בביתן של אינטל מצאנו את המחשב ש-HP השיקה לאחרונה, שנקרא Sprout. ספראוט הוא לא מחשב רגיל. אין לו מקלדת וגם לא עכבר. מה כן יש לו כממשק? מצלמה גדולה שנראית כמו מנורת שולחן המוצבת מעל מסך מגע גדול בן 23 אינץ', ומתחתיו משטח שעליו מקרינה המנורה ממשק עבודה.

ביתר פירוט, ה"מנורה" מכילה ארבע מצלמות שמיישמות את טכנולוגיית RealSense של אינטל שמאפשרת למחשב גם "לחוש" ו"לראות" עומק. בנוסף אליהן, מותקן שם מקרן ומצלמת 14 מגהפיקסל. כל השילוב הזה מאפשר למחשב לסרוק עצמים שמונחים על המשטח, להפוך אותם לדיגיטליים ולבצע עליהם שינויים במגע של אצבע או שתיים.

בהמשך, יאפשר המחשב גם לסרוק עצמים סריקה תלת ממדית מלאה, כך שיהיה אפשר להדפיס העתקים שלהם במדפסת תלת ממד (שגם על אחת כזו עובדת HP) ותצא לשוק בשנה הבאה.

Sprout (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

השילוב של טכנולוגיית RealSense, בשילוב מסכי המגע בעצם מייתרת את העכבר. מקלדת רגילה יש למי שרוצה, אבל המקרן מסוגל להקרין מקלדת וירטואלית על המשטח, בדומה למקלדות שיש בטאבלטים - מה שמייתר גם אותה.

מההתנסות הקצרה שלנו, בהחלט אפשר להתרגל לממשק כזה בזמן קצר יחסית. בתחילה התחושה של הקלדה על משטח חסר מקשים היא קצת משונה, אבל די במהירות מתרגלים אליה. העובדה שההקשות נעשות על ממשק רך וספוגי ולא קשה כמו פנים של מסך, הופכות אותן להרבה יותר נעימות וטבעיות. והשינויים שניתן לעשות לאובייקטים שזה עתה סרקנו באמצעות המצלמות, עובדים בטבעיות ובקלות.

Sprout הוא סוג של סנונית ראשונה, אבל אם העסק הזה יתפוס, הרי שבתוך שנים, המקלדת והעכבר ימצאו את מקומם בפח האשפה של ההיסטוריה, לצד התקני קלט ישנים כמו ג'ויסטיקים או כדורי עקיבה.

Sprout (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס