כשאפל השיקה את השעון החכם הראשון שלה, עיתונאי טכנולוגיה מסביב לעולם לא יכול לעצור את עצמם מלשאול: מי בכלל צריך את זה? אך הזמן עבר, הבאזז כנראה עבד ומיד לאחר ההשקה החלו לזרום ידיעות על כך שהמלאי הראשוני אזל.

ומה במחוזותינו? לא ברור כל כך מתי האפל ווטש יגיע באופן רשמי לארץ, אך מדיווחים שונים עולה כי בשבועות הקרובים צפויות להפתח רשימות המתנה. עד שזה קורה, קיבלנו באדיבות iStore  את הגאדג'ט הנחשק לבדיקה.

מיני אייפון

כבר במבט ראשון היה ברור: אפל הצליח להפתיע אותנו. למה? כי לפני שהנחנו עליו את הידיים חשבנו שמדובר בשעון גדול ממדים, גס ועב כרס. אבל התבדינו. השעון קטן יחסית, נראה אלגנטי ולא ממש בולט כפי שחששנו. אפשר אפילו לומר שהוא יפה. עם זאת, המסגרת המתכתית לא יכולה להזכיר לנו משהו אחר פרט לאייפון הראשון (נחמד, אתם חובבי נוסטלגיה), ולמעשה זה גם מרגיש כמו מיני אייפון - רק במידות עוד יותר קטנות.

קראו גם: כך תזמינו את האפל ווטש מחו"ל

העיצוב, הבנייה והמראה הם ללא ספק ביטויים מובהקים לייצור של אפל, כמו גם מגוון הרצועות שניתן לבחור מהן – ולשלם על כך בהתאם. אבל יש כאן מספר חידושים נוספים, הן מבחינת אפל והן מבחינתנו כמשתמשים, למשל - הגלגלת שמסייעת לסייר בין האפשרויות ולבצע זום מהיר בתמונות ובמפות; המסך שבלחיצה ארוכה מתפקד ככפתור בזכות טכנולוגיה חדשה המכונה Force Touch המסוגלת לזהות את עוצמת הלחיצה של המשתמש וכפתור צד נוסף לגישה מהירה לחברים.

אפל ווטש (צילום: איתי מקמל)
אפל ווטש | צילום: איתי מקמל

השעון הכי מתקדם היום

למרות גודלו, האפל ווטש מרגיש כמחשב לכל דבר. יש המון אפשרויות, מבחר האפליקציות שרק הולך וגדל ונדמה כי כיום זהו השעון הטכנולוגי ביותר שתוכלו להשיג. כן, גם בהשוואה לשעוני ה-Android Wear, לאפל יש הרבה מה להציע והיא עושה זאת אף בממשק שונה, מעט מורכב אבל עשיר באפשרויות.

אז קודם מדובר בשעון. כן, כזה שמציג את השעה, בין אם בספרות דיגיטליות או אנלוגיות, אך עם מגוון מצומצם מאוד של עיצובים לבחור מהם. המסך כבוי בזמן המתנה ובזכות החיישנים הטמונים בו, בכל פעם שמרימים את היד כדי לראות מה השעה, הוא מופעל באופן אוטומטי. טוב, ברוב המקרים.

השימוש השני שלו והיותר חשוב, הוא להעביר את ההתראות שמתקבלות ממכשיר הטלפון אל השעון ובזמן אמת. כלומר, כל התראה כלשהי משתקפת ישירות בשעון בדיוק כפי שהיא מוצגת בטלפון. ברגע שמתקבלת הודעת מסנג’ר, וואטסאפ, תזכורת על פגישה קרובה או התראה מפייסבוק - היא מידע מוצגת בשעון, יחד עם רטט כפול ועדין וצליל קטן של פעמון.

משתמשים שרגילים לפתוח את המסך של האייפון בכל מספר דקות, יגלו עכשיו שהמעקב הרבה קל יותר, כשכל מה שצריך זה להציץ בהתראה ואז למחוק אותה. מצד שני, לא בטוח שהאנשים שאנחנו יושבים איתם ישמחו לראות שאנחנו מתעסקים עם השעון במשך כל הפגישה. לכן, כדי קצת לרסן את ההתמכות, אפשרות להגדיר את היישומים שמעוניינים לקבל מהם התראות, ולבחור לבסוף רק את החשובים.

אפל ווטש (צילום: איתי מקמל)
אפל ווטש | צילום: איתי מקמל

 

יכול יותר - אבל מסוגל פחות

לחיצה על הגלגלת פותחת עולם ומלואו של אפליקציות, אבל בממשק מהסוג שלא הכרנו, וכזה שפחות מתאים לאפל לעצב. זהו ממשק שלוקח זמן להבין, להתרגל ולהתמצא במרחב שלו. כל היישומים פרוסים במעין עיגולים עיגולים שניתן לסייר ביניהם בתנועה על המסך, כשבוחרים את היישום הרצוי על ידי נגיעה בו או מעבר עם הגלגלת. בתוך כל יישום שכזה גם כן מסתתר איזשהו תת תפריט, ואם זה לא מספיק, יש גם החלקה מלמעלה למטה להצגת ההתראות האחרונות, והחלקה מטה למעלה לתפריט מהיר עם שלל כרטיסיות שונות לקבלת מידע מהיר, אבל זה רק כאשר נמצאים בתצוגת השעון. קצת מסובך.

כרגע מבחר היישומים דל יחסית, אבל בהחלט לא חסר דברים: יש מפות ניווט, גישה למיילים, SMS, חייגן טלפון, שליטה במצלמה, שעון מעורר, כיבוי והפעלת קישוריות, צלצול למכשיר מרחוק כדי למצוא אותו, מזג אוויר, גישה לנגן המוזיקה, פגישות ולוח שנה, שעון עצר וגם יישומי צד שלישי כמו Shazam, Evernote, Instagram ועוד.

אנחנו מבינים גם מדוע אפל לא מאפשרת, לעת עתה, להפעיל את השעון ללא טלפון - אלא הוא מוגבל לטווח ה-Bluetooth. הסיבה היא שהשעון הקטן הזה מסוגל באופן מסוים להחליף את הטלפון הסלולרי – אפשר לחייג דרכו, לשוחח, להגיב להודעות על ידי שימוש בהודעות מוגדרות מראש או אפילו לבצע הקראה קולית, לקבל הוראות ניווט ועוד. אבל באפל כנראה עוד חוששים לתת לו יותר יכולות כי השעון הזה מסוגל לעשות הרבה יותר, רק כרגע הוא מוגבל בכוח.

יש גם כמה דברים נוספים חדשים שימצאו חן בעיקר בעינייהם שם חובבי הספורט. לדוגמה, יישום ה-Activity, שסופר צעדים, מודד מרחק ומציב בפני המשתמש אתגרים כמו עמידה בקצב, וגם לבדוק האם מדובר בכאלה שלא נחים לרגע או כאלה שלא שקמים מהכורסה. יש מד דופק בגב השעון המסתנכרן עם יישום הכושר בטלפון וניתן להגדיר אימון אישי לפני היציאה עם הצבת יעדים כמו מספר קלוריות, ק”מ או זמן.

אפל ווטש (צילום: איתי מקמל)
אפל ווטש | צילום: איתי מקמל

 

מרגיש כמו דור ראשון

ועם כל אלו, עדיין מורגש כי מדובר במכשיר דור ראשון. ההתממשקות עם הטלפון אמנם חלקה, אך לעתים התקשורת ומעבר המידע אטיים עד נורא. לדוגמה, הפעלת המצלמה מרחוק דרך השעון, חיוג לאנשי הקשר, הפעלת המפות, שליטה במוזיקה מרחוק ועוד. גם הממשק עדיין לא חלק כפי שאנו מצפים מאפל, ורחוק עוד מלהיות מושלם וזה עוד לפני שדיברנו על המחיר.

המסך, בגדו 1.5 אינץ’ או 1.7 אינץ’, איכותי מאוד ונראה מצוין גם באור שמש ומגיב היטב למגע, אם כי הוא מגנט לטביעות אצבע. הסוללה מצליחה לשרוד יום של עבודה, אבל די בקושי, ובמיוחד אם לא מתלהבים מדי בימים הראשונים ומשתמשים בו עד שנפלטות להן דמעות מהעיניים, למה זו בעיה? כי אז צריך להיסחב עם המטען הכבד שלו. לא מלהיב במיוחד. גם העובדה כי הוא לא חסין מים, אלא רק נגד השפרצות, לא ממש מהליבה – זה בעיקר אומר כי לא ניתן להיכנס אתו למקלחת, ויש ולהיזהר בזמן שטיפת ידיים.

למי הוא מתאים?

מדובר כאמור בדגם ראשון, שלדעתנו עדיין לא מספק את הסחורה. כן, הוא נותן כיום מעבר למה שמסוגלים לספק רוב השעונים שם בחוץ, אבל האם זה נכון לשלם כל כך הרבה ולקבל כה מעט רק כדי להיות מסוגלים לקרוא את הסטטוס או לענות בצורה פחות נוחה ועל מסך קטן?

המחיר מתחיל ב-349 דולר עבור הדגם הבסיסי וזה קופץ ל-549 דולר וצפונה לדגמים האחרים בהתאם לרצועה וזה לפני מסים מקומיים. בשקלים, iStore מוכרת את השעונים החל מ-2,949 שקל. כן, זה מחיר של טלפון דגל חדש באריזה, לכן כרגע, רק חובבי אפל כנראה ימצאו אותו כאטרקטיבי וכאביזר נוסף לשלל מוצרי אפל שוודאי כבר אצלם.