ענקית המסחר ברשת אמזון החלה להסיר עמודי מכירה של מכשירי "הוברבורד", כך מדווח הבלוג The Verge. בימים האחרונים החלו גולשים להבחין בכך שקישורים לרכישת גאדג'טים כאלה באתר נעלמים. הבלוג פנה לחברת Segway, היצרנית המפורסמת ביותר של מכשירי תנועה רובוטיים אישיים, שמסרה את ההודעה הבאה:

"אמזון שלחה התרעה לכל משווקי ההוברבורד לספק תיעוד המוכיח כי כל מכשירי ההוברבורד הרשומים תואמים לסטנדרטים בטיחותיים", ובעיקר כאלה הנוגעים לסוללות ומטענים. חלוצת כלי התחבורה האישיים, הנמצאת כיום בבעלות Ninebot הסינית שהמשקיעה העיקרית בה היא יצרנית הסמארטפונים שאומי, הצהירה כי היא "כבר עומדת בכל האישורים האלה ושמחה שאמזון החליטה לנקוט צעדים לניכוש העשבים השוטים והלא איכותיים". עם זאת, בין העמודים שהוסרו היו גם כאלה של מכשירי סגוויי עצמה.

ג'סטין ביבר על הוברבורד (צילום: X17, YouTube, יוטיוב)
ג'סטין ביבר רוכב על כזה. זו לא הוכחה שזה מסוכן? | צילום: X17, YouTube, יוטיוב

הוברבורד הוא הכינוי למעין גרסה חסרת כידון של הסגוויי, הבנויה כמשטח קטן בעל זוג גלגלים שמסוגל לשאת אדם אחד שמנווט את המכשיר באמצעות הטיית משקלו קדימה, אחורה ולצדדים. בשנה האחרונה הפכו המכשירים האלו לנפוצים מאוד ונמכרים על ידי המוני יצרניות, רובן סיניות. מפורסמים רבים, ביניהם ג'סטין ביבר, וויז חליפה ועוד הצטלמו רוכבים עליהם והפכו אותם לאחת המתנות המבוקשות ביותר לחגים.

אך לאחרונה החלה בהלה סביב המכשירים האלו, בעקבות שורה של דיווחים על מכשירים כאלה שהתלקחו לאחר שהסוללות שלהם התחממו. בארה"ב נחקרים כרגע יותר מעשרה מקרים כאלה וברשת ניתן למצוא תיעוד של מקרים נוספים מכל רחבי העולם.

 

 

בעקבות הבהלה החלו חברות ברחבי העולם "להחרים" את מכשירי ההוברבורד: חברות התעופה דלתא, אמריקן, יונייטד, וירג'ין, JetBlue ואלסקה איירליינס האמריקאיות, בריטיש איירווייז הבריטית, לופטהאנזה הגרמנית ועוד הודיעו בשבוע שעבר כי הן אוסרות הכנסת מכשירים כאלה למטוסים; ביום רביעי הודיע אתר Overstock על הפסקת המכירה של מכשירים כאלה בשל "ההופעה המתמשכת של דיווחים המצביעים על חששות לבטיחות" והציע החזר לכל מי שכבר רכש דרכו מכשיר כזה; מכון התקנים הבריטי הודיע כי בחן בחודשיים האחרונים כ-17,000 מכשירים כאלה בנקודות הכניסה לבריטניה והחרים 15,000 מתוכם (88%) לאחר שמצא בהם "חששות רבים, כמו בעיות בטיחות בחיבור, בכבלים, במטען, בסוללה או במתג הניתוק (הפחת)"; אפילו CEA, החברה המארגנת את תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם שתיערך בחודש הבא בלאס-וגאס, הודיעה בשבוע האחרון כי תאסור כניסה של מכשירי הוברבורד, סגוויי ומכשירי תנועה רובוטיים דומים למתחם התערוכה.

במקביל, נראה שיש מי שלא ממהר להילחץ מהדיווחים ואף קורא להקלות על שימוש במכשירי ההוברבורד במרחבים ציבוריים. בטור בעיתון הטלגרף בחודש אוקטובר, בו החלו הדיווחים על בהלת ההוברבורד, כתב ראש העיר לונדון, בוריס ג'ונסון, כי האיסור על שימוש בהוברבורד במקומות ציבוריים הוא "מגוחך וילדותי". הוא קרא למכשירים "צורה חדשה ומשחררת של ניידות אישית" ואף השווה בין היתר לרכיבה על הוברבורד להיתר לזקנים "להסתער עליך על המרכבות המבעיתות שלהם".