סדרת VivoBook של אייסוס הטייוואנית היא אחת מסדרות המחשבים הניידים המבוקשות של השנים האחרונות, ואחת הסיבות להצלחתה של החברה בשוק הדועך הזה. זאת ככל הנראה בשל השילוב בין עיצובים יוקרתיים דמויי-מק ומפרטים טובים למדי עם מחירים נוחים מאוד. אחד המחשבים האחרונים בסדרה הוא S451, הממלא את משבצת הגודל המסורתית של 14 אינצ'. בדקנו האם הוא ממשיך את מורשתם של קודמיו.

דגם VivoBook S451 של Asus (צילום: Asus)
מחשב נייד מדגם VivoBook S451 של Asus | צילום: Asus

עיצוב

מבחוץ, ה-VivoBook העדכני שונה רק במעט מדגמי השנים שעברו. הגוף שלו מעוצב מפיסות פלסטיק ומתכת מוברשות בשני צבעים (שחור ואפור-כסוף), מה שמקנה לו מראה יוקרתי. למרות ניסיון של אייסוס לגרום למכשיר להיראות דק, ברור לעין שהוא אינו אלטרא-בוק, אלא מחשב נייד רגיל למדי, בעובי של כשלושה סנטימטר ובמשקל של כ-2.2 קילוגרם.

מבפנים, ניתן למצוא את המקלדת, שבניגוד לרוב המחשבים הניידים נראית כאילו הוכנסה למחשב לאחר מעשה - זאת מאחר וכל שטח המחשב אחיד לחלוטין מלבד חורי המקשים. זהו אלמנט עיצובי שלמדה אייסוס מסדרת המקבוק של אפל והמקנה למחשבים תחושה של קשיחות. עם זאת, ההקלדה על המקלדת הזו לא נוחה במיוחד, גם בשל המסגרת הקשיחה בין המקשים וגם בשל קרבתם של מקשי החיצים לשאר המקשים. עם זאת, לפחות גודלם של החצים מלא, ולא חצוי כמו בניידים רבים אחרים כיום.

העכבר, הממוקם מעט שמאלה מאמצע משען היד כדי לאפשר לשתי הידיים להיות במרחק שווה ממרכז מקשי האותיות, שגרתי למדי בסטנדרט של אייסוס: משטח מגע חלק ואחיד עם פס עדין המהווה תזכורת לכך שחלקו האחורי ניתן גם לשימוש ככפתורי העכבר הפיזיים. כמו כל עכברי אייסוס (תוצרת Elan הטייוואנית), אני פחות אוהב את התגובות של העכבר הזה מאשר של רוב המתחרים האחרים בשוק, אך הוא סביר למדי.

נציין כי אייסוס עיצבה גם את תקע החשמל של המחשבים שלה בשנתיים האחרונות בקפידה רבה, ודחסה את השנאי, שאצל רוב המתחרות עדיין מגיע בלבנת פלסטיק באמצע הכבל, לתוך קוביה קטנה ולא מאוד כבדה, המהווה ייתרון משמעותי בכל דגמיה הניידים.

חומרה, מסך ומולטימדיה

S4, כפי שמכונה בדרך-כלל סדרת המחשבים בני ה-14 אינצ' של אייסוס, מציע רשימת רכיבים שמזכירה את מחשבי סדרת המולטימדיה של החברה: מעבדי Core i חדשים של אינטל, זיכרון עבודה מכובד בנפח 4 גיגה-בייט ומעלה, דיסק קשיח רגיל בנפח של מאות גיגה-בייטים (500 בגרסא שנבדקה) וכרטיס גרפי ייעודי של nVidia המיועד במיוחד למחשבים ניידים.

מסביב לגוף המחשב נמצאים שני חיבורי USB 3.0, חיבור USB נוסף בתקן 2.0, HDMI לחיבור למסך חיצוני, שקע לכבל רשת, שקע אחיד לאוזניות או מיקרופון וחריץ לכרטיסי זיכרון, נוסף לחיבור החשמל ומנעול ה-Kensington. בנוסף, כמחשב שפוטר את עצמו מהניסיון להיות אולטרא-בוק, כולל המחשב כונן דיסקים (CD/DVD), למי שאחסון אופטי הוא עדיין חלק מחייו.

הרמקולים של המחשב, האמורים לדברי החברה להיות איכותיים מאוד, ממוקמים מאחורי שני חריצים מתחת למשען היד. הם לא מאוד רמים ולא נשמעים טוב בהרבה מרמקולים של מחשבים אחרים, אך בכל זאת עדיפים עליהם במעט.

כמו כל מחשבי אייסוס ברי-ההשגה, גם זה מצויד במסך ברזולוציה מיושנת מעט של 1,366 על 768 נקודות. איכותו ורמת התאורה שלו נמוכים למדי לעומת מחשבים אחרים, אך זווית הצפייה שלו רחבה למדי. המגע שלו מגיב היטב, כמו ברוב מחשבי החברה, אך ציפוי הזכוכית צובר טביעות אצבעות במהירות - חיסרון מוכר ברוב מחשבי המגע כיום.

ביצועים וחווית שימוש

הגרסא שנבדקה, המגיעה עם כרטיס גרפי ייעודי, מעניקה למחשב ביצועים דומים למחשב מולטימדיה עוצמתי. הוא מתמודד ללא קושי עם עשרות לשוניות דפדפנים במקביל, הצגת וידאו באיכות Full HD (אותה הוא, כמובן, נאלץ להקטין בשל המסך המיושן יחסית), משחקים בעלי גרפיקה תלת-ממדית ברמה של קונסולות הדור הקודם ועוד.

המקום בו הוא מתבלט מול מקבילו ממוקד-המולטימדיה, X550, הוא חיי הסוללה: ללא חיבור לחשמל ניתן להשתמש בו במשך 5 עד 6 שעות בשימוש לא זהיר, וכ-7 שעות בכיבוי קישוריות והנמכת תאורת המסך למינימום.

סיכום

VivoBook S451 ממשיך את מסורת המחשבים הניידים של היצרנית הטייוואנית מהשנים האחרונות עם עיצוב מוקפד, ביצועים טובים ומחיר הוגן. למרות שהוא רחוק מלהיות המחשב הנייד הטוב ביותר, הוא אחד מאלה השווים את מחירם אף לאחר מיסי הייבוא היקרים בישראל, המציבים אותו בטווח שבין 3,000 שקל לתצורה הבסיסית ליותר מ-4,000 לגרסת מעבד i7 וזיכרון בנפח 8GB.