סמסונג גלקסי NOTE (צילום: Sean Gallup, GettyImages IL)
עדיין לא יודעים מתי רשת הדור הרביעי תופעל בישראל | צילום: Sean Gallup, GettyImages IL

"צריך בישראל לפחות 5 רשתות סלולר בעלות תשתיות עצמאיות שמתחרות ביניהן. משרד התקשורת עבד והחליט שזה מה שצריך. בברכתו על ההסכמים לשיתוף רשתות נתן המשרד מתנה לגולן והוט, שברגע שקיבלו את הערבויות מהמכרז הלכו וסחרו עם החברות הגדולות. לוקחים 5 חברות הכי גדולות ונותנים להן לעשות דואופול", כך אמר הבוקר (ב'), אריאל שרייבר, מנכ"ל YouPhone, בפאנל בנושא הדור הרביעי שנערך במסגרת כנס Go Mobile 2014 של מידע כנסים בשיתוף NEXTER. הוא איים כי "מה שקרה בטלוויזיה יקרה גם פה. כמו שהוט העלו מחיר ב-20% דקה אחרי שהשוק הסיטונאי בטלוויזיה ירד מהפרק, זה יקרה גם בסלולר.

מנכ״ל YouPhone, אריאל שרייבר, (צילום: ליאת מנדל)
"לוקחים 5 חברות הכי גדולות ונותנים להן לעשות דואופול". מנכ"ל יופון, אריאל שרייבר | צילום: ליאת מנדל

מנכ"ל הוט מובייל, אילן צחי, ענה לו כי "לבוא ולהגיד שאפשר להקים בישראל 5 רשתות דור 4 זה לא ריאלי. אין מדינות שיש בהן מעל 3 רשתות תשתית". כשנשאל על ידי מנכ"ל יופון מדוע, אם כן, השתתפה חברתו במכרז להיות מפעיל רביעי בעל תשתית עצמאית, הוא הסביר שהדבר נעשה עבור רשת הדור השלישי הדרושה כבסיס לקפיצה לפני הקמת רשת הדור הרביעי. כראיה הוא הוסיף שהחברה לא רק עמדה בכל תנאי המכרז של משרד התקשורת, אלא אף עברה אותן באופן ניכר והגיעה לכיסוי עצמאי של 60% משטח המדינה - פי שלושה מההתחייבות במכרז.

אייל אילוז, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פרטנר, התייחס גם הוא לטענות של שרייבר ואמר כי שיתוף תכנים כמו שמציע שרייבר, במסגרתו יוקמו עמודי ענק שעל כל אחד מהם אנטנות של כמה חברות במקום עמוד נפרד לכל אנטנה של כל חברה, אינו פרקטי ואף אינו אפשרי. התחרות, לדעתו, לא תעמוד על מספר רשתות האנטנות, אלא על מספר ליבות הרשת, שנשארות נפרדות גם אם אתרי השידור (האנטנות) משותפים.

רשת הדור הרביעי, הבטיחו משתתפי הפאנל, תאפשר למשתמשי הסלולר בישראל ליהנות ממהירויות גלישה סלולרית גבוהות לפחות כמו באינטרנט הביתי ואף יותר. הדבר יאפשר צפייה בווידאו באיכות HD ללא קטיעות והמתנה להורדה, חיפוש מהיר יותר, וכפי שציין דמיטרי פילקובסקי, סמנכ"ל טכנולוגיות ראשית באריקסון ישראל, יסייע לספק את הדרישה הגבוהה מאוד בישראל לאינטרנט סלולרי מהיר. לדבריו, בארץ צריכת המידע של הגולשים הסלולריים זהה בנפחה לזו שנמדדת במדינות גדולות כגון ארה"ב, שאוכלוסייתה גדולה פי כ-40.

משתתפי הפאנל התבקשו לספק השערות לגבי מועד ההשקה של רשתות דור רביעי לצרכנים בישראל, אך סירבו לתת תשובות ברורות. "אנחנו כבר הדגמנו את הרשת שלנו, שפרושה כבר בהרצליה, אבל כרגע היא פתוחה רק לעובדי פרטנר", אמר אילוז. הוא הביע תקווה שהצרכנים יוכלו ליהנות מהרשת "בקרוב מאוד". צחי אמר כי גם הוט, שחתמה על שיתוף רשתות עם פרטנר, תהיה מוכנה עם רשת דור רביעי כבר השנה, וכי "ברגע שמשרד התקשורת יבין ששיתוף רשתות יאיץ את התחרות הוא יאשר את זה". שרייבר, מצידו, אמר כי יופון אולי לא תהיה הראשונה אך תספק את השירות הטוב ביותר, בזכות ההסתמכות על שתי רשתות פיזיות נפרדות.

>> אתם עוד תשלמו על זה - בסמארטפון