעבור גם את האלפי שקלים, תלוי כמה איכות הסאונד חשובה לכם. בדקנו 4 רמקולים בטווח המחירים של 200 עד 300 שקל. מדובר בקטגוריה שכבר מציעה סאונד סביר, כאשר התשלום עבור המוצר, לא עושה חור גדול מדי בכיס.

המשתתפים בכתבה כללו את המותג הפופולארי JBL עם ה-Clip 2 ואת ה-SoundCore של חברת Anker. זו מוכרת בעיקר מתחום המטענים. שני הרמקולים הללו נמכרים ברשת באג. דגם נוסף הוא ShoqBox SB300B של פיליפס וה-FY-28 Plus של המותג AC.

בשורה התחתונה, מצאנו שהרמקולים בקטגוריית ה-300 שקל, לא ישמחו באמת חובבי מוזיקה. מדובר ברמקולים עם סאונד סביר במקרה הטוב, בכולם יש עיוותי צליל ומתכתיות. למי זה טוב? למי שלא רוצה להשקיע הרבה כסף, רוצה רמקול שאפשר לקחת לפיקניק, לבריכה (חלקם עמידים למים) במטבח או בחדר הילדים. צריך גם לזכור שהרמקולים הנמכרים בעשרות שקלים בודדים, מספקים סאונד אפילו פחות טוב. אז לכן, אם הצליל של המוזיקה שלכם מעט חשוב לכם, תנסו לא להתקמצן יותר מדי וגם להבין לאיזה קטגוריה אתם מכוונים את עצמכם.

רמקולים ניידים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
רמקולים ניידים זולים | צילום: צחי הופמן, NEXTER

רמקול שנתלה על התיק

עיצוב: ה-Clip 2 הוא רמקול המעוצב כעיגול. ניתן לתלות אותו על התיק ועל המכנסיים באמצעות השאקל החיצוני שלו. זו רמקול קל - 184 גרם המגיע ב-5 צבעים: שחור, אפור, תכלת, כחול ואדום. הרמקול מחופה בשכבת גומי בולמת זעזועים וגימור בד.

רמקול נייד זול מדגם Clip 2 של חברת JBL (צילום:  יחסי ציבור )
רמקול נייד זול מדגם Clip 2 של חברת JBL | צילום: יחסי ציבור

נוחות שימוש: את ה-Clip 2 אפשר להניח על השולחן או לתלות בכל מקום. הוא עמיד למים ברמה של גשם או שטיפה מתחת לברז, אבל לא אמורים לשחות איתו. מהסיבה הזו, מחבר הטעינה מסתתר מאחורי כיסוי פלסטיק קשיח. לרמקול גם כבל אודיו עבור חיבור חוטי. הכבל מחובר באופן קבוע, כאשר האחסון שלו מתבצע ככיסוי על החלק החיצוני של הרמקול. בחלק החיצוני גם מוטמעים הכפתורים לשליטה בעוצמת הצליל. אין כפתורי ניגון על הרמקול ולכן צריך להשתמש בסמארטפון בשביל להעביר שירים או לעצור את המוזיקה.

סאונד: הרמקול הקטן מצליח לספק סאונד חזק אפילו מעט מעט חמים עם באסים קלים. גם פה שמגבירים את הווליום, הצליל מלוכלך ומעוות מעט. בשיר Dirty Laundry של NicleBack, ה- JBL הוא היחיד שסיפק סאונד סביר אבל גם לא מספיק טוב. הבאסים בקושי מורגשים.

סוללה: הרמקולים מספקים כ-8 שעות ניגון (על-פי נתוני החברה).

בשורה התחתונה: הקליפ 2 הוא בעל הצליל הטוב ביותר בחבורה. הוא נייד, אפשר לתלות על התיק באמצעות שאקל (אפילו על העגלה של התינוק שמסתובבים בפארק) והוא עמיד למים. אפילו המחיר סביר ביחס ל-JBL.

מחיר: 300 שקל

ציון: 9

הרמקול הסחי

עיצוב: בחברת Anker העוסקת בדרך כלל במטענים ניידים ומטעני קיר, לקחו את ההתמחות העיצובית הזו והעבירו אותה גם ל-SoundCore. מדובר ברמקול מלבני, שחור עם פינות מעוגלות. מדובר ברמקול סחי לחלוטין, שלא יבלוט בשום צורה על שולחן העבודה.

רמקול נייד זול מדגם SoundCore של חברת Anker (צילום:  יחסי ציבור )
רמקול נייד זול מדגם SoundCore של חברת Anker | צילום: יחסי ציבור

נוחות שימוש: ל-SoundCore יש כפתורי ניגון על הרמקול ולא צריך להשתמש בסמארטפון בשביל להעביר שירים או לעצור את המוזיקה. מדובר אומנם ביכולת שאמורה להיות בסיסית, אבל בחצי מהרמקולים שבדקנו לא הייתה האופציה הזו.

סאונד: הצליל הופך למעט לא נעים בטונים הגבוהים ומעוות מאוד. למשל, בשיר Dirty Laundry של NicleBack, פשוט לא כיף להקשיב לשיר. בשיר Bonfire Heart של ג'יימס בלאנט, אפשר להרגיש יותר מדי טראבל אבל עדיין נעים להקשיב והזמר והכלים נשמעים ברורים. ניסינו גם את Enter Sandman של מטאליקה, התוצאות היו דומות: הצליל לא נקי, לא כל הצלילים ברורים אבל עדיין הסאונד עובר את המבחן.

סוללה: סוללה בקיבולת 4400 מיליאמפר/שעה, אשר לטענת החברה מחזיקה 24 שעות.

בשורה התחתונה: ה-SoundCore אומנם לא מציע את הצליל הכי טוב, אבל הוא נוח לשימוש, קומפקטי עם סוללה חזקה והמחיר עומד על 200 שקל. הכי זול מהדגמים שבדקנו.

מחיר: 200 שקל

ציון: 8.5

רמקול עם תאורה צבעונית

עיצוב: גולת הכותרת של ה-ShoqBox SB300B היא תאורת המועדונים המתחלפת שלו. מדובר ברמקול הנראה כאילו ברח מאיזו מסיבת קריוקי מפארק הירקון. התאורה הצבעונית מתחלפת כל הזמן כאשר היא רועדת תוך כדי, בשביל לספק איזו תחושה של מסיבת טראנס ביער. אנחנו בטוחים שלעיצוב הזה יהיה קהל רחב שיאמץ אותו באהבה.

רמקול נייד זול מדגם ShoqBox SB300B של חברת פיליפס (צילום:  יחסי ציבור )
רמקול נייד זול מדגם ShoqBox SB300B של חברת פיליפס | צילום: יחסי ציבור

נוחות שימוש: ה-ShoqBox עמיד למים, כך שאין בעיה להאזין למוזיקה בכל מקום עם מים. אפשר להכניס אותו לבריכה לעומק של מטר למשך חצי שעה. מדובר בתכונה שצריכה להפוך לסטנדרט. כפתור ההפעלה לא ברור לשימוש, ולא תמיד נוח להפעיל את הרמקול, כי לא ברור כמה זמן צריך ללחוץ עליו. אין גם כפתורי ניגון על הרמקול ולכן צריך להשתמש בסמארטפון בשביל להעביר שירים או לעצור את המוזיקה.

סאונד: לפיליפס יש צליל ברור, הטארבל מורגש, אבל גם כאן חסרה החמימות של JBL והבאס. התחושה היא צליל של רמקול זול. גם כאן ניסינו את DirtyLaundry והסאונד פשוט נשמע חלול בטונים גבוהים. ב-Bonfire Heart קיבלנו תוצאות טובות יותר ומעט נקיות יותר. הבאסים כמעט שלא מורגשים.

סוללה: 8 שעות על-פי נתוני החברה.

בשורה התחתונה: ה-ShoqBox הוא רמקול קטן, התאורה הצבעונית יוצרת אפקט מגניבות, הצליל סביר ביחס לשאר הדגמים והמכשיר גם עמיד למים.

מחיר: 300 שקל

ציון: 8.5

רמקול שהוא גם מטען נייד

עיצוב: ה-FY-28 Plus הוא לא הרמקול היפה ביותר שבדקנו, הוא אומנם מגיע במספר צבעים (תכלת, לבן, שחור, אדום וצהוב), אבל הגימור שלו נותן תחושה זולה. למשל, כפתורי הפלסטיק מרגישים כמו משהו מפעם והחיבורים עצמם לא נותנים תחושה שזה רמקול מהליגה של הגדולים.

רמקול נייד זול מדגם FY-28 Plus של חברת AC (צילום:  יחסי ציבור )
רמקול נייד זול מדגם FY-28 Plus של חברת AC | צילום: יחסי ציבור

נוחות שימוש: ה-FY-28 Plus כולל קורא כרטיסי זיכרון, כך שניתן להקשיב לשירים ישירות מהכרטיס ויש גם טיונר FM להאזנה לרדיו. כדאי לשים לב שהשימוש בכרטיס הזיכרון לא כולל חיווי על בחירת השירים. השימוש ברמקול בתור רדיו הוא גם לא תענוג. קודם כל, כמעט חובה לחבר כבל אודיו בשביל שזה ישמש כאנטנה (כבל אודיו מצורף בערכה), אחרת קשה לקלוט תחנות. דבר שני, חיפוש תחנה בלי שום חיווי, הוא לא דבר פשוט.

סאונד: מרגישים שהצליל ברמקול הזה פחות איכותי, אפשר להרגיש את הקור בצליל, את המתכתיות שלו ואת החוסר בבאס. ב-DirtyLaundry החוויה הייתה של טרנזיסטור. מצד שני, בשירים אחרים, גילינו שמדובר בסאונד סביר שמאפשר ליהנות ממוזיקה בבית ובפיקניק.

סוללה: הסוללה של ה-FY-28 Plus מגיעה בקיבולת גדולה של 4000 מיליאמפר/שעה. זו מאפשרת על-פי נתוני החברה כ-6 שעות ניגון מוזיקה. מעבר לזה, ניתן לחבר באמצעות מחבר ה-USB את הסמארטפון ולהשתמש ברמקול כסוללה ניידת.

בשורה התחתונה: AC מספקים בדיוק את מה שהם מבטיחים - רמקול עם מגוון גדול של פיצ'רים, כולל סוללה נטענת לסמארטפון, דרך קורא כרטיסי זיכרון ועד צליל סביר מינוס.

מחיר: 300 שקל

ציון: 7.5