מרגישים את הטמפרטורות בחוץ? הן אולי הביאו אלינו את הקיץ קצת מוקדם מהרגיל, אך הקיץ החל באופן רשמי רק השבוע (21/6). אז לקראת הרחצה בים או בבריכה או עבור הטיולים בחיק הטבע – מצאנו את הגאדג'טים שיעשו לכם את הקיץ הקרוב.

נציין שלא את כולם בדקנו בעצמנו, וכדאי תמיד לבדוק במגוון חנויות כדי לקבל את הדיל הטוב ביותר. חפשו את שמות המוצרים בחנויות מקוונות.

הסאונד שצף על פני המים

רחיצה בים או בבריכה היא חוויה בפני עצמה, אך זו בהחלט משתדרגת אם מלווים אותה במוזיקה טובה. אם ניצמד למה שלימדו אותנו בגיל צעיר – מים וחשמל לא הולכים יחד ולכן כדי להרחיק את מקור המוזיקה מהמים. מה עושים? רמקולים מוגני מים ומבוססי בלוטות' כבר קיימים בשוק, אך תכונה נוספת הופכת את הרמקול של Monster לשימושי אף יותר.

דגם ה-Super Star Back Float שאותו תמצאו במגוון חנויות ברשת פשוט צף על פני המים ומאפשר לרוחצים בים או בבריכה ליהנות ממוזיקה איכותית שבוקעת מרמקול שצף ממש בקרבתם. הוא אטום מפני מים בתקן IPX6 המגדיר אטימות בפני זרם סילון מים עוצמתי במשך 3 דקות. מה זה אומר? שלא יקרה לו הרבה אם הוא יחטוף השפרצות מים, אך כדאי שלא להטביע אותו לזמן ארוך.

למכשיר ישנם כפתורים המאפשרים לשלוט על רשימת ההשמעה, כמו גם על עוצמת ההשמעה, והסמארטפון נשאר רחוק ומוגן מהמים (כל עוד הוא בטווח הבלוטות').

תנו לאייפון לצלם במצולות

עולם שלם מתנהל לו במעמקי הים והוא שמושך צוללים רבים להתעכב רבות על יד הצמחייה, הדגים והחיות הנוספות ולהנציח אותם במצלמות מיוחדות חסינות מים. בימים אלה, כשמצלמות הסמארטפונים הפכו לאיכותיות דיין, נדרש פתרון אטימה שיאפשר לנו לקחת אותן איתנו אל המעמקים. מכשירים אטומים בפני מים מככבים בשוק פה ושם, אך המלצות היצרנים הן לא להטביל אותן במים כלל, או לא לעשות זאת לזמן רב.

מארז האטימה של WaterShot מבטיח, לפחות על הנייר, פתרון אטימה הרבה יותר טוב עבור מכשירי אייפון. זהו בעצם מארז פלסטי חזק ואטום בו שמים את האייפון. צידו האחד של המארז צבעוני, השני שקוף, ועדשת מצלמה ייעודית, המתלבשת בדיוק היכן שממוקמות עדשות המצלמה של האייפון, תאפשר לצלם באיכות טובה גם מתחת לפני הים.

ניתן להחליף את אותה העדשה, כמו גם לשלוט בכמה פונקציות של האייפון, זאת באמצעות אפליקציה מיוחדת וכמה כפתורים פיזיים הממוקמים מעל מסך המגע של המכשיר. ניתן להזמין את המארז בצבעים מגוונים ולחבר לו אביזרים שונים. 

מותק, הילדים נרטבו

יצאתם לנופש ובחצר המלון ישנה בריכה? אם יש לכם ילדים קטנים או חיות מחמד שלקחתם איתכם, השלווה מתחלפת בדאגה שאלה לא יכנסו בטעות למים וחלילה יטבעו.

Safety Turtle 2.0 הוא מעין מכשיר מצוקה שנועד לסייע במניעת מקרים מהסוג הזה. בבסיס המכשיר (המתחבר לחשמל) ישנו רמקול עוצמתי ומקלט. זה מתחבר אלחוטית לצמיד בצורת צב חביב אותו ילדים יכולים לענוד על היד, או לקולר אותו ניתן לענוד על צוואר חיית המחמד. ברגע שהצמיד או הקולר "מרגישים" טיפת מים, מיד מצפצפת האזעקה וכך ניתן לדעת שהילד או חיית המחמד בסכנה.

כמובן שאסור לסמוך רק על הפתרון הזה. תמיד תשגיחו על הילדים. מדובר בפתרון עזר נוסף בלבד. 

מקררים יין תוך כדי מזיגה

הקיץ גם גדוש בארוחות דשנות שלא יזיק להן גם בקבוק יין טוב. אך יין יש לשתות בדיוק בטמפרטורה הנכונה, ומזג האוויר החם ששורר בחוץ לא כל כך מסייע בשמירה על טמפרטורת השתייה הנמוכה.

הרעיון של חברת Ravi Solution הוא לקרר את היין עצמו ולא את הבקבוק שמכיל אותו. כל שצריך לעשות הוא להכניס את המחסנית של Ravi למקפיא ולהשאיר אותה שם לכל עת שנידרש לה. בעת שיגיעו אורחים חשובים, או אם סתם נרצה להגיש יין לשולחן, פשוט בוחרים בקבוק יין שהתאחסן בטמפרטורת החדר, מחברים אליו את החלק התחתון של Ravi יחד עם המחסנית שהוצאנו מהמקפיא והרי זה פלא - היין יתקרר בדיוק לטמפרטורה הרצויה, בין 22 מעלות ל-9 מעלות צלזיוס, לבחירת המוזג.

"כיצד זה עובד" אתם שואלים את עצמכם? זהו פטנט קנדי שעיקרו לקרר צינור ארוך מסולסל היטב. בשל הסלסול עובר היין מסלול רב בצינור הקפוא וכך מקבל הנוזל את הטמפרטורה הרצויה.

תאים סולאריים על הגב

כשפעם היינו מטיילים בחיק הטבע היו מעט מאוד מוצרי אלקטרוניקה שהיינו צריכים לדאוג להם. ברוב המקרים היו אלה מצלמות פשוטות שהסוללות שהפעילו אותן היו מספיקות להן לזמן רב. ואילו היום, כשסמארטפונים, טאבלטים, מצלמות משוכללות ולפטופים מצטרפים אלינו לטיול, נראה שצריך לדאוג כיצד לא תיגמר להן הסוללה בדיוק כשנצטרך אותם.

אם נבחר לטייל תחת אור שמש, מלבד הכובע וקרם ההגנה, נוכל להצטייד גם באחד מהתיקים הסולאריים של חברת Voltaic Systems. התיקים כוללים משטח סולארי המפיק חשמל מאור השמש. המשטח טוען סוללה פנימית שאוגרת את החשמל. בו זמנית, או מאוחר יותר, ניתן להטעין את מכשירי האלקטרוניקה השונים.
למשל, בתיק החברה מדגם OffGrid כלולה סוללה שתחת כ-4 שעות בשמש תצליח לטעון סמארטפון במלואו, 4.5 שעות שמש יספיקו למצלמת DSLR, כ-6 שעות לטאבלט עם מסך 7 אינצ'ים ו-11 שעות לטאבלט עם מסך 10 אינץ'.