אם מגיל צעיר ליוויתם את ההורים או הסבים במטבח בזמן הבישולים - יכול להיות שכבר למדתם לזהות מתי אוכל מקולקל ומתי לא. יחד עם זאת, לא כולנו גדלנו ככה - ולכן, במקרים האלה ממש לא יזיק לקבל חוות דעת שנייה. ה-FOODsniffer הוא מכשיר קטן וצבעוני, שיחסוך לכם פעולה די מסריחה: הוא 'יריח' את שאריות הבשר, העוף והדגים שיש לכם במקרר, ויעזור לכם להכריע האם הם עדיין ראויים למאכל, או שכדאי לכם לחשוב על אלטרנטיבה.

לפי הסרטון המשעשע, והמאוד לא תמים, מסתבר שמידי יום 200,000 אמריקאים סובלים מהרעלת מזון. הסיבה לכך היא כנראה הקושי להכריע האם הבשר מקולקל או לא. ה-FOODsniffer ימדוד את רמות הגז בבשר נא, ינתח את התוצאות ויעדכן אתכם מייד במידת הטריות של המנה ועד כמה היא 'בטוחה' למאכל.

עוד ב-Geektime:
כך תכתבו בעתיד? מחברת דיגיטלית של דף אחד
העתיד מגיע: ערכת אב"כ חכמה ומחמם מגבות

כדי לבצע את הבדיקה, יש לקשר בין המכשיר והסמארטפון שלכם באמצעות האפליקציה הייעודית (חיבור מבוסס בלוטות'). לאחר מכן, עליכם לכוון אותו כלפי הבשר, העוף או הדג הנא. באפליקציה ובמכשיר מופיע כפתור Get, שלחיצה עליו תפעיל את הבדיקה הביו-אורגנית 'המריחה' את האוכל המונח לפניכם. בסופה יופיעו תוצאות הבדיקה על צג האייפון או האנדרואיד שלכם.

כמובן שלא מדובר בתוצאות הדורשות ניתוח רפואי מסובך; צבע ירוק – מצוין, מעיד על טריות; צהוב – אם אתם ממש רעבים, הבשר הזה לא בשבילכם, שכן הוא דורש לא מעט זמן בישול; תמרור האזהרה האולטימטיבי יופיע בצבע אדום, והוא יתריע בפניכם על כך שהבשר מקולקל. בזה פחות או יותר נגמרת האבחנה.

הכל טוב ומגניב, אבל בתור צמחונית אני חייבת לשאול – למה ה-FOODsniffer לא יודע לזהות מתי פסטה, תפוח אדמה או חלב כבר לא מומלצים לשימוש?

בכל אופן, מחיר יחידה הוא 130 דולר (כ-500 שקל).

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime