בלבול שעון החורף חוזר, אך הפעם בצורה מתונה יותר - רק בעלי מכשירים ישנים עשויים להיפגע משיבוש השעון, ואילו בעלי מכשירים חדשים יחסית אינם צריכים לעשות דבר.

בוהים בסמארטפון (צילום: NuStock, Thinkstock)
"עוד פעם להעביר את המכשיר לזמן אתונה?!" אילוסטרציה | צילום: NuStock, Thinkstock

אלו ההנחיות, כפי שהחלו לפרסם חברות הסלולר ללקוחות: שעון החורף הישראלי יכנס לתוקפו ב-26 באוקטובר. נזכיר כי בשנת 2013 שינתה הכנסת פעמיים את מועד כניסת שעון החורף לתוקפו, מה-28.9 ל-5.10 ואז ל-26.10. טלפונים ישנים יחסית עשויים לעבור לשעון חורף כבר ב-28 בספטמבר ולכן כדאי לעדכן בהם ידנית את השעון, כבר בימים הקרובים.

קראו גם: שעון חורף - איך זה משפיע עלינו?

סלקום כתבה ללקחותיה: "מערכות ההפעלה של ציוד מחשבים ותקשורת (כולל מחשבים, מכשירי טלפון וטאבלטים) כוללות מועדים מובנים של מעבר לשעון חורף לפי הגדרות היצרנים. בשל השינויים התכופים בשנה שעברה במועדי המעבר לשעון חורף, בחלק מהמקרים ההגדרות במערכות ההפעלה של המערכות השונות אינן מותאמות לשעון החורף החדש שפורסם בשנה שעברה. הינך מוזמן להיכנס לאתר החברה לרשימת המכשירים אשר לא יחוו את התופעה. אנו סבורים כי חלק ממחזיקי ציוד המחשבים והתקשורת בישראל עלול לחוות שיבושים בהצגת השעה (השעה עשויה להופיע בסטייה של שעה קדימה או איחור) וכן ביומן הפגישות (הפגישות עשויות להופיע בסטייה של שעה הקדמה או איחור)".

דגמי מכשירים שלא יחוו תקלות שעון הם סדרת האייפון של אפל מדגם 4 והלאה, סדרת הגלקסי של סמסונג מדגם 3 והלאה, סדרת הלומיה של נוקיה, דגמי HTC ממכשיר ה-M7 ורוב מכשירי LG. על המשתמשים במכשירים מדגמי סמארטפונים ישנים יותר, כמו גלקסי S1 ו-S2, להזיז ידנית את מועד שינוי השעון בנייד לזמן אתונה. אחרי המעבר האמיתי לשעון חורף, אפשר להחזיר את הטלפון לאזור זמן אוטומטי או ירושלים.

ה-28 בספטמבר הזה וכן ה-26 באוקטובר הם מועדים לפרענות מבחינת פגישות ואירועים ויש לקחת זאת בחשבון. סלקום מוסרת: "אנו ממליצים לא להסתמך בתקופה זו על המועדים הקבועים ביומן וממליצים לרשום בשורת נושא הפגישה גם את שעתה". מועד הפגישה עלול להיות משובש גם אם מוציא הזימון לא ביצע התאמה לשעון הנכון.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: