אם אתם קוראים את הכתבה הזו, סימן שאתם אוהבים טכנולוגיה, וכאוהבי טכנולוגיה אתם בוודאי נתקלים בלא מעט גאדג'טים שונים שנועדו לשמור על הבריאות שלנו ומוצעים למכירה ברשת. יש מכשירים שמנטרים את הכושר שלנו, יש כאלו שאת איכות השינה, יש כאלו שמסייעים לאתר חפצים ויש כאלו שמשמשים לאבטחה. אבל הבעיה העיקרית היא שכל גאדג'ט שכזה עושה בדרך כלל רק דבר אחד ולכן, אם תרצו מספר פעולות, תאלצו לרכוש מספר מכשירים וחיישנים, שלא בהכרח מדברים אחד עם השני. פרויקט ישראלי חדש בשם AllBe1 מציג מכשיר אחד לא יקר שיכול להחליף מספר גדול של מכשירים וחיישנים.

הגאדג'ט שעושה הכל, AllBe1 (צילום: אתר הפרויקט)
צילום: אתר הפרויקט

ממכשיר איתור ועד מד חשיפה לשמש

AllBe1 מורכב ממעין דיסקית שמנמנה שבתוכה נמצאים חיישנים רבים: מדחום, אקסלרומטר, מד אינפרה-אדום, מד UV וגלאי טווח. בזכות כל החיישנים הללו תוכלו למשל להשתמש במד האינפרה-אדום שלו כדי לזהות פורץ בשעות הלילה; תוכלו להפוך אותו לטרקר, כלומר, לאתר איתו מפתחות או כל חפץ אחר שאתם נוטים לאבד ואפילו כלבים; הטרקר ישמש אתכם גם כדי לוודא שילדיכם לא יתרחקו ממכם במקומות ציבוריים.

עוד ב-Geektime:
פיצה האט מציגה מגש שהופך למקרן לכל דבר
פיתוח יפני ימנע מנהגים שיכורים לעלות על הכביש

שימושים נוספים ל-AllBe1 הם כגלאי פתיחת מגירות; פותח טלפון סלולרי (במקום להקיש סיסמה); גלאי תנועה; צמיד ניטור לכושר; מד UV, שיתריע אם לא נחשפתם מספיק לשמש (וכתוצאה מכך לויטמין D) או, בתסריט הישראלי, אם נחשפתם ליותר מדי שמש.

שימוש יצירתי נוסף הוא האפשרות להפוך אותו לכפתור מצוקה לביש, שניתן לענידה על פרק היד, ובשעת חרום ניתן ללחוץ עליו והוא ישדר בעזרת GPS את המיקום לכל מספר טלפון שתבחרו. אגב, ה-AllBe1 נבנה מראש, מתוך כוונה להפוך אותו לפלטפורמה עבור מפתחים, שיוכלו לפתח לו אפליקציות מקוריות נוספות שמתבססות על החיישנים שבו.

עופר לוגסי, היזם שמאחורי ה-AllBe1, מסר: "כפריק של גאדג'טים אני קונה כמעט כל מוצר חדש שיוצא לשוק. הבעיה היא שלרוב, המוצרים האלו הם בעלי שימוש יחיד. אני מוצא את עצמי משתמש בהם פעם פעמיים וכמעט לא נוגע בהם יותר. זו הסיבה שהחלטתי להמציא את AllBe1, שבו שילבתי מספר רב של חיישנים וטכנולוגיות אבטחה. AllBe1 פתוח למתכנתים כדי שיוכלו לפתח אפליקציות ושימוש רבים נוספים בעתיד. כל זה במחיר הוגן לצרכן"

הפרויקט הושק אתמול (ב') במסגרת קמפיין גיוס המונים באינדיגוגו, שנועד לצורך המשך הפיתוח של הכפתור וכן פיתוח אפליקציות האנדרואיד וה-iOS. המחיר למהירי ההחלטה עומד על 39 דולר עם משלוח חינם, כשהמשלוח צפוי להיעשות בדצמבר השנה.

לעמוד הפרויקט באינדיגוגו

הגאדג'ט שעושה הכל, AllBe1 (צילום: אתר הפרויקט)
צילום: אתר הפרויקט

 

פורסם במקור ב-Geektime