אוזניות הן מוצר צריכה בסיסי שנע בין עשרות שקלים לאלפי שקלים. אם אתם קונים את האוזניות שלכם בחבילות של 10 מאתרים בסין, רק בשביל  לשמוע הודעות קוליות מוואטסאפ , מדריך הקניה הזה לא בשבילכם. אבל אם אתם רוצים להנות מהמוזיקה שלכם ולקנות מוצר שגם נראה טוב, ויחזיק מעמד בתיק גם יותר משבועיים, המשיכו לקרוא על הבדיקות שעשינו. 

אוזניות (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
אוזניות | צילום: צחי הופמן, NEXTER

מגוון מוזיקלי, אוזניות ב-1,000 שקלים

עד לפני שנה, שוק אוזניות ה-On Ear/Over The Ear (אוזניות היושבות על האוזן או מכסות אותן ולא נכנסות לתוך האוזן) היה עמוס בהשקות חדשות. מאז תחילת 2016, היצרניות הפחיתו בהוצאה של דגמים חדשים, כאשר הן מסתמכות על הדגמים הוותיקים שלהם שהוכיחו את עצמן. למרות ההשקות הבודדות שהיו השנה, מצאנו מספר דגמים חדשים שהושקו בסוף 2015 ו-2016. עשינו השוואה של האוזניות הן מבחינת איכות הסאונד (במגוון סגנונות מוזיקליים) והן מבחינת הנוחות שלהן. האזנו למטאליקה עם Enter Sandman, שיר הפתיחה של התוכנית הטלוויזיה רוץ דייגו רוץ ולמתוקה מהחיים של דדי דדון. מגוון מוזיקלי מכובד שעזר לנו לבדוק כמה איכותי ונעים יהיה הצליל באוזניים.

בתפריט המוזיקלי שלנו בדקנו את N60nc של AKG וה-JBL מדגם Everest Elite700 הנמכרים שניהם ב-1,200 שקל ברשת באג, Aurvana ANC של חברת קריאטייב, Custom One Pro Plus של Beyerdynamic ב-1,200 שקל ברשת חלילית ואחרון חביב MSR7 של Audio Technica הנמכר ב-1,000 שקל, גם הוא ברשת באג.

Audio Technica - MSR 7

נוחות: ה-MSR 7 הן אוזניות יפות, אולי הן לא מגניבות כמו דגמים של JBL, אבל הן מספקות לוק אלגנטי. הן מגיעות עם ריפודים רכים מעור בצבע חום. על- גבי האוזניות אפשר למצוא חלקים ממתכת והדגשים בצבע אדום ששוברים את המראה שלהן.

כפתורים: לאוזניות אין כפתורים, פרט לכפתור הממוקם על חוט האוזניות, המאפשר מענה/ניתוק שיחות ומעבר בין שירים.

אין תמונה
אוזניות

בידוד: רמת הבידוד הפאסיבי של ה-MSR 7 לא גבוהה, היא אוטמת רעשי רקע רק מעט.

צליל: הצליל של ה-MSR 7 הוא תענוג, הוא חמים, כולל באסים בדיוק ברמה הנכונה (מספיק מורגשים לחובבי הבאסים). הצלילים הגבוהים ונמוכים מורגשים כמו שצריך, כאשר האוזניות יודעות להתמודד עם שירי רוק בווליום גבוה, בלי להפוך לצורמות באוזן.

בבדיקת השירים, דדי דדון גרם לנו למחוא כפיים שהקשבנו לו, הצליל היה ברור ונעים מטאליקה נשמעו חזק עם באסים מורגשים וצלילים שלא גרמו לאוזניות להתחיל לזייף. ושיר הפתיחה של דייגו נשמע צורם.

בשורה התחתונה: חברת האודיו היפנית - Audio Technica הצליחה לייצר כאן אוזניות יפות, נוחות ועם צליל מוצלח ונקי.

JBL - Everest Elite 700

נוחות: ה-Everest Elite 700 הן ללא ספק האוזניות הנוחות וגם היפות מהחבורה. הקשת העליונה עשויה מפלסטיק במראה מט עם גומי רך בחלק העליון. האוזניות אומנם עשויות מפלסטיק, אבל הן זכו לתוספות שונות ממתכת בחיבורים שלהם, המעשירות את העיצוב וגם את העמידות שלהם. המחבר לשינוי גודל האוזניות עשוי גם הוא ממתכת, רק שהוא לא תמיד מספיק יציב. האוזניות עצמן נוחות מאוד על האוזן, הן מרופדות בכרית עור רכה, כאשר הן אטומות את האוזניים ומספקות גם בידוד פאסיבי מרעשים חיצוניים. האוזניות לא סובלות מזליגת סאונד שתפריע לסובבים והן גם מסוגלות להתקפל לאחסון נוח יותר בזמן נשיאה (יש גם נרתיק בערכה).

כפתורים: בצד שמאל באוזניות אפשר למצוא כפתורי שליטה בעוצמת הסאונד וכפתור למענה לשיחה או לעצירת השיר המתנגן. בצד הימני כפתור להפעלה, כיבוי וחיבור ה-Everest לסמארטפון וגם כפתור לשליטה במנגנון הבידוד האקטיבי. הכפתורים עצמם מעט קטנים ולפעמים גורמים לבלבול בניסיון לשלוט בהם.

אוזניות (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
אוזניות | צילום: צחי הופמן, NEXTER

בידוד: רמת הבידוד האקטיבי בסך הכל טובה, אבל לא הטובה ביותר שראינו. JBL הוסיפה תכונה המאפשרת לשלוט ברמת הבידוד האקטיבי, כך שניתן לשמוע רעשים מבחוץ, כאשר רוצים להיות מודעים לסביבה החיצונית. ב-JBL מציעים אפליקציה המאפשרת לבדוק את מצב הסוללה, לשנות את הגדרות האקולייזר ולעדכן את הקושחה.

אלחוט: האוזניות של JBL הן גם אוזניות אלחוטיות הפועלות באמצעות טכנולוגיית בלוטות' 4.1. ניתן להשתמש גם עם כבל (כאשר הסוללה אוזלת), אבל אז מפסידים את הכיף של החופש מחיבור חוטי לסמארטפון או ללפטופ.

צליל:  חובבי באסים חזקים מאוד, אולי יהיו פחות מרוצים מהצליל של ה-Everest, אנחנו היינו מרוצים וגם ניתן לשחק עם רמת הבאס באפליקציה. הצליל עצמו נעים ומאוזן, אף צליל לא גבוה או נמוך מידי. לא מדובר בצליל הכי עשיר וחמים ששמענו אצל המתחרים.

בבדיקת השירים, דדי דדון סיפק צליל נקי, אבל הייתה מעט עמימות בצליל, מטאליקה סיפקו מעט פחות באס משרצינו והיה יותר מדי טראבל. דווקא דייגו נשמע בלי בעיות צלילים מיוחדות.

סוללה: הסוללה ב-Everest מחזיקה כ-15 שעות שימוש, בדיוק כמו ההבטחה של היצרן. האוזניות גם יודעות להיכבה באופן אוטומטי לאחר זמן של שימוש (במקרה ששוכחים לכבות אותן).

בשורה התחתונה: מי שמחפש אוזניות אלחוטיות ומוכן טיפה להתפשר על רמת הצליל.

AKG - N60nc

נוחות: בעוד שכל האוזניות המתחרות שנבדקו בכתבה זו מגיעות בעיצוב Over The Ear, ב-AKG הדגם הוא On Ear. מה שאומר שהוא בגודל של האוזניים ולא מקיף אותן. יש אנשים שיעדיפו סוג אוזניות כזה, אשר פחות אוטם אותן מהסביבה וגם פחות מכביד על האוזניים. ה-N60 הן אוזניות יפות, שחורות עם נגיעות כסופות, הן נוחות על האוזניים, אבל מרגישות קצת חופשיות. הן מצופות עור רך גם בכריות וגם בקשת. אנחנו לא חושבים שמדובר באוזניות הכי נוחות שנבדקו, אבל הן בהחלט מספקות. האוזניות מתקפלות וגם כוללות נרתיק בערכה.

כפתורים: האוזניות כוללות כפתור להפעלת הבידוד האקטיבי וגם כפתור על הכבל למעבר בין שירים ומענה/ניתוק שיחות.

אוזניות (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
אוזניות | צילום: צחי הופמן, NEXTER

בידוד: AKG מציעה כאן בידוד אקטיבי והוא עושה בסך הכל עבודה טובה, למרות שמדובר באוזניות שלא אוטמות לגמרי את האוזניים.

צליל: ה-N60 מצליחות לייצר צליל טוב, הבאסים אומנם לא מודגשים והצליל לא מספיק נקי, אבל בסך הכל הן כן עושות את העבודה.

בבדיקת השירים, דדי דדון גרם לצלילים להישמע מעט עמומים, מטאליקה הצליחו לגרום לאוזניות להפגין את היכולות שלהם ולהגביר את הבאסים בצורה טובה.שיר הפתיחה של דייגו לא היה מספיק נקי.

סוללה: האוזניות דורשות טעינה שלהן באמצעות כבל USB, כאשר לטענת היצרן הן מספקות 30 שעות עבודה.

בשורה התחתונה: לא הכי נוחות אבל בהחלט מספקות. צליל טוב, לא מצוין.

beyerdynamic - Custom One Pro Plus

נוחות: קשה להגיד שה-Custom One Pro Plus הן אוזניות יפות. מדובר באוזניות בומבסטיות, יחסית מכוערות, שהדבר היחיד שעשו בחברה בשביל לעשות אותן לנעימות בעין הן דיסקיות (שאותן ניתן לחבר בעזרת ערכה מצורפת). האוזניות עצמן לא מתקפלות לנשיאה נוחה (יש דגם שכן מתקפל), אבל מצד שני, כן נעים לשים אותם על האוזניים. כריות האוזניות והקשת מרופדות בבד נושם ונוח.

כפתורים: לאוזניות יש כפתורים לשליטה בעוצמת הבאס (הרחבה בהמשך) וגם כפתור על הכבל למעבר בין שירים ומענה/ניתוק שיחות.

אין תמונה
אוזניות

בידוד: beyerdynamic מציעה כאן רמת בידוד רעשים פאסיבית טובה. אל תצפו כאן לשקט, אלא רק להנמכה של רעשי רקע מציקים.

צליל: הצליל של ה-Custom One Pro Plus מאכזב, הוא עמום מדי ולא מוצלח בצלילים הגבוהים והנמוכים. התחושה שהמון דברים נאבדים בו. במיוחד בהשוואה ל-Audio Techinica. בנוסף, היו לנו המון בעיות הכבל שמגיע בערכה. beyerdynamic מאפשרת לשלוט בעוצמת הבאס בכל אוזן בנפרד, לא ברור לנו - למה צריך שבאוזן ימני יהיה באס חזק ובשמאל נמוך?

בבדיקת השירים,מתוקה מהחיים נשמע טוב, אבל חסר חמימות בצליל, מטאליקה נשמעו מעט חסרי חיים, ושיר הפתיחה של דייגו דווקא נשמע טוב, אבל חסר צלילים נמוכים.

בשורה התחתונה: ה-Custom One Pro Plus גם לא יפות וגם פחות טובות בצליל שהן מספקות.

קריאטייב - Aurvana ANC

נוחות: בקראיטייב קיבלו השראה מחברת Bose ודגם ה-QC25 בעיצוב ה-Aurvana ANC. בהשוואה בין השניים ישר מרגישים את הפלסטיקות בדגם של קריאטייב. קשה להגיד שה-Aurvana נוחות מאוד על האוזניים. הן אומנם מרופדות בכריות עור באוזניים ובקשת, אבל הן מעט לוחצות. הערכה כוללת נרתיק קשיח לנשיאה נוחה.

צליל: במצגת של קראיטייב משוויים בינהם ל-Bose, הדבר יצר לנו ציפייה, במיוחד לאור המחיר נמוך ביחס למתחרים. האכזבה היתה גדולה, הצליל עמום, תפל והצלילים הנמוכים והגבוהים לא מורגשים. מדובר בצליל לא נעים לאוזן ביחס למתחרים.

בבדיקת השירים, גם דדי דדון, גם מאטליקה וגם שיר הפתיחה של דייגו נשמעו עמומים עם צלילים תפלים.

אין תמונה
אוזניות

כפתורים: מלבד כפתור הפעלה לבידוד האקטיבי, לאוזניות אין כפתורים נוספים. על-גבי הכבל אפשר למצוא כפתור מענה/ניתוק שיחה ומעבר בין השירים.

בידוד: קריאטייב מציעה בידוד אקטיבי באוזניות, אבל כמעט שלא מרגישים בו. ל-Aurvana יש מתג הפעלה עבור הבידוד האקטיבי וצריך לזכור לעשות זאת.

סוללה: האוזניות דורשות שימוש בסוללת AAA בודדת עבור הפעלת הבידוד האקטיבי. הסוללה לפי היצרן, אמורה לספק 40 שעות ניגון.

בשורה התחתונה: מדובר אומנם באוזניות לא יקרות ביחס למתחרים - 700 שקל, אבל יש טובות יותר.