מסרט ברמה הוליוודית ועד תמונת שער למגזין - המצלמות של רוב הסמארטפונים היום מספיק טובות כדי להגיע לתוצאות ברמה גבוהה מאוד. לפעמים כל מה שצריך זה אביזר או שניים, שלא עולים יותר מדי כסף ומשדרגים את הסמארטפון שכבר יש לכם למצלמה מקצועית ממש.

הנה כמה אביזרים לדוגמה שהציג לנו גבע תלם, מרצה ובעל הבלוג Geekstyle, בתוכנית next:

- גימבל/מייצב - מעין מוט סלפי קטן עם מנוע, שמאזן את הרעידות של הידיים שלנו כדי לקבל אפקט של "סטדיקאם" (מצלמה רובוטית שנעה באופן חלק). הדגם הידוע ביותר הוא DJI Osmo Mobile, שעלה בארץ 1,700 שקל בעת ההשקה - אך הדור הבא שלו, שיגיע בקרוב, עולה כמחצית מזה. ניתן גם למצוא מתחרים במחירים שנעים בין 500 ל-3,000 שקל.

- עדשות - נכון, לסמארטפון כבר יש עדשה, אבל עדשות חיצוניות יכולות להוסיף יכולות של זום או מאקרו, או סתם לתת זווית צילום רחבה במיוחד. בין המותגים המוכרים בתחום אפשר למנות את Moment ו-Olloclip, ועוד שלל עדשות שעולות בין 40 ל-500 שקל.

- מיקרופונים - כשמצלמים וידאו, לפעמים התמונה נראית מעולה, אבל רוח או רעשי רקע אחרים דופקים הכל. יש היום מיקרופונים רבים - חוטיים או אלחוטיים - שאפשר לחבר לסמארטפון דרך שקע האוזניות או שקע הטעינה. יש מיקרופוני דש כמו Samson Go Mic Mobile או Rode SmartLav; מיקרופונים דינמיים שמחזיקים ביד כמו (שוב) Samson Go Mic Mobile; ואפילו מיקרופונים כיווניים קטנים שיושבים צמוד לסמארטפון ומכוונים אל עבר הדובר, ואמורים לסנן את הרעשים שמגיעים מסביבו. המחירים נעים בין 100 ל-3,000 שקל.

- תאורה - פנסי LED שמאירים את אובייקט הצילום יכולים לשפר מאוד את האיכות של התוצאה. אפשר למצוא כאלה במחירים שבין כמה עשרות לכמה מאות שקלים.

- חצובה - השיטה הכי קלה לצלם כמו מקצוענים בסמארטפון היא חצובה שתחזיק אותו יציב. אפשר למצוא כאלו בטווח רחב מאוד של צורות, גדלים ומחירים, ואני ממליץ על גקופוד, מוצר ישראלי גמיש שאפשר לחבר לכל דבר ועולה 100 שקל.