במקביל לסמארטפונים הסינים שתופסים תאוצה אל מול המותגים המוכרים והגדולים ופחות מבהילים את הקהל הישראלי, גם מצלמות האבטחה והאקסטרים מנסות את מזלן.

באג הודיעה היום כי תייבא ותמכור באופן רשמי את המצלמות של yi, שמיוצר על ידי חברה-בת של שאומי הסינית (שמתחילה להיות מוכרת מתחום הסמארטפונים). הדגמים שמגיעים לארץ הם ה-Home Camera - מצלמת אבטחה \ חדרי ילדים ביתית ב-280 שקלים, וה-Action Camera - מצלמת אקסטרים שמזכירה את הגו-פרו ועולה בערך שליש (400 שקלים לדגם הבסיסי ביותר ללא כרטיס זכרון או אביזרים). בהמשך השנה ישיקו בבאג גם מצלמת דאשבורד לרכב.

המצלמות של yi (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המצלמות של yi | צילום: אהוד קינן, NEXTER

 

תחום מצלמות האקסטרים צומח אצל הקהל הישראלי, שחלקו מחפש מצלמות סלפי קטנות וקלות יותר מאשר כלי לתיעוד ספורט אקסטרים. רובנו לא מבצעים צניחות במורדות מושלגים שיובילו לאגם בעודנו רכובים על אופנוע, אלא מצלמים במצלמות כאלה באיזה חוף בתאילנד או בפיקניק בכינרת.

מצלמות האבטחה הפשוטות הפכו לפתרון זול לעסקים, אנשים שרוצים להציץ בדירה כשהם רחוקים ממנה, ולהורים שרוצים בייבי מוניטור פשוט. לא חייבים את מצלמות האבטחה שפעם הכרנו כ"טלוויזיה במעגל סגור". אפשר לשים מצלמה פשוטה על השידה ולצפות בה דרך האינטרנט.

הקשר הישראלי

המצלמות הללו של באג (כמו שלל תחליפים מוזלים שמכונים "כמו-פרו") היו זמינות גם לפני ההשקה לישראל, דרך יבואנים מקבילים או ישירות מחו"ל במשלוח לארץ. אולם בבאג אומרים כי ההבדל הוא שיפור הממשק, שיתאים לקהל הישראלי (ויהיה באנגלית במקום סינית), יהיה זמין בחנויות האפליקציות המקומיות, אפשרות לעבוד מול שרתים אירופיים שתשפר את קצב ההתראות ממצלמת האבטחה, וכמובן תמיכה ושירות מיבואן רשמי ישראלי עם עשרות החנויות שלו.

באירוע שקיימה באג הבוקר הוצג הקשר הישראלי שמאחורי הקלעים של המצלמות הללו – לחברה מרכזי פיתוח במספר מוקדים בעולם, ובהם מרכז אחד בפארק המדע ברחובות. המרכז מעסיק 11 עובדים מתחומי המתמיטיקה ומדעי המחשב, מתכוון להתחרב לכ-30 ועוסק בעיקר בפיתוח התוכנה שמאחורי הקלעים.

האפשרות לשפר את יכולות הצילום, ובעיקר הזיהוי של עצמים בתוך המצלמה - זה תחום העיסוק של המרכז ברחובות, שתמיד עובד על דגמי הדור הבא של המצלמות. כך, למשל, מתאגים במרכז שחיישן התנועה של המצלמה יודע להבדיל אם מדובר בציפור שעפה מחוץ לחלון, בחתול שמסתובב בבית, או בבן אדם. אם מזהים שאדם נכנס הביתה, אפשר יהיה בעתיד לזהות אם זה אחד מבני הבית (לפי זיהוי פנים) או אדם לא מוכר. ככה, אם מישהו נכנס לבית או מתעורר באמצע הלילה, לא תישלח התראה לכל בני המשפחה שמחוברים למצלמה.

טוב, אז איך הן?

סקירות מלאות על המוצרים נפרסם בשבועות הקרובים, אבל יש מסקנות ביניים מהתנסות של מספר שעות. ב-280 שקל, מצלמת אבטחה ברזולוציה של 720p נשמעת משתלמת מאוד. המחיר באמזון, לצורך השוואה, הוא 50 דולר. אם מוסיפים מסים, זה יוצא די קרוב אם לא זהה.

המצלמות של yi (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המצלמות של yi | צילום: אהוד קינן, NEXTER

חיבור המצלמה לוקח כמה דקות, כאשר עושים זאת דרך הסמארטפון בלבד (אין גישה מהמחשב). אפשר לחבר כמה מצלמות לסמארטפון אחד, וכמה סמאטרפונים יכולים לצפות במצלמה אחת. חייבים קירבה פיזית בין המצלמה לסמארטפון בחיבור הראשון, ושימוש בחשבון הפייסבוק או חשבון ייעודי של yi. החיבור נעשה דרך רשת ה-WiFi הביתית. בנוסף אפשר לאבטח את האפליקציה בקוד סודי כמנעול נוסף למקרה שאתם משאילים למישהו את הסמארטפון ולא רוצים שיחטט לכם בבית.

תהליך החיבור הזה אמור למנוע מהמצלמה להיות זמינה לכל דורש באינטרנט, כפי שקורה לפעמים במצלמות אבטחה או מוניטור תינוקות, שלא טורחים לשנות להם את סיסמת ברירת המחדל, או אם היצרן לא טרח לאבטח אותן מספיק.

אם רוצים לשמור חלק מהצילומים צריך לרכוש בנפרד כרטיס מיקרו SD של עד 32 גיגה-בייט. אם לא קונים, המצלמה משדרת רציף לאפליקציה תמונה וקול, ואמורה לשלוח פושים כאשר יש תנועה חריגה מולה (כלומר מישהו עובר מולה או מזיז אותה). אפשר גם לסמן אזור ספציפי שרוצים לבחון.

המצלמה לא זזה, בניגוד למצלמות אבטחה אחרות, אך יש לה זווית מרישמה של 111 מעלות, שיכולה לכסות חדר שלם אם מניחים אותה נכון. ראיית הלילה שלה די מרשימה ולא מפריעה לישון, ואת נורת הסטטוס הכחולה אפשר לכבות.

המצלמות של yi (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המצלמות של yi | צילום: אהוד קינן, NEXTER

החיבור לא תמיד היה רציף, וכשכן היה חיבור רציף חוויתי דיליי שבין שניה ל-4 שניות - זה סביר בהחלט בהתחשב בחיבורי הרשת, או כמאמר לואי סיקיי, "זה עובר דרך החלל! תנו לזה רגע" (נו, אנחנו יודעים שזה לא מדויק טכנולוגית). הפושים לא תמיד נשלחו כששלחתי אנשים לחלוף על פני המצלמה, אבל יתכן שזה עניין של כיול והגדרות שעוד צריך לבצע. בהפסקת חשמל היא לא תשדר וגם לא תשמור מידע על הכרטיס, שכן אין לה סוללת גיבוי.

אקסטרים בזול

בכ-400 שקלים, מצלמת האקסטרים, נותנת תחרות משמעותית למותג המוכר גו-פרו. אך צריך לשים לב שבבאג משווים אותה לדגם ישן יותר, ה-GoPro Hero 3+ Silver, הנמכרת גם היא בבאג ובשאר החנויות סביב 1,200 שקל. כלומר, שליש מחיר. הסכום הזה כולל מצלמה, סוללה וכבל בלבד. ללא איטום למים, כרטיס זכרון, מתאמים שונים או אביזרים נוספים שנמכרים בנפרד. עם זאת, ב-yi יש שקע הברגה מובנה לחצובות סטנדרטיות.

המצלמות של yi (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המצלמות של yi | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הרזולוציה של ה-yi קצת יותר גבוהה מאותו דגם של גופרו, אבל מספר הפריימים נמוך יותר (כלומר ה-yi פחות טובה בהילוך איטי), העדשה של ה-yi והסוללה (לפי הצהרת היצרן) טובים באחוזים בודדים מאשר בגופרו, והחיישן של ה-yi בעל רזולוציה גבוהה יותר.

ממספר נסיונות ראשוניים לצלם איתה, היא עומדת בהבטחות, אם כי אין לה בכלל מסך (גם לא מסך שחור לבן קטן לתפריטים כפי שיש בגופרו, כך שחייבים לסמוך על סמארטפון כמסך חיצוני או על צפצופים מעצבנים), ואפשר לקרוא כאן על הבדיקה שעשינו לאותו דגם לפני שהוא יובא לכאן באופן רשמי.

עוד פרמרטים להשוואה אפשר לראות פה, ואפשר פשוט לתת לדוגמאות וידאו לדבר, במקום שאנחנו נאכל את הראש. בכלל, בשביל לראות תוצאות של מצלמות, חפשו אנשים אחרים שצילמו איתן והעלו לרשת. לחובבים שיחברו אותה למקל סלפי בטיול הבא ולא מחפשים את המותג, ה-yi בהחלט עשויה להשתלם. לצלמי אקסטרים מקצועיים שרוצים הילוך איטי איכותי יותר וצילום ב-4K שווה בכל זאת לשקול את הדגם המתקדם של הגופרו (ה-4) או ללכת על תחליפים של חברות מוכרות יותר.