אין יותר מה לחדש בתחום המחשבים. זו אחת האמירות שהובילו למשבר המתמשך במכירות מחשבים נייחים וניידים מאז תחילת העשור הנוכחי. נכון, כל שנה הם הופכים לקצת יותר מהירים, קצת יותר יפים ובמקרה של מחשבים ניידים קצת יותר דקים וקצת יותר חסכוניים בחשמל. אבל בסופו של דבר, המחשבים של היום זהים למחשבים של 2010 כמעט בכל מובן.

באירוע שכותרתו "דמיינו מה תעשו" ניסתה מיקרוסופט לשכנע אותנו שזה לא נגמר. החברה הציגה חזון לפיו שילוב בין תוכנה חדשה לחומרה חדשה יקים לתחייה את הצורך שלנו במחשבים שלא בהכרח נכנסים לכיס. במלים אחרות: מיקרוסופט, החברה שנכשלה פעם אחר פעם בתחום הלוהט של הסמארטפונים, מנסה להחזיר את הקרב למה שהיא טובה בו - מחשבים שכולם משתמשים בהם.

נתחיל מהסוף: הדבר המעניין ביותר שהוצג באירוע הוא "מיקרוסופט סטודיו" - מחשב שולחני משוכלל במיוחד, שמגיע כתשובה מאוחרת (מאוד, מאוד, מאוד מאוחרת) של מיקרוסופט לאיימק של אפל, ששולט כבר 18 שנה (!) בתחום המחשבים השולחניים לגרפיקאים, עורכי וידאו, מלחיני מוזיקה ובעלי מקצועות נוספים שעובדים עם תוכנות מתקדמות מאוד.

הסטודיו מזכיר את האיימק רק בעקיפין: מחשב "הכל באחד", שכולל את כל הרכיבים האפשריים בגוף אחד, במקום שה"מנוע" יהיה בגוף אחד והמסך באחר. בשונה מאיימק, ובאופן אופייני למיקרוסופט, מסך הסטודיו, שגודלו 28 אינצ' והרזולוציה שלו היא 4,500x3,000 פיקסלים, תומך במגע, וניתן למקם אותו בכל זווית כמעט מצורת משטח "צף" מעל היחידה המרכזית, דרך זווית של 90% לשולחן ועד זווית של משטח ציור. במצב האחרון המסך יורד ומסתיר את המחשב עצמו, כך שהוא יורד ממש עד לשולחן כדי לאפשר הנחת מרפקים על השולחן כשהידיים עצמן נשענות עת המסך. החברה התגאתה גם בעובי המסך - 12.5 מילימטר, אחד ממסכי המחשב הדקים ביותר שנוצרו אי פעם.

כמחשב שמיועד להתחרות על אנשים שמבצעים עליו עבודות "כבדות", הוא מצויד במפרט מתקדם, עם מעבד מרובע ליבות מסדרה Core i7 של אינטל, מאיץ גרפי של nVidia, זיכרון עבודה (RAM) בנפח 32 גיגה-בייט (פי 8 מרוב המחשבים הקיימים היום) ואחסון בנפח 2 טרה-בייט.

חידוש נוסף בסטודיו הוא ה-Studio Dial, חוגה שמשמשת לשליטה על אפשרויות שונות בו. ניתן לגעת ולסובב אותה על השולחן, והיא מגיבה ברטט כדי לתת תחושה של גלגל שיניים (כמו של חוגות גלילה בעכברים, למשל). אך השימוש המעניין ביותר שלה הוא כשמניחים אותה על המסך, וסביבה מוצג תפריט אפשרויות מיוחדות, שמאפשר למשל ביצוע זום בתוכנות, החלפת צבע בציור ופעולות נוספות בהתאם לתוכנה בה משתמשים.
כמובן שהמחשב מגיע גם עם מקלדת, עכבר ועט מגע, שמיקרוסופט טוענת שהוא המדויק ביותר שקיים.

Surface Studio ניתן להזמנה החל מהיום ויגיע לחנויות בארה"ב לקראת החגים (כנראה עוד חודש). מחירו משקף את הקהל אליו הוא מיועד - 3,000 דולר.

לצד המחשב השולחני, הציגה מיקרוסופט גרסה חדשה למחשב הנייד שלה, Surface Book, שמצוידת במפרט שאמור לדברי החברה להעניק לה ביצועים של מחשב עבודה וחיי סוללה של 16 שעות. המחיר: 2,400 דולר.

אך גם למי שאין לו מחשב באלפי דולרים רוצה מיקרוסופט לתת סיבה טובה להניח את הסמארטפון או הטאבלט כשאנחנו בבית לטובת המחשב. לכן היא הציגה גרסה חדשה של ווינדוס 10, אותה היא מכנה "עדכון היוצרים" (Creators Update).

הגרסה החדשה של ווינדוס 10, שכמעט כל החידושים בה הוצגו על ידי נשים, מביאה יכולות חדשות למחשבים.
כך, לדוגמה, תוכנות העבודה המוכרות של מיקרוסופט - הצייר ותוכנות האופיס - יתמכו בעדכון הזה בתלת-ממד.

ניתן יהיה לצייר אובייקטים בתוכנת הצייר החדשה, שכמעט כל יכולותיה כבר הודלפו על ידי נסיינים לפני כשבועיים, להפוך אותם מקווים דו-ממדיים לאלמנטים תלת ממדיים בלחיצת כפתור, לסרוק אל התוכנה פריטים אמיתיים בעזרת אפליקציית צילום מיוחדת לסמארטפונים ולשלב תמונות דו-ממדיות עם אלמנטים תלת-ממדיים כדי ליצור לדוגמה סרטונים קצרים שבהם משולבת תמונה שלכם בחופשה על רקע שקיעה שצילמתם ואתם רוצים שאפשר יהיה לראות בלי שתסתירו את השתקפות השמש על הגלים. את התוצאות של המשחקים עם ציור בתלת-ממד אפשר יהיה לשתף באתר קהילתי חדש של מיקרוסופט שמיועד במיוחד ליצירות תלת-ממדיות, או ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם כאנימציות מסתובבות. בפאואר-פוינט אפשר יהיה להשתמש בעצמים תלת-ממדיים באופן אינטראקטיבי, כך שבמקום מעברים רגילים בין שקופיות המעבר יורכב למשל ממעבר בין זווית מבט אחת על עצם תלת-ממדי לאחרת בתנועת מצלמה חלקה.

כדי שנוכל ליהנות כמו שצריך מכל התלת-ממד הזה, הכריזה מיקרוסופט שכל יצרניות המחשבים הגדולות - לנובו, HP, דל, אסוס ואייסר - יציעו משקפי תלת-ממד שמתחברים למחשבי ווינדוס ומחיריהם יתחילו מ-300 דולר.

משקפי מציאות מדומה לווינדוס 10 (צילום: מיקרוסופט)
משקפי מציאות מדומה לווינדוס 10 | צילום: מיקרוסופט

בתחום המשחקים הודיעה החברה שכל אחד יוכל לעשות יותר עם המשחקים שיש לו: שחקנים יוכלו לשדר את המשחקים שלהם בשידור חי לאינטרנט באמצעות שירות Beam, שיהפוך לחלק מסרגל המשחקים של ווינדוס (שמופעל בלחיצה על Win+G), וכל שחקן יוכל ליצור אליפויות ותחרויות בין החברים שלו במשחקים שיש לו, כאשר שירות אקס-בוקס ארנה ידרג את אוטומטית השחקנים ויכתיר את המנצח.

יכולת אחרת בעדכון החדש לווינדוס היא שיתוף: האנשים איתם אנחנו מתקשרים לעתים קרובות יופיעו באופן קבוע בשורת המשימות (הסרגל שבתחתית המסך) וניתן יהיה לגרור אל כל אחד מהם פריטים כדי לשתף אותם במהירות, במקום להעתיק, להדביק בתוכנת מייל או צ'ט, לבחור למי לשלוח ולאשר.

העדכון יגיע לכל מחשב שמריץ ווינדוס 10 מתישהו בחצי הראשון של 2017.