שנייה מעבר למלחמה בעזה מחכה לנו המלחמה הבאה – על הכלכלה, על היומיום, על השפיות. השבוע הוצאתי קצת את הראש ממנהרת הטרור המנטלית שכולנו לכודים בה בששת השבועות האחרונים. אפילו שמעתי קצת מוסיקה.

ובחוץ חיכו לי כמה מהחידושים הכי מלהיבים שאפשר לדמיין. כי השבוע הפכה הבינה המלאכותית לדמוקרטית – כולנו יכולים לא רק להשתמש בה – אלא גם לבנות איתה כלי עבודה עבור אנשים אחרים. לא הייתה לי סבלנות ללמוד, אז הלכתי לעשות בעצמי. וככה, בניתי לפני יומיים מוצר דיגיטלי ב-12 דקות עבודה.

כולנו נפלנו על פרסומות מפוקפקות וצעקניות שבהן אנשים מתרברבים איך בנו כלים דיגיטליים בשניות ומאז מרוויחים 6,000 דולר בחודש מהצד.

אבל עכשיו כל אחד יכול לקחת את הלב של מנוע הבינה המלאכותית הכי מדובר בעולם, ועם אפס עגול של ידע טכני לבנות כלי בינה מלאכותית שבאמת עושה משהו ספציפי.

זה מתאים לי בול. בעיקר הקטע של אפס עגול. אז בניתי את "מוקד התמיכה בבינה מלאכותית של דרור גלוברמן" (בעברית או באנגלית). כל שאלה שיש לכם על טכנולוגיה – איך להפעיל, איך לתקן, מה זה עושה, מה כדאי לקנות – ה-GPT שלי יענה בשבילכם.

מה עשיתי בשביל זה? כאמור, ממש לא הרבה.

  1. נכנסתי לעמוד שבו OpenAI מאפשרת לכל אחד לייצר GPT חדש ומותאם אישית.
  2. הוא שאל: מה תרצה לבנות? ועניתי: "מנוע שעונה לאנשים על שאלות טכניות יומיומיות ופותר להם בעיות בעברית באופן ברור, ושימושי".
  3. הוא אמר: רעיון מעולה! והציע לי את השם "Tech Guru". אני כמובן בחרתי בשם אחר שמנציח את היוצר המהולל על גבי יצירת המופת. שזה אני.
  4. הוא יצר בשבילי תמונת פרופיל למנוע, שלא אהבתי והחלפתי בתמונה אחרת שיצרתי במידג'רני על בסיס הפרצוף של אותו יוצר רב פעלים. זה לקח לי 11 מתוך 12 הדקות.
  5. הוא שאל אותי במה ארצה שהמנוע יתמקד, ובאיזו שפה וטון עליו לענות (ידידותי או פורמלי, תכליתי או משלב הומור?). חשבתי על זה עוד קצת, עניתי מה שעניתי, ובזה הסתיימה העבודה.

הרצתי כמה בדיקות וניסיונות. תלונות כמו "הטלפון שלי לא נטען", או "מה לעשות אם המסך הפך שחור לבן?" נענו בתשובות והדרכות מעולות לפתרון. שאלתי "איזה ראוטר כדאי לקנות" וגם כאן קיבלתי תשובות מעולות. בקיצור, יש מוצר.

המגבלות?

  1. אני לא יודע להבטיח את רמת הדיוק על כל שאלה. יש מצב שאם תגידו שהמסך מלוכלך, הוא יציע לכם לשטוף טוב טוב במים וסבון. אם זה קורה, התלונות לסם אלטמן.
  2. השירות פועל רק לבעלי שירות פרו, כלומר אלה שמשלמים 20 דולר בחודש ל-OpenAI ונגישים ל-GPT המעודכן ביותר. מבחינתי, המחיר שווה לא רק בגלל מה שאפשר לעשות עם הטכנולוגיה עכשיו, אלא גם כדי להיות מחובר לעתיד.
  3. להגיד לכם שזה הרבה יותר טוב מסתם לזרוק את השאלה ל-GPT הכללי? אני עדיין לא משוכנע. אבל אם אמשיך לטפח ולגדל אותו, לספק לו הנחיות יותר טובות לגבי איך להדריך אנשים, ואולי גם להעלות לו חומרי רקע ומדריכים על מוצרים שונים – הוא אמור להשתפר ולהתמקצע בללמד אנשים באופן נעים וברור על מוצרים טכניים.
  4. מה מרוויחים מזה?
    אז עוד לא ראיתי מהמוצר שלי מזה שקל. אבל OpenAI עומדת לפתוח סוג של חנות אפליקציות חדשה. דמיינו חנות של מנועי בינה מלאכותית, שאליה יוכל כל אחד להעלות את מנוע הבינה המלאכותית המיוחד שבנה בעצמו על בסיס GPT, וגם לגבות תשלום עבור השימוש.

הנה כמה מנועים כאלה ש-OpenAI כבר העלתה:

  • מומחה מו"מ: שייעץ לכם איך לנהל מו"מ עסקי, על עסקה, שכר דירה או משכורת.
  • מומחה כתיבה יוצרת: שיקרא את היצירות שלכם וייתן ביקורת בונה ושימושית.
  • מומחה משחקי קופסה: ילמד אתכם את החוקים של כל משחק קופסה או קלפים, יענה על כל שאלה ויפתור כל ויכוח. שאלתי אותו באנגלית מה התפקיד של קלף הטאקי הצבעוני, והתשובה שהוא נתן הייתה נכונה - אבל ישנה!
  • מומחה דפי צביעה: תנו לו רעיון והוא ייצור עבורכם דפי צביעה. אמרנו כבר ש-GPT התחבר לדאלי-3 ועכשיו הם עובדים ביחד, ומאפשרים ליצור יצירות גרפיות, ציורים ועיצובים ממש מתוך GPT?
  • מומחה הכביסה: שייתן לכם הוראות כביסה לכל בגד וכתם, סבון כביסה וסוגי מיון. אגב, אם לא ברור לכם מה לעשות, למה שלא תצלמו את התווית ותעלו למנוע?

ויש גם סו-שף שייתן לכם מתכונים, מומחה לערבוב קוקטיילים, מורה פרטי למתמטיקה, מומחה גרפי שישפץ ויעבד לכם תמונות פורטרט ועוד ועוד. אבל זו כאמור רק ההתחלה. הנה הרעיונות שלי למנועים הבאים שעוד לא בניתי:

  • מעצב: הנה כל הספר שכתבתי (כן, אחד החידושים הוא הגדלת מספר הטוקנים, כלומר GPT יודע עכשיו לבלוע 300 עמודים ולייצר תוכן על בסיסם). תציע לי עיצובים לכריכת הספר.
  • מומחה תסריטי טיקטוק: הנה מאמר או תסריט של סרטון יוטיוב ארוך. תהפוך אותו ל-7 או 70 תסריטים לסרטונים ויראליים קצרים.
  • מתורגמן: זוכר את הסרטונים מלפני רגע? אני צריך אותם ב-7 שפות, ושכולם ירגישו טיקטוק. בשפה מהירה ומעודכנת.  
  • מומחה ארגוני: שקרא את כל נהלי החברה שאני עובד בה, ועכשיו יכול לענות כל שאלות פשוטות. מי צריך לאשר לי ימי חופש וכמה זמן צריך לבקש מראש?

הנה נולד לו כישור חדש. האם אתם יכולים לדמיין את המנוע שאתם רוצים לבנות עם אפס ידע טכני, ושאולי יהפוך למוצר הבא שיכניס לכם כסף?

החלון פתוח לרווחה, לא להרבה זמן. מה יהיה המודל העסקי? מי יסכים לשלם על מה וכמה? כמה עזה תהיה התחרות? איך ממתגים ומשווקים שריות כזה? איך משלבים את השירות הזה נכון בתוך שירותים ומותגים גדולים יותר? השאלות האלה עוד פתוחות. אבל מי שלא יפחד לחפש את התשובות בעצמו ומהר, נמצא בעמדה מצוינת לתפוס ברכבת הזו חזק ולעוף איתה.