יצרנית מדפסות תלת-המימד השולחניות, חברת MakerBot (מייקרבוט) האמריקנית, נכנסת לשוק הישראלי. החברה מציעה מיגוון מדפסות בעלות יכולת יצור של מוצרים עד גודל של 30-45 סנטימטרים. "זו המהפיכה התעשייתית השלישית, לקחת מוצר שנמצא במחשב ולהפוך אותו למוצר פיזי. השמים הם הגבול", אמר במסיבת העיתונאים יואב לבנטר, מנכ"ל סיסטמטיקס  - השותפה הישראלית של מייקרבוט. 

הדפסת תלת ממד (צילום: MakerBot)
צילום: MakerBot

לפי הודעת החברה, מהיום ניתן יהיה לרכוש מספר דגמים של מדפסות תלת מימד שולחניות במחירים הנעים מתשעת אלפים שקל - עבור המודל הבסיסי יותר, ועד 36,108 תמורת מדפסת מקצועית שמאפשרת להדפיס מודלים בגובה של עד 46 סנטימטרים.

בנוסף, ניתן יהיה לרכוש את סורק התלת ממד שמאפשר ליצור דגמים במהירות ללא צורך בידע מוקדם בתכנון תל מימדי. הסורק לוקח אובייקטים מה'חיים האמיתיים', וסורק אותם תוך שימוש במצלמה ובשני לייזרים - לקובץ תלת-מימד, ומחירו 5,735 שקל. 

פלסטיק או זכוכית 

לדברי לבנטר, שוק ההדפסות של מוצרים בעולם, הכולל מוצרים גדולים כחלקי מבנים ומטוסים, מוערך בכעשרים מיליארד דולר בשנה. לטענתו, מייקרבוט מחזיקה כ-30% מהשוק של מדפסות תלת מימד שולחניות, ועד כה מכרה כ-50 אלף יחידות, במחיר של כמה אלפי דולרים האחת. המדפסת הביתית מאפשרת יצור מוצרים משני סוגי פלסטיק, אולם בעולם קיימות מדפסות המדפיסות בחומרים שונים, בהם זכוכית, או חומרים אורגנים. 

מייקרבוט, חברת הבת של Stratasys, יצרנית מדפסות תלת-מימד מקצועיות, מתכוונת לחזק את מעמדה בשוק הישראלי כקובעת הסטנדרט למדפסות תלת-מימד שולחניות. המדפסות מיועדות למהנדסים, אדריכלים, מעצבים ואנשי חינוך.

הדפסה תלת מימדית הינה שיטת ייצור בה אובייקט תלת-מימדי נוצר על ידי הנחת שכבות רצופות של חומר אחת על גבי השניה עד ליצירה מלאה של האוביקט. "בעבר, השימוש בשיטת ייצור זו היה בעיקר נחלתן של חברות גדולות", אמר אריק שפט, מנהל תחום מדפסות תלת-מימד בסיסטמטיקס. "עם יציאתן לשוק של מדפסות קטנות וזולות יותר, הדפסה תלת-מימדית נהייתה נגישה ואפשרית גם עבור העסקים הקטנים ואף לצרכן הפרטי".

"שוק המדפסות הביתיות והשולחניות תופס תאוצה רבה בשנים האחרונות" ממשיך שפט, "כיום כל אחד יכול להפוך את הרעיונות שלו מאובייקטיים מופשטים או וירטואליים לעצמים מוחשיים. אנו מעריכים שהשוק הישראלי, שהוא בין הראשונים המאמצים טכנולוגיות חדשות כיום, בשל לפתרונות שלנו. לא צריך להיות מומחה בתכנון או משתמש במערכות תכנון מקצועיות על מנת להיות מסוגל לתכנן מודלים באופן עצמאי. אני מאמין שמדפסות תלת-מימד יימצאו בשנה הקרובה על הרבה מאוד שולחנות, בבתים, בעסקים ובמשרדים של די הרבה אנשי מקצוע רלבנטיים", אמר שפט.

הדפסת תלת ממד (צילום: MakerBot)
צילום: MakerBot

 

לידיעה המקורית ב-Themarker

כתבות נוספות ב-Themarker: