קניות ברשת, בגדים
המבצעים לא נגמרים. אסוס

אם שרדתם את יום שישי השחור ועדיין לא חסמו לכם את כל כרטיסי האשראי, ודאי תשמחו לדעת שהשבוע הקרוב מספק לכם עוד שלל הזדמנויות חדשות להוציא סכומי עתק ולרכוש מוצרים בהנחות ומבצעים. הסיבה: סייבר מאנדיי (יום שני המקוון), היום שמותג בעשור האחרון ברחבי העולם כיום לעידוד קניות ברשת.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

כמדי שנה, ביום שני שאחרי חג ההודיה (שזה יום שני), מציעות חנויות מקוונות מבצעים מיוחדים במאמץ לשכנע אותנו שמשתלם לקנות ברשת. לאחר שנות הספקנות בעשור הקודם, בשנים האחרונות יכלו המשווקים ברשת לחייך מאוזן לאוזן: ב-2010 עברו מכירות סייבר מאנדיי בחנויות אמריקאיות את רף המיליארד דולר, בשנה שעברה הן עמדו על רף המיליארד וחצי והשנה הן צפויות להתקרב אל רף ה-2 מיליארד דולר.

לפי סקר שערכה חברת הסליקה פייפאל לקראת תחילת בהלת הקניות השנתית, עולה ש-60% מהציבור מעדיפים לבצע קניות ברשת בשעות הלילה המאוחרות. הסיבות העיקריות שצוינו על ידי הנסקרים להעדפת קניות ברשת היו היכולת לקנות בכל שעה (57%), היכולת לבצע השוואת מחירים (55%), היכולת לקנות בלי לצאת מהבית (40%) ואי הצורך "לסבול את כל יתר הקונים" (36%). לגבי בהלת הקניות הפיזית המביאה הארה"ב בכל שנה מחדש לקרבות של ממש בחנויות, הודו 16% שצעקו על קרוב משפחה בגלל הקניות לחג ו-13% הודו שדחפו אנשים בתור לקניות.

אז על מה נבזבז את סכומי העתק השנה? חנויות אינטרנטיות מכל הסוגים והגדלים מנסות לגרום לנו לרכוש כל מוצר אפשרי, החל מגאדג'טים שלא היכרנו ועד בגדים שלא מדדנו, תוך הבטחה שלפחות מחר, אם לא במהלך כל השבוע הקרוב, נשלם עליהם מחירים שווים. נברנו ברשת והנה המצבעים המשתלמים שמצאנו:

באמזון, למשל, מבטיחים כי מהלילה ועד סוף השבוע יעלו בכל שעה מכירות חדשות, בנוסף להנחות קבועות של 20% על מחשבים שולחניים וניידים, 25% על סמארטפונים פתוחים ואביזרי בלוטות', 30% על מכשירי טלוויזיה, משחקי קונסולות וצעצועים לפעוטות, 40% על מערכות אודיו ועוד.

בין המבצעים האלה ניתן למצוא, למשל, טלוויזיה חכמה של סמסונג בגודל 40 אינצ', הכוללת תמיכה בשלל אפליקציות ישראליות שבשנה הבאה תצטרף אליהם MakoTV, ב-478 דולר (במקום 829 דולר, 42% הנחה), סמארטפון HTC One ב-520 דולר (כ-700 שקל מתחת למחירו הנמוך ביותר בישראל), סמארטפון נקסוס 5 של גוגל ו-LG עם אחסון 32 גיגה-בייט ב-490 דולר (כ-720 שקל מתחת למחירו הזול ביותר בארץ), מחשב נייד/טאבלט היברידי Dell XPS 12 Duo עם מעבד Core i5 וכונן פלאש בנפח 128 גיגה-בייט ב-800 דולר (פחות ממחצית ממחירו הזול ביותר בארץ) ועוד.

ויש גם בגדים

אבל סייבר מאנדיי הוא כמובן לא רק יום לרכישת גאדג'טים. חנויות בגדים אינטרנטיות מציעות גם הן מבצעים אטרקטיביים בתקווה שתרכשו דווקא אצלן. בחנות הידועה אסוס, לדוגמא, מציעה 20% הנחה על כל קנייה עם קוד הקופון GIMME20. Anthropologie מציעה גם היא 20% הנחה על פריטים רבים ו-50% נוספים בין השעות 6 ל-11 בבוקר לפי שעון ארה"ב.

זהירות בכספים

כמובן שכמו בכל שיגעון קניות, חשוב לזכור גם לדעת מה לא לקנות. בין המכירות האינטרנטיות מסתתרות, כרגיל, הרבה הצעות שנראות טובות מכדי להיות אמיתיות - מכיוון שהן בדיוק כאלו. כך, למשל, סמארטפונים ומחשבים בעשרות דולרים בודדים הם בדרך כלל לא הדבר האמתי אלא חיקוי סיני ובדרך כלל גרוע; בגדים בדולרים בודדים עשויים להיות גם הם כאלה הנהרסים אחרי שתי כביסות; ורהיטים או מוצרי מטבח במחירים לא שפויים עלולים להכיל חומרים לא רצויים, שבדרך כלל גם אסורים לשימוש במוצרים שכאלה ברוב מדינות המערב, ולכן עלולים להיות מוחרמים בכניסה ולהשאיר אתכם בלי מוצר כלל.

יש משלוחים לישראל?  

שימו לב, לא כל האתרים שולחים את המוצרים שלהם לישראל. לכן תוכלו להיעזר בחברות שילוח בינלאומיות. 

אתר Buy2USA (גילוי נאות: זוהי חברת בת של mako), מציע לנרשמים כתובת מקומית בארה"ב, אליה הם יכולים להזמין מוצרים במשלוח מקומי, שפעמים רבות אינו עולה דבר. לאחר הגעת החבילה למרכז מעבירה אותה החברה לארץ במשלוח אווירי או ימי, בהתאם לבחירת הלקוח ובתוספת אפשרות לארוז את המוצרים מחדש כדי להוריד את מחיר המשלוח ו/או המכס. האתר כולל אפילו מחשבון מסים, המאפשר לדעת עוד לפני ההזמנה מחיר כמעט מדויק של המוצרים כולל עלויות המכס ומסים אחרים בהם מחויבים מוצרים המובאים לישראל.

אתר אחר שמאפשר ליהנות מהמכירות האמריקאיות הוא מסטופ, המספק שירות דומה לזה של ביי2. שירות ייחודי שהוא מציע, מעבר לכתובת מקומית בארה"ב או בריטניה, קבלת חבילות והעברתן עד בית הלקוח בישראל, הוא "קונים בשבילך", המאפשר ללקוחות שאינם מחזיקים בכרטיסי אשראי בינלאומיים או אמצעי תשלום אחרים המקובלים בחנות המבוקשת בחו"ל, להזמין מוצר באמצעות כרטיס האשראי הישראלי. החברה תבצע את ההזמנה בפועל במדינת היעד ותגבה מחשבון הגולש בארץ את המחיר בשקלים.

חברת TNT הבינלאומית, לעומת שתי מקבילותיה הישראליות, אינה עוסקת ברכש, אלא רק בשילוח. היא מספקת ללקוחות כתובות בארה"ב או באירופה אליהן ניתן להזמין מוצרים במחירים מקומיים, בהנחה שברשותכם אמצעי תשלום קביל לאותה מדינה וחנות, ומעבירה אותן לכתובתכם האמתית. החברה מבטיחה שבזכות האמצעים העומדים לרשותה המשלוחים שלה מהירים יותר מהמתחרים.

BuyAmerica הוא שירות נוסף בתחום, המתמקד אך ורק באתר הקניות הגדול בעולם, אמזון. לאחר הכניסה הוא מעביר אתכם לאמזון ומסיף סרגל צד מיוחד המאפשר לכם להוסיף מוצרים, לבדוק את מחירם לאחר המרה לשקלים, מסים ומשלוח ולהחליט האם אתם רוצים לרכוש אותם במחירים אלה. לאחר הקנייה השירות עובד באופן זהה למתחרים, מקבל את החבילה בארה"ב ומעביר אותה לישראל תמורת דמי משלוח.

>> כמה נפצעו וכמה מתו במבצעי "יום שישי השחור"?