מיקרוסופט את העדכון הגדול הבא של Windows 10 בכנס המפתחים שלה בסוף השבוע. מדובר בעדכון המרכזי השלישי מאז הושקה מערכת ההפעלה של החברה ב-2015, כשקדמו לו עדכון השנה (Anniversary Update) ועדכון היוצרים (Creators Update). אז מה חדש בעדכון החדש שזכה לשם, שדי מסביר את עצמו, Fall Creators Update ויגיע אלינו בסתיו הקרוב?

עד עכשיו הוא לא היה ממש רשמי והיה מוכר בעיקר תחת השם Project Neon; עכשיו, מכריזה רשמית מיקרוסופט על Fluent Design (עיצוב זורם..) – ממשק המשתמש החדש שלה. הוא לא מביא איתו מהפכות כמו שממשק ה-Aero הביא, אבל הוא כולל תפיסה עיצובית חדשה שמתבססת על חמישה יסודות: אור, עומק, תנועה, חומריות וגודל (Scale). לפחות מההדגמה שערכה החברה על הבמה, נראה שהממשק עובד בצורה יפה ונעימה בכל הפלטפורמות ובכל המכשירים – כולל אנימציות, משחקים וכמובן אפליקציות וממשק מערכת ההפעלה.

מפנים את ההארד דיסק - עוברים לענן

פיצ'ר חדש הוא פיצ'ר הקבצים On-Demand. לא משנה אם אתם משתמשים במחשב או בסמארטפון, קבצים מסויימים כמו קובצי וידאו למשל עלולים לגזול לכם מקום יקר. פיצ'ר חדש של OneDrive יאפשר לכם להעביר את הקבצים לענן, ולהמשיך לראות ולעבוד איתם – מבלי שהם יימצאו פיזית על המכשיר שלכם. מה שעומד מאחורי הפיצ'ר הוא פשוט הזרמה של הקבצים ברגע שאתם צריכים אותם. כמו שתוכלו לראות בתמונה, הקובץ מוצג בגודלו האמיתי 1.3TB, אבל הנפח שהוא תופס בפועל במכשיר הוא 0KB.

אם בכל זאת אתם צריכים קובץ מסויים, כי נגיד אתם עולים על הטיסה, תוכלו פשוט לסמן אותו במנהל הקבצים ולבחור ב"Always keep on this device". תיקיות באופליין – ואם אנחנו בענייני טיסות או מקום עם בעיות קליטה – מעכשיו תוכלו להגדיר תיקייה שלמה כאופליין. OneDrive יוריד את כל התוכן למכשיר שלכם, וכשתגיעו שוב לציוויליזציה, השירות יסנכרן ויעדכן את הקבצים עם השינויים שערכו בהם בינתיים משתמשים אחרים. בכל מקרה, העדכון החדש יציג לכם חיווי מדוייק היכן בדיוק נמצא הקובץ שלכם. שילוב טוב יותר עם iOS – בזכות אינטגרציה עם שירות iMessage של אפל, תוכלו להעביר תמונות ומסמכים בודדים או תיקיות שלמות – עם תצוגה מקדימה שלהם – היישר מה-iMessage.

להמשיך מהנקודה שבה עצרתם

מיקרוסופט מציגה שימוש מעניין ל-Graph שלה. מעכשיו כל קובץ שתפתחו, כל מצגת שתעבדו עליה, כל מאמר שאתם קוראים, כל אתר שתבקרו, הכל נרשם באתר וזמין על כל המכשירים של החברה. ברגע שהפיצ'ר מופעל – תוכלו לעבור ולהמשיך את העבודה בין המכשירים בצורה חכמה ואוטומטית מבלי שתצטרכו לעשות דבר. כך למשל נגיד שהתחלתם לקרוא קובץ PDF על הסמארטפון ועניתם על שיחה. בינתיים הגעתם למשרד והפעלתם את המחשב. קורטנה תשאל אתכם בצורה אוטומטית האם תרצו להמשיך לקרוא ואם תרצו – הקובץ ייפתח מייד באותו מיקום.

פיצ'ר שימושי נוסף שיגיע במסגרת העדכון הבא הוא 'העתק-הדבק' בענן. כך שאם למשל תעשו 'העתק' של תוכן מסויים כמו טקסט או תמונה על גבי הדסקטופ, תוכלו לבצע 'הדבק' בסמארטפון. כך תוכלו לחסוך מעצמכם את הנוהל המעצבן של לשלוח לעצמכם מייל עם פרטים או תמונות.

לערוך וידאו

היפרדו יפה מ-Movie Maker המיושן והבסיסי והגידו שלום ל-Story Remix, אפליקציה חדשה לעריכת וידאו ותמונות. כמובן שהבסיס הוא איתור התמונות והסרטונים שיופיעו בסרטון. לצורך כך כוללת האפליקציה אפשרות חיפוש חזקה, שמבצעת חיפושים על מאגר התמונות שלכם, ויכולה למצוא תמונות ממקום מסויים, תמונות של אדם מסויים ולשלב אותם ביצירה.

אפשרות מגניבה היא אפשרות שילוב, במסגרתה האפליקציה תציג את כל התמונות והוידאו שצולמו באיזור מסויים – גם על ידי אנשים אחרים, כך שתוכלו לשלב אותם בסרטון שלכם. אם תרצו תוכלו להצביע על משתתף מסויים בסרטון – למשל הילד שלכם – והאפליקציה תערוך את כל הסרטונים מחדש, כך שהילד שלכם יהיה הכוכב ויופיע במרכז הפריים. עוד פיצ'ר מגניב הוא הוספת טקסט ואלמנטים גרפיים עם motion tracking, כלומר, אם תכתבו כותרת ותצמידו אותה לילד שרץ – הכותרת 'תרוץ' איתו ותקטן כשהוא יתרחק למשל.

אם תרצו לבצע התאמה אישית גדולה יותר, תוכלו גם להיכנס לממשק עריכה מלא, ולשנות את האורך והסדר של קטעי הוידאו בסרט. מכיוון שמן הסתם תרצו להוסיף גם מוסיקה, תאפשר לכם Stories Remix, להוסיף מוסיקה חופשית לשימוש על ידי בחירה של אווירה וקצב.

עם זאת, הקילר-פיצ'ר לדעתנו הוא האפשרות לשלב אנימציות תלת מימד מרשימות, שזמינות לשילוב חופשי. פשוט ביחרו אפקטים תלת מימדיים והאפליקציה תשלב אותם בצורה מרשימה – ללא שום מאמץ של המשתמש.

הכותב הוא אורח של חברת מיקרוסופט בכנס המפתחים שלה

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

מסתמן: דגם חדש לאייפד פרו ורמקול מבוסס סירי בתחילת החודש הבא
הרשות הפלסטינית נערכת להשקת מטבע דיגיטלי משלה