pages
כך נראית מודעה למכירת אופניים שיצרנו בפייג'ס

אנשים שמשתמשים במחשבי מק, נוהגים להתנשא על אנשים שמשתמשים ב-pc ,על אנשים שמשתמשים באנדרואיד ועל אנשים באופן כללי. אם הייתם נותנים למקיסט מספיק זמן הוא היה שמח לדבר איתכם שעות על העיצוב, על האפשרויות הגרפיות הבלתי נגמרות ועל היופי והאינטואיטיביות של מערכת ההפעלה. עד היום היתה דרך מאוד פשוטה להתמודד עם זה: הייתם פשוט צריכים לשאול ״ואם אני רוצה לערוך מסמך בעברית?״ וזה היה מסיים את הסיפור.

עד היום, יכולתם לערוך מסמכים במק, אבל תמיד התלוותה לזה כוכבית. האופציות היו אחת מגרסאות החינם של אופיס (אופן אופיס או ליברה אופיס) או באופציות בתשלום ניאו אופיס ומלל. בכל המקרים האופציה לא באמת סיפקה. כל עוד המסמכים נשארו פשוטים אפשר היה עוד להסתדר עם זה, אבל ברגע שניסיתם לעשות משהו ״מיוחד״ כמו לשלב עברית ואנגלית במסמך, או לשנות את עיצוב הפסקאות והפונטים התוצאה היתה מתחרבשת במעבר ומאלצת אתכם לעצב את כל המסמך מחדש.

בואו לפייסבוק של נקסטר

אופציה נוספת היתה להתקין על המק חלונות במקביל (באמצעות תוכנית פארלל או בוטקאמפ) אבל אם בכל פעם שאתם צריכים לפתוח מסמך אתם צריכים להחליף מערכת הפעלה, כל הסיפור על נוחות השימוש קצת הולכת לאיבוד. הסיבה העיקרית היתה שלמרות שאפל תמכה בעברית מבחינת פונטים ותפריטים, התוכנות שלה לא תמכו בכתיבה מימין לשמאל (שמכונה rtl) וכך אנחנו ובני דודינו ממדינות האזור נאלצנו להסתכל בקנאה על כל אותם סרטים שבהם הגיבורים הגישו עבודות ומצגות על המק שמעוצב שלהם וחזרנו שוב ושוב אל ה-pc ואל חיקה החם של מיקרוסופט.

אבל לפני קצת פחות מחודש, בזמן ההכרזה על האייפד אייר, בין טפיחה עצמית על השכם להורדה של עוד חצי מילימטר מהעובי של האייפד, חשפה אפל את הגרסאות החדשות של תוכנות הבית שלה, iwork ו-ilife ובין שלל הפיצ׳רים החדשים הסתתרה שורה אחת שכל משתמשי המק בארץ חיכו לה: תמיכה בכתיבה מימין לשמאל.

פייג'ס יכולה להחליף את וורד?

העמסנו אותה על מקבוק קשיש (משנת 2007) ועל אייפד (כמעט) חדש מהדור הרביעי והתחלנו לכתוב. בניגוד לאחות התאומה וורד, פייג'ס (Pages), מנסה להיות קצת יותר מתוכנית עיבוד תמלילים. בעזרת עיצובים קבועים אפשר לעצב איתה עלונים, כרטיסי ביקור, פוסטרים לתלייה ואפילו לעמד טקסט ותמונות כאילו היו ספר או עיתון. אחרי תהליך לימוד לא מסובך במיוחד תוכלו לכתוב בה את כל המסמכים שלכם ולשם שינוי, הם ייראו לא רע גם בעברית. 

אבל עם כל הכבוד לגרפים ולפלאיירים, לא לשם כך נתכנסנו. השאלה הגדולה היתה ונותרה האם יוכלו לגור מקיסטים ומשתמשי וורד תחת אותו פרויקט בלי הצורך להרוג אחד את השני עם כל פתיחת מייל. למודי תסכולים מהעבר לקחנו אותה לסיבוב. צריך להודות כבר בהתחלה שבגדול, פייג'ס מסתדרת עם רוב העיצובים בגבורה. העמסנו עליה טבלאות, תסריטים, מסמכים עם תמונות וכל מה שיכולנו להעלות על דעתנו. בניגוד לתוכנות שכבר הזכרנו, הכל נפתח כמו שצריך. במקרה אחד הצלחנו לעבוד על התוכנה: בכל פעם שניסינו לפתוח משפט עם מילה באנגלית ולהמשיך לכתוב בעברית, זה היה גדול עליה (לתשומת לב אנשי אפל). השלב הבא היה לעשות את הדרך ההפוכה: גם כאן המעבר ברובו היה כמעט חלק. אבל שוב רק כמעט. כל עוד הקפדנו על שימוש בפונטים שקיימים בשתי מערכות ההפעלה (למשל arial או Times New Roman) הכל זרם חלק, אבל ברגע שהשתמשנו בפונטים אחרים, המערכות החליפו אותם והתוצאה, מה לעשות, לא היתה מושלמת.

בגרסה הניידת הבעיה הזו מתחדדת אפילו יותר (כי האייפון והאייפד מכילים פחות פונטים ממחשבי המק), אבל גם כאן יש בפעם הראשונה הזדמנות לכתוב מסמכים בעברית בלי להשתמש באפליקציות ביניים כמו cloud on או google docs. בואו נגיד שאם הצרכים שלכם לא יותר מדי מורכבים, אפשר להגיד ש-Pages הופכת את האייפד לכלי עבודה אמיתי ולא רק למחשב גלישה/משחקים.

 

 

חשוב לציין שלא בדקנו את אחד היישומים שבאפל הכי גאים בהם, שמאפשר להתחיל לעבוד על מסמך במחשב אחד ולהמשיך לעבוד עליו עם כל מכשיר אחר כי השירות (iwork in the cloud) עדיין לא תומך בכתיבה מימין לשמאל בשלב הבטא, דבר שאמור להפתר בגרסה הסופית (או באחת הגרסאות הבאות).

במעבר מפייג'ס לוורד מצאנו כמה בעיות. סדר האותיות באנגלית עלול להתהפך, וזה יכול להיות מעצבן במיוחד (RETXEN במקום NEXTER). ובגרסאות שאינן מ-2010 ומעלה, קיבלנו ג'יבריש בלתי קריא.

המחירים: מהיום כל מכשיר חדש של אפל (מחשבים נייחים וניידים, אייפונים ואייפדים) מגיעים ישר מהחברה עם כל תוכנות ilife בחינם. אם יש לכם מכשירים מדורות קודמים תצטרכו להיפרד מ-80 שקלים תמורת גרסת המחשב ומ-40 שקלים נוספים תמורת גרסת האייפד. אם אתם מחפשים דיל משולב, הצחקתם את אפל.

סיכום ומסקנות: המקיסטים כבר לא נחותים (בערך)

אם צריך לסכם אז אפשר להגיד שהעסק עדיין לא עובד חלק לגמרי, אבל הוא ללא ספק בדרך הנכונה. מדובר כאן בקפיצה מאוד גדולה קדימה שמאפשרת למשתמשי מק לכתוב בפעם הראשונה בעברית בלי להרגיש נחותים (מה שכנראה יגרום להם להתנשא אפילו יותר אם זה בכלל אפשרי). אחרי תהליך למידה קצר תוכלו לעשות (כמעט) את כל מה שהתרגלתם לעשות בוורד ובחלק מהמקרים, עם דגש על עיצוב, אין שום סיכוי שתתגעגעו. ההמלצה היחידה שלנו היא שכשאתם משתפים מסמך עם משתמש פי.סי, תסכמו מראש על פונט שקיים בשתי מערכות ההפעלה כדי שאף אחד מהצדדים יתלוש שיערות. 

ניסיתם כבר לכתוב בעברית בפייג'ס? ספרו לנו בתגובות

>> הישראלית שתעזור לכם עם המחשב

לסקירות נוספות