כל הורה מכיר את הסיטואציה - והקוראים הצעירים יותר זוכרים אולי איך היא מרגישה מהצד של הילד: הורה מגיע עם הילד לטיפול רפואי. הילד פוחד, משתולל, בוכה וצועק, מה שרק הופך את כל ההליך למפחיד ומסוכן יותר. רוב הרופאים היום מנסים להרגיע את הילד בשיחה, צעצוע או מסך כלשהו. עכשיו נכנס לתחום אמצעי חדש - משקפי מציאות מדומה.

ד"ר אורן פלדמן, רופא בכיר במיון ילדים בבית החולים רמב"ם ומנהל מוקד רפואה דחופה של קופ"ח מכבי, הגיע לתוכנית הבוקר לספר איך התחיל להשתמש במשקפיים כאלה במוקד בקרית מוצקין. "אנחנו משתמשים כבר הרבה זמן בטלפונים ואייפדים וכולי שיש היום לכולם, ועכשיו במקום להשתמש בטלפון אנחנו שמים את המשקפיים על העיניים ומנתקים את הילד לחלוטין מהסיטואציה", הוא סיפר.

"יש לנו חובה בתור מטפלים לעשות את המקסימום כדי להפחית כאב וחרדה של ילדים שכרוכים בפעולות רפואיות" הוא המשיך, אך הודה שגם האמצעי החדש לא מושלם: "זה לא תרופה. אין שום דבר שהוא תרופת קסם. יש סל של אמצעים שאפשר להשתמש בו, זה אחד מתוך הסל. הוא מעניין, הוא גימיק נחמד, והוא יפה כי הוא באמת מנתק אותך מהסביבה - אתה גם לא אורה את הפעולה, אתה לא רואה את הדם, אתה לא רואה את המחט. זה לא יתאים לפעולה מאוד כואבת, כמו שבר, ששם אתה חייב לטשטש את הילד היטב".

ד"ר פלדמן מקווה שיותר רופאים ומרכזים רפואיים יגלו את האמצעי החדש הזה וישתמשו בו. "זה חוסך זמן, כי לקחת ילד ולתפוס אותו, ולנסות להשתלט עליו, לוקח הרבה יותר זמן, שלא לדבר על הטראומה שנגרמת לילד תוך כדי".