מצלמות האקסטרים הפכו בשנה שעברה מגאדג'ט שרק כמה משוגעים לדבר בלבד רוכשים - למוצר פופולרי המשמש גם סתם צלמים חובבים. המלכה הבלתי מעורערת של השוק הזה הייתה ונותרה גו-פרו, אבל, כשחברת ענק כמו שיאומי (Xiaomi) נכנסת לתמונה, קיים סיכוי לא רע שהיא תשנה את מאזן הכוחות בשוק. 

הסיבה העיקרית לכך היא ששיאומי עשתה מהלך רציני ביותר בכל מה שקשור לתג המחיר. כבר לא מדובר במצלמה של 300 דולר, כמו מה שדורשת בממוצע GoPro, או 200 דולר ל-HTC RE ואפילו לא 100 דולר שהוא תג המחיר של SJ400, אלא במצלמה זולה עוד יותר שמחירה עומד על כ-70 דולר, שהם כ-260 שקל. נכון, לא נמצא במוצר הזה את שיא הטכנולוגיה כמו צילום ב-4K, או אביזרים נלווים בשפע - אבל היא היא מספקת יכולות אקסטרים בזול יחסית.

מצלמת האקסטרים של שיואמי (צילום: איתי מקמל, TGspot)
צילום: איתי מקמל, TGspot

Xiaomi Yi: דומה למקור

נראה כי שיאומי לא הרחיקה לכת בכל הנוגע לעיצוב ויכולות המצלמה, והשאילה את אלו ממצלמת הגו-פרו המקורית. המראה הכללי נראה זהה לחלוטין, ופרט לכפתורים או מיקום החיבורים, אין כמעט הבדל בעיצוב – היא קטנה ומדליקה, ללא צג חיווי אך כן מגיעה עם נורית גדולה סביב כפתור ההדלקה.

עוד ב-TGspot:
מיקרוסופט הכריזה על Xbox One חדש בנפח 1 טרה בייט
שאומי רושמת הישג ל-Redmi 2 ומוזילה את המחיר

בגב המצלמה יש דלת קטנה לסוללה לצד כיסוי נוסף המחביא כניסת microSD לכרטיס הזיכרון, microUSB לטעינה ויציאת HDMI, אבל גולת הכותרת של ה-Yi לעומת הגו-פרו, הוא שניתן לחברה ישירות לחצובה סטנדרטית ללא צורך במתאמים. כזכור, לגו-פרו יש חיבור מיוחד שאמנם מבטיח עמידות גבוהה יותר אך גם דורש אביזרים מתאימים, כך שהחיבור המצוי בכל מקום נוח מאוד לשימוש.

אבל דווקא במשהו פשוט היא נופלת, וכי החסרון הגדול שלה שהיא לא מגיעה עם כיסוי עמיד למים, ואת זה נדרש לרכוש בנפרד בעלות נוספת של 20 דולר. אנחנו בטוחים שלקוחות תמימים השתמשו במצלמה בתוך הבריכה או בים, בלי להבין כי היא לא כוללת את אותו כיסוי עמיד. חבל שהוא לא חלק מהערכה, גם אם היה צריך להוסיף עוד קצת.

התפעול של המצלמה פשוט למדי, ורוב הזמן כלל לא השתמשנו באפליקציה שעליה נרחיב בהמשך. כל שצריך לעשות הוא להפעיל את המצלמה בכפתור ההדלקה, ואז רואים את הנורית הכחולה סביב הכפתור פועלת. לחיצה על כפתור הצילום מתחילה את העבודה. מעבר בין צילום וידאו לצילום סטילס מבוצע גם כן דרך כפתור הכיבוי – לחיצה אחת למעבר בין המצבים. כדי לדעת מהו המצב בו נמצאים, מספיק להתבונן בנורית האדומה הממוקמת לצד כפתור הצילום: אם לאחר לחיצה על הכפתור הנורית מהבהבת זה אומר כי נמצאים במצב צילום וידאו , אבל אם מדובר בהבהוב בודד עם צפצוף יחיד, זה אומר שהמצלמה במצב צילום סטילס. 

מעבר לנוריות, כל פעולה מלווה גם בצפצופים שונים, הן בהדלקה, בכיבוי, בעת הצילום ובסיומו, כך שקל לדעת מתי נמצאים בכל מצב ומצב, והשימוש באפליקציה, לטעמנו, נדרש רק כדי לקבוע את איכות הצילום, חיבור ה-WiFi והגדרות נוספות.

 

איכות מספקת

ובכל זאת, מדובר במצלמת אקסטרים, אבל לא רק. כיום רבים מוצאים במצלמות הזעירות הללו פתרון קל ונוח לצלם כמעט כל דבר, וזה פחות או יותר מה שעשינו. יצאנו איתה לסיבוב באופניים, שחינו (בלי מציל!) על חוף הים, השתובבנו איתה ברכב ועוד. ואיך היא מצלמת? סביר, סביר מאוד אפילו. היא מצליחה להוציא איכות מספקת מאוד בעת הצילום, במיוחד באור יום אז החיישן מתפקד כמו שצריך, ואת זה צריך לזקוף לחיישן CMOS מבית סוני 16 מגה פיקסל זווית רחבה 15 מעלות. בתאורה חשוכה המצב מעט יותר בעייתי, כלומר יש יותר רעש דיגיטלי, אבל זה הרי לא ממש הייעוד שלה.

מבחינה טכנית, המצלמה מסוגלת לצלם במספר מצבים – 1080p עד 60 פריימים לשנייה, 720p עד 120 פריימים לשנייה או 480p עד 240 פריימים לשנייה. ניתן לקבוע גם את איכות הצילום מלבד הרזולוציה (High, Normal, Low), הוספת חותמת זמן, ואופן ההתמקדות. 

מבחינת תמונות סטילס, זו לא הדרך המועדפת לצלם וזאת למרות שהמצלמה מצוידת בחיישן 16 מגה-פיקסל. התמונות שמופקות שוות ברמתן לאלו שמקבלים במצלמה פשוטה חסרת מיקוד ואיכות צבעים. אמנם ניתן לצלם גם באמצעות שליטה מהסלולרי, מה שהופך אותה לקצת אטרקטיבית יותר, וכן ניתן לצלם תמונות מתפרצות ברצף, ולהגדיר שעון עצר לצילום עצמי – אבל בסופו של דבר התוצאות סבירות ולא יותר. את כל הדברים הללו כמובן אפשר לעשות דרך האפליקציה, שזה בדיוק הזמן להרחיב עליה.

כדי להשתמש במצלמה דרך האפליקציה, יש להפעיל את פונקציית ה-WiFi על ידי לחיצה על כפתור בדופן המצלמה שלצידו נורית כחולה שתתחיל להבהב. התקנת האפליקציה היא אמנם הדבר הפשוט יותר, אבל הבעיה היא דווקא 'להשיג' את האפליקציה באנגלית, שכן היא לא נמצאת בחנות האפליקציות ויש צורך לחפש פתרונות ברשת, אז מצאנו כאן ותמיד כדאי לבדוק כי יש ברשותכם את הגרסה האחרונה. לאחר מכן, ההתחברות הראשונית נעשית דרך הטלפון החכם ל-WiFi של המצלמה וזה בערך הכל. 

מצלמת האקסטרים של שיואמי (צילום: איתי מקמל, TGspot)
צילום: איתי מקמל, TGspot

לשלוט מהטלפון

האפליקציה מאוד מזכירה את זו של גו-פרו, גם עם כל מיני הקדמות מיותרות המציגות סרטונים ותמונות שצולמו במצלמה, או הגדרת פרופיל אישי ב-Mi Account או כניסה לחנות, רק שאנחנו דוברי עברית או אנגלית ורוב התכנים שם אם לא כולם… ניחשתם נכון – בסינית. אז כדי לדלג, לחיצה על כפתור הצילום בחלק התחתון תנסה לבצע את החיבור למצלמה, כלומר תנתק את הווי.פיי של הטלפון אם הוא מחובר לרשת אחרת ותחבר ל-WiFi של המצלמה. משם העניינים פשוטים למדי – תצוגה חיה של המצלמה, כפתור צילום גדול במרכז והחלקה ימינה או שמאלה למעבר בין מצב הוידאו לסטילס. כה פשוט וקל.

בחלק התחתון מופיע מידע חשוב ורלוונטי כמו איכות התקשורת בין הטלפון למצלמה המסומן בקווים, אחוז הסוללה של המצלמה ואחוז הסוללה של הטלפון. הסוללה אגב מסוגלת לספק כשעה צילום רציף. בחלק העליון בצד ימין ממוקם כפתור ההגדרות שכולל את כל אותן הגדרות שונות הקשורות לאיכות הצילום, שכבר ציינו לפני כן, ובנוסף משם גם ניתן לעדכן גרסה, דבר שעשינו בפעם הראשונה שהפעלנו את המצלמה.

אם תתעקשו להשתמש רק באפליקציה ולא בממשק הפיזי של המצלמה, תגלו שתוכלו לעשות דרכה כמעט הכל ושהיא נוחה לשימוש. אם כי מי שאינו מכיר ויודע, התמונה החיה היא בעצם תמונה שצולמה שנייה מוקדם יותר במצלמה בפועל, ויותר מכך אם איכות החיבור יורדת. באופן מפתיע לא היינו צריכים להתרחק יותר מ-10 מטר בתוך מבנה כדי שהתקשורת תתנתק, אבל זה לא מפריע להמשך הצילום.

מצלמת האקסטרים של שיואמי (צילום: איתי מקמל, TGspot)
צילום: איתי מקמל, TGspot


לסיכום: Xiaomi Yi עושה בהחלט את העבודה, כפי שציפינו ממנה אבל גם לא יותר. במחיר שלה, אין בכלל שאלות. נכון היא תצלם באיכות נמוכה יותר בהשוואה לגו-פרו, הן בווידאו והן בסטילס, וגם רואים זאת בהשוואות ברשת, אבל זה זניח ביחס לשימוש של רוב המשתמשים. 

המצלמה נמכרת באתר GearBest.com במחיר של 67.99 דולר הכולל משלוח חינם לישראל.

אביזרים נוספים: מגן מים (16 דולר), כיסוי סיליקון (6.5 דולר), סוללה נוספת (5 דולר)

הכתבה פורסמה במקור ב-TGspot