הבוקר התעוררו תושבי המרכז למציאות שאליה התרגלו תושבי הצפון והדרום כבר מאז אירועי ה-7 באוקטובר - אין וויז, אין גט, אין גוגל מאפס ואפילו במוביט אי אפשר לשלם באוטובוס או ברכבת. כן, שיבושי ה-GPS הגיעו גם לגוש דן לאור התגברות המתיחות הביטחונית בימים האחרונים. חלק גדול מהאפליקציות שמותקנות על הסמארטפון שלנו עושות שימוש בשירותי מיקום, וישנם פיצ'רים רבים שלא ניתן להשתמש בהם, לפחות לא באופן מלא, כשהשירותים הללו לא זמינים. אפילו אפליקציות ההיכרויות כבר החלו לשדך לישראלים בני זוג פוטנציאליים מלבנון.

דווקא לקראת סוף השבוע, ישראלים רבים שמתכננים לנצל את תחילת האביב תוהים מה עליהם לעשות כדי להתגבר או לעקוף את שיבושי ה-GPS, לא כולל להסתמך על הפתרון המיושן והלא תמיד זמין של מפות פיזיות. אז העצה הראשונה והחשובה ביותר שיש לנו לחלק, היא פשוט לא להסתמך על ה-GPS. נכון לרגע זה נראה שהשיבושים אינם אחידים בין כל המכשירים, וישנם רגעים ביום שבהם הם זמינים, לעומת רגעים אחרים שבהם הם לא.

פתרון אפשרי הוא פשוט להוריד את המפות שלכם לטלפון, כך שיהיו זמינות אופליין. מה הקאץ'? שבמצב הזה, לא תוכלו לראות את המקום שלכם על המפה ולקבל הנחיות לאן ולפנות ומתי. רק תראו את המפה באופן כללי, מה שהופך את האפשרות הזו לדי מקבילה למפת נייר, רק עם יותר מידע, אפשרות לזוז בתוך המפה כולל זום אין ואאוט ועל גבי המסך.

אז איך עושים זאת? היכנסו לאפליקציית גוגל ולחצו על הפרופיל שלכם באמצעות התמונה הקטנה שבצד. לאחר מכן בחרו ב"Offline Maps" (או: "כשאין חיבור לאינטרנט").

לאחר מכן לחצו על "Select Your Own Map" (או: "בחירת מפה משלך").

לאחר מכן, תצטרכו לסמן את האזור שברצונכם להכניס למפה.

דרך נוספת לעשות זאת, היא לבחור בשלוש הנקודות מצד ימין של המסך (או שמאל, אם אתם מוגדרים בעברית) ולכן מכן על "Download offline map", (או: "הורידו מפה אופליין"). שימו לב שככל שהאזור גדול יותר, כך המפה תהיה כבדה יותר. מצד שני, אם היעד שלכם יהיה מחוץ לטווח שהוגדר, לא תוכלו לנווט אליו במצב אופליין.

אגב, אותה אפשרות גם קיימת באפליקציית המפות של אפל.


אמנם אין תחבורה ציבורית בשבת עצמה, אבל אם אתם צריכים לנווט ולבדוק קווים או זמני רכבות לשישי בבוקר או בשבת, הכניסו את המיקום שלכם באופן ידני באפליקציות השונות (כמו לדוגמה האפליקציה של רכבת ישראל) או בדקו באתר של משרד התחבורה. כמו כן, תוכלו או להיעזר במרכזי השירות של התחבורה הציבורית 8787* או במוקדי השירות של המפעילים.