כבר שמענו על אוזניות שנכנסות לתעלת האוזן ומודדות את קצב הלב, אבל האוזניות של Parrot מביאות איתן עוד כמה יכולות. ראשית, הן אלחוטיות, וזה כבר הישג מרשים. שנית, הן מצויידות גם במנגנון ביטול רעשים שעוד נדיר למצוא אם בכלל באוזניות אלחוטיות - והוא ניתן לכוונון ובעל יכולת משתנה. ולבסוף, הנתונים הגופניים ש-Parrot אוספת ומציגה מהאוזניות, הם יחידים במינם. במילים אחרות: כזה עוד לא ראינו.

אוזניות פארוט (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
כוללות כריות מיוחדות שמונעות מהן לעוף מהאוזניים | צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

לאוזניות עצמן יש צורה קצת מצחיקה ושונה מהמקובל, משהו שפארוט עושים הרבה. הן בולטות בשטח וכוללות כריות מיוחדות שמונעות מהן לעוף מהאוזניים בזמן ריצה. בקצה הרמקולים גם משולב חיישן שמודד את הדופק. אבל את ההצגה גונבת האפליקציה.

קראו גם: CES 2015 - האם המכשירים שלנו יפעילו אחד את השני?

 

מלבד להציג דופק, היא מציגה עוד כמה נתונים שיעניינו ספורטאים: היא מציגה את זמן המדרך שלנו, כלומר, כמה זמן אנחנו דורכים על כל אחת מכפות הרגליים, ימין ושמאל, בנפרד, כדי לאתר בעיות יציבה, היא מראה את השיפוע שבו אנו צועדים מה שלטענת החברה אמור לסייע למודעות שלנו לריצה נכונה ומניעת בעיות ברכיים, וכמובן, גם קצב צעדים לדקה וצעדים כוללים, נתונים שכבר הפכו להיות סטנדרטיים. המערך הזה, נראה מאוד מרשים ובעל ערך לאצנים.

עוד פטנט שעשה עלינו רושם גדול, הוא מנגנון ביטול הרעשים, שניתן להתאמה לפרופילים שונים. תארו לעצמכם ריצה שבה כל הרעש של הרחוב מושתק ומוחרש, וזה רק אתם והמוזיקה. ניתן “לשחק” עם רמות ביטול הרעש, כך שלמשל, רעש של מכונית מתקרבת, לא יסונן.

באופן כללי, האוזניות של Parrot נראות מרשימות מאוד. הן אמורות להגיע לשוק במרוצת שנה הבאה, אבל כרגע ללא תאריך יעד ברור.

אוזניות פארוט (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
ויש גם מנגנון ביטול הרעשים | צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

אוזניות פארוט (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
האפליקציה שמודדת כמה זמן אנחנו דורכים על כל אחת מכפות הרגליים | צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

 

ניב ליליאן הוא אורח של חברת LG בתערוכת האלקטרוניקה CES שבלאס וגאס.