בשנים האחרונות חברות טלוויזיה בישראל הפנימו את תופעת חותכי הכבלים: אנשים שלא רוצים לשלם מיליונתלאפים כסף בשביל לצפות במעט תוכן ומחפשים אלטרנטיבות, שחלקן לא חוקיות. המצטרפת הטרייה היא יס, שהציגה לעולם (טוב, לישראל) את סטינג - שירות טלוויזיה מוזל ומבוסס אינטרנט.

חפרתי מספיק - עכשיו לעניין. אם יש יש עוד שאלות, כתבו בתגובות או בפייסבוק ונעדכן את הכתבה.

כמה זה עולה ומה יש?

לפני שניגש לאיך מפעילים ומי נגד מי - צריך לדבר על תוכן. כי התוכן הוא המלך. כי המדיום הוא המסר. כי כל ממזר מלך. כי בשביל זה אנחנו פה - לראות אם זה משתלם יחסית למחיר.

סטינג פועל במודל תמחור של חבילות צרות.

כל החבילות כוללות בבסיס את כאן 11, קשת 12, רשת 13, עשר 14 (רק אותנו זה מצחיק?), 20 ו-24. משם אפשר להרחיב לפי הצפייה שלכם ולצרף או להוריד חבילות ערוצים (אבל לא ערוצים בודדים).
ב-29 שקלים - טבע ומדע: נשיונל ג'יאוגרפיק, נשיונל ג'יאוגרפיק Wild, דיסקברי, דיסקברי סיינס, אנימל פלאנט + תכני מדע ב-VOD.
ב-39 שקלים - ערוצי ילדים: הופ, זום, ג'וניור, ניקלודיאון, ניק ג'וניור, Teenick, ערוץ הכוכבים, בייבי, yesKidz ו-WIz + תכני ילדים ב-VOD. אתם שואלים ומה עם... לא ניתן לכם לסיים את השאלה. זו הרשימה, כרגע זה מה שיש.
ב-39 שקלים - ערוצי סדרות: שכוללות עונות חדשות של סדרות שיש ביס (כולל פאודה, תרגיע, המתים המהלכים ועוד) - ערוצי יס Drama, Comedy, Action ודוקו + סדרות ב-VOD.
ב-39 שקלים - ערוצי סרטים: yes1, yes2, yes4, yes5 ו-yesדוקו (זו לא טעות, אין yes3 ואין yes קולנוע ישראלי) + קטלוג של 1,000 סרטים מתחלפים ב-VOD. מה זה אומר מתחלפים? שלפעמים סרט שתתחילו לצפות בו ייעלם.
ב-67 שקלים - חבילת ספורט: ספורט 1, ספורט 1-4HD (זמינים לצפייה רק בטלוויזיות - לא על סמארטפון או טאבלט). ערוץ One בקרוב וערוצי הספורט האחרים עדיין לא, בגלל מחלוקת עסקית. עוד אין תאריך יעד לפתרון.

אפשר לעשות כל מיני חיבורים בחבילות הללו. נניח רק ילדים וספורט (וערוצי הבסיס) ב-106 שקלים, סדרות וסרטים ב-58 שקלים וכו'. ב-99 שקלים תקבלו את שלוש החבילות ביחד (סדרות+סרטים+ילדים) - מה שמהווה הנחה של 18 שקלים בחודש, ואם לוקחים את הכל זה יוצא 195 שקלים.

שירות סטינג טיוי של יס (צילום: אהוד קינן ויאיר מור, NEXTER)
צילום: אהוד קינן ויאיר מור, NEXTER

איך צופים וכמה עולה סטרימר?

אפשר לצפות בתוכן (למעט ערוצי הספורט) באפליקציות לאייפון, אייפד ואנדרואיד (יש אפליקציה לסמארטפונים וטאבלטים ואפליקציה לאנדרואיד טיוי). בהמשך יהיה אפשר לצפות בסטינג (כולל הספורט) גם על טלוויזיות חכמות כמו LG וסמסונג.

אפשר לצפות בתוכן גם בסטרימר אנדרואיד טיוי - ופה זה נהיה קצת טריקי: סטרימרים שתקנו באופן פרטי (כמו מי בוקס) יעלו סביב 300 שקל, תוכלו להתקין עליהם מה שאתם רוצים והם שלכם לנצח נצחים ולעולם (או עד שיתיישנו).

אופציה אחרת היא לקנות סטרימר מסטינג ב-480 שקלים (24 תשלומים של 20 שקלים). על התשלומים האלה תקבלו החזר מלא מידי חודש, כל עוד תהיו לקוחות החברה, ואם תתנתקו פשוט תצטרכו לשלם את ההפרש. אז אם נניח עשיתם מנוי ואחרי שנה התחרטתם, תשלמו יתרה של 240 שקל והסטרימר נשאר שלכם. החסרון, כרגע, בסטרימר של סטינג הוא שאי אפשר להתקין עליו נטפליקס למשל, בגלל שהוא עבר התאמה על ידי יס. העניין הזה אמור להיפתר, אך אם נטפליקס זה תוכן שחשוב לכם - אל תבנו על זה עד שנקבל תשובה סופית.

ממיר Sting של יס (צילום: יחסי ציבור)
ממיר Sting של יס | צילום: יחסי ציבור

נוח לזפזפ?

בקצרה: בסטרימר - בטח. באפליקציות - עדיין ממש לא.

בסטרימר שמתחבר לטלוויזיה אפשר כמובן לזפזפ באמצעות המספרים, כמו שאנחנו מכירים מכל שירות טלוויזיה, ולהגביר ולהנמיך (אבל להגביר ולהנמיך את הסטרימר, לא את הטלוויזיה. באיזו שנה אנחנו?).

כשלוחצים על ה-N בשלט מקבלים תפריט שפורש את כל התוכן. בהתחלה רשימת הערוצים לרוחב (ותחתיה, באופן מבלבל, אותה רשימת ערוצים המכונה "לוח שידורים"). משם אפשר לראות מה משודר, לעבור לערוץ או להזמין הקלטה. לצופים ליניאריים שמחפשים מה משודר עכשיו - זה המסך שאתם צריכים. וזה די ישיר וברור, ובלי סיבוכים. קליק ואתם מתחלים לצפות.

שלושת המסכים הבאים מיועדים ל-VOD ומנסים לעשות סדר בעומס התוכן של סטינג על ידי חלוקה לסדרות, סרטים וילדים. אפשר לדפדף בלי סוף לפי קטגוריות או לחפש סרט או סדרה, ופשוט לנגן בשנייה - אם כי תוצאות החיפוש מוצגות כרשימה רציפה, ללא תמונות. אם מחפשים סדרה לפעמים מופיעים כל פרקי הסדרה ברצף ואי אפשר לדעת מה סדר שלהם. כך, למשל, חיפשנו את סדרת הדוקו - עוד סיפור ודי - וקיבלנו שמות של כל הפרקים - אבל לא עמוד לסדרה עצמה או מידע מאיפה להתחיל לצפות.

בחלק העליון של כל מסך כזה ייערמו התוכניות והסרטים האחרונים שבהם צפיתם, לפי סדר הצפיה שלכם - המשכתם לנגן - זה ינגן מהנקודה שבה עצרתם פעם אחרונה בכל ממיר אחר או בסמארטפון\טאבלט.

מסך אחרון הוא הקלטות: תוכניות שהקלטתם מהשידורים הרציפים והחיים + דברים שהזמנתם להקלטה וטרם שודרו. ההקלטות הן בענן ולא על הסטרימר, כך שאפשר לראות אותן מכל מכשיר שמחובר לחשבון שלכם בשירות. יש גם מסך הגדרות שאין ממש מה לגעות בו. בגדול - זה נוח. הגישה לכל סרט או סדרה מהירה, אפשר להחליף תרגום או שפה (אם יש) בלחיצה.

מה חסר? קאץ'-אפ, שאמור להגיע בגירסה הבאה - כלומר הקלטה אחורה של כל או רוב הערוצים. הקלט סדרה זו - הפיצ'ר הנחמד משירותי הלוויין של יס לא קיים כאן. 4K? אנחנו עדיין לא שם מבחינת התוכן בסטינג. תתאפקו.

יס סטינג (צילום: יחסי ציבור)
יס סטינג | צילום: יחסי ציבור

אפשר לצפות בסמארטפון?

עכשיו בואו נדבר קצת על המובייל - האפליקציות לאייפון ואנדרואיד. ההרשמה לוקחת כמה שניות. מהרגע שיש לכם מינוי - פשוט מקישים ת.ז. וטלפון, מקבלים קוד, מפעילים את האפליקציה ואפשר לנגן הכל - תוכן מהוי.או.די, ערוצים חיים או הקלטות.

אלא שעדיין יש באגים וכאלה שהופכים את החוויה לבלתי כיפית  - למשל, שמות סרטים הופיעו באנגלית למרות שממשק האפליקציה הוא בעברית (ואז אי אפשר לחפש סרטים לפי שמות עבריים), וכאשר מסובבים את הטלפון באמצע נגינה של סרט או בדרה - היא נפסקת.

התוכניות שצפיתם בהן לאחרונה ותרצו להמשיך - מופיעות בטלוויזיה ברשימה נפרדת - אבל לא במובייל. בעברית - נניח שצפיתם בפאודה בטלוויזיה והפסקתם. בטלוויזיה יופיע למעלה הפרק שצפיתם בו ותוכלו להמשיך. בסמארטפון תצטרכו לזכור איזה פרק זה היה, לחפש אותו בעצמכם למצוא אותו, ומשם לנגן.

ביס מודעים לבעיות ולבאגים (ואם לא - היי יס, אלה הבאגים. יש עוד - דברו איתי ואעשה לכם QA מסודר יותר, אין טעם לפרט פה), אז אפשר לצפות, אבל זה מבאס ולא נוח. אה, ואין צפיה אופליין - כן. עניינים של זכויות יוצרים, והסכמי הפצה. אנחנו מודעים לזה. אבל חייב להימצא פתרון לפחות חלק מהתכון - שיהיה אפשר לראות בלי תלות בחיבור לאינטרנט.

האם כדאי ולמי?

סטינג הוא מעין ייצור כלאיים משונה בין טלוויזיות מבוססות אינטרנט כמו פרטנר וסלקום, לבין שירות טלוויזיה רב ערוצית כמו יס. מדובר בשירות המוכר יס בגירסה מצומצמת ומודולארית (בסטינג אין ערוצים זרים וערוצי חדשות, למשל).

מבחינת איכות שידור - הכל סבבה ולא היו בעיות מיוחדות.

מבחינת נוחות - הסטרימר יחסית סבבה, אבל אפליקציות המובייל עדיין רחוקות משלמות.

מבחינת תוכן - יש מבחר של סדרות ישראליות וזרות והרבה סרטים (פחות מיס - אבל יכול להספיק).

מי שרוצה רק ספורט (ורק את הערוצים שבסטינג) ולא צריך סדרות, בהחלט יכול לקחת רק את חבילת הספורט, וזה משתלם. מי שחובב מדע, אבל מצד שני אין לו ילדים או נכדים - יכול לחסוך 39 שקל על תוכן שהוא לא יצפה בו. מי שרוצה לראות רק סרטים וסדרות ולא ראה משחק ספורט בחיים שלו - גם ימצא לעצמו חבילה במחיר סביר.

התשובה לשאלה שבכותרת הביניים תלויה במי אתם ומה אתם. זה משתלם אם אתם טיפוס מאוד ספציפי של טלוויזיה שיכול להרכיב לעצמו משהו מהפאזל הזה - פשוט קחו דף ועט ועשו את החישוב. אם אתם רוצים הכל מהכל, או אין לכם כוח לבחור - לכו לשירות טלוויזיה אחר.