בשבועות האחרונים התחלתי ללמוד לרכוב על אופניים. צילמתי חלק מהשיעורים הללו באמצעות ההירו בלאק 5 החדשה של גו פרו (GoPro Hero 5 Black), שעליה הכריזה החברה לפני החגים ושזמינה כבר לרכישה גם בישראל. 

אפשר לגשת לשורה התחתונה: הצילום השתפר משמעותית מהדגמים האחרונים, המסך שהתווסף למצלמה נראה טוב והאיטום למים ללא מארז נוסף הופך את הכל לקל ונוח יותר. ועכשיו הרע: לא הצלחתי לתעד את השיעורים במלואם, מכיוון שהסוללה מחזיקה ממש מעט זמן, ומסך המגע מגיב לאט ממה שהיינו מצפים.

קובייה אפורה אבל אטומה למים, ויש בה מסך

הגופרו עוצבה מחדש מאז הדגמים הקודמים. היא נראית כמו קובייה אפורה די פשוטה, אבל כנראה לא המראה החיצוני נועד למשוך את צלם האקסטרים, אלא התכונות שבפנים.

היא אטומה למים עד לעומק של 10 מטרים, ואין צורך במארז חיצוני לשם כך. הסוללה, כרטיס הזכרון והחיבורים למסך חיצוני ולמטען (USB-C) סגורים תחת מכסים עם ציפוי שאוטמים אותם למים. אלא שבשביל לחבר את המצלמה לאביזרים חיצוניים, צריך עדיין מסגרת פלסטיק קצת מסורבלת, שמאוד קשה לפתוח ולסגור. מצד שני, המסגרת כמובן תואמת לכל האביזרים הקיימים, וכך חיברתי את המצלמה לקסדת האופניים ולחצובות שונות.

השיפור העיקרי למצלמה הוא בהפעלה שלה: בנוסף לשני הכפתורים, מסך ה-LCD הקדמי בשחור-לבן, והתפריטים האינסופיים, יש הפעלה קולית באנגלית או כמה שפות אחרות לא כולל עברית (למשל GoPro, start recording לצילום וידאו) ומסך מגע מובנה (בדגמים קודמים, היה אפשר לקנות מסך חיצוני כזה). זה שדרוג רציני, מאחר שמאוד מסורבל ומתסכל להפעיל מצלמות גופרו קיימות ללא מסך מגע.

אלא שהמסך מגיב לאט. ממש לאט. מעבר בין תפריטים או תמונות לוקח לפעמים שנייה. זה נשמע מעט, אבל זה מעצבן, ואם הוא לא מגיב מייד, לפעמים מנסים ללחוץ או להחליק את האצבע שוב ואז סתם מפעילים דברים בטעות. עדיף לעבוד עם האפליקציה ולבחור בכל ההגדרות ממנה.

כמו מסכי מגע אחרים, במים ובהוצאה מהם הוא לא יעבוד וצריך קודם לייבש אותו. מה שכן אפשר לעשות זה לעבור בין מצבי צילום (וידאו, סטילז, טיים לאפס), לצלם או לכבות את הגופרו. בשביל לשנות משהו בהגדרות (למשל לעבור להילוך איטי), ובכן - לכו תביאו מגבת.

המסך מציג תמונות וסרטונים שצולמו בו, מאפשר גישה לעוד תפריטים ומציג את מה שהעדשה רואה. אחרי שמתחילם, או אם לא נוגעים בו, הוא כבה. כל זה נועד לשמור על חיי הסוללה - אבל זה לא מצליח. לפעמים היא מחזיקה פחות משעתיים. המשמעות של זה מבחינתי הייתה שהתיעוד של השיעורים שלי פשוט נקטע באמצע.

חלק מזה נובע גם מחיבור ה-Wifi התובעני שמחכה להוראה מהטלפון הסלולרי, ומההפעלה הקולית שממתינה ומאזינה לפקודות. אפשר לנטרל את שני אלה, וזה אכן האריך את חיי הסוללה.

הילוך איטי או 4K

שיעורי האופניים, אלה שצולמו ולא פוספסו בחלקם הגדול, נראו טוב וחלק על מסך המחשב, אבל לא באופן שמפיל את הלסת, לעומת הדגם הקודם של גופרו - הירו 4 בלאק. במספרים - ההירו בלאק 5 מצלם באיכות 4K עד 30 פריימים לשנייה. אם יורדים ל-HD אפשר לצלם ב-120 פריימים לשנייה, מה שמאפשר הילוך איטי לא רע בכלל. גם בתוך המים המצלמה הצליחה ליצור סרטונים מוצלחים.

יש שני מיקרופונים בסטריאו, שהצליחו להתמודד כראוי עם רוחות (לא להעלים לגמרי, אבל כן לסנן אותן טוב יותר), וגם התמודדו יפה והצליחו להקליט מיד כשהוצאנו את המצלמה מהמים.

גופרו הירו 5 בלאק (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
גופרו הירו 5 בלאק | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הגו פרו הירו 5 בלאק נמכרת בישראל במחיר של 1,999 שקלים, כולל אחריות של היבואנית DAA. היא תתאים לאביזרים של הדגמים הקודמים, וכן לאביזרים תואמים שאפשר להשיג בשלל אתרי הקניות. לשיעורי האופניים שלי אסתפק בדגם הקודם, ואפשר לצרכים כאלה להסתפק גם בחלופות זולות מסין. אבל לאקסטרים אמיתי היא בהחלט יכולה לעשות את העבודה.