שוק הסמארטפונים לוהט והתחרות מתגברת, אז למרות שכולם מעתיקים מכולם אספנו לכם 5 תכונות ייחודיות שיש רק במכשירים של אפל (לא כולל העיצוב והתקלות), ואם התכונות לא בלעדיות אז לפחות עם הביצוע הטוב ביותר.

Siri - עוזרת וירטואלית מתוחכמת 

אחת מהתכונות הבולטות והמדוברות כיום שמייחדת את אייפון ממכשירי אנדרואיד היא העוזרת הווירטואלית Siri, שקיימת רק בגרסת אייפון 4S החדש.

Siri מאפשרת שליטה קולית באייפון וניתן לבצע עימה פעולות כמו רישום תזכורות, קביעת פגישות, הפעלת ניווט, חיפוש באינטרנט, שליחת SMS ואפילו להחביא גופה. הטכנולוגיה שהיא בנויה עליה כוללת זיהוי קולי בשילוב עם בינה מלאכותית.

גם באנדרואיד קיימת אפליקציה דומה, תחת השם Vlingo, גם היא מופעלת באמצעות פקודות קוליות ויודעת לבצע מספר פעולות בסיסיות כמו שליחת סמס, עדכון סטטוס ברשתות החברתיות, הפעלה של אפליקציות, חיפוש בגוגל ועוד.

עם זאת ה- Vlingo עדיין לא מגיעה לרמה הגבוהה של ה- Siri ואפילו אריק שמידט, המנכ"ל הקודם של גוגל העיד על כך בפני הסנאט האמריקאי ואמר כי "ה-Siri מהווה איום ישיר על מנוע החיפוש של גוגל ויהיה קשה לייצר שירות דומה באנדרואיד".

אין תמונה
יכולה לעזור להחביא גופה - אבל האם היא מסוגלת להתקשר לאיש הקשר הנכון? Siri

רטט מותאם אישית לאיש קשר

עוד תכונה בלעדית לאייפון (iOS 5) היא האפשרות 'להקליט' רטט אישי לכל איש קשר. אם אתם שואלים את עצמכם למה צריך את זה, תחשבו שאתם באמצע פגישה או שיעור והאייפון נמצא בכיס על רטט, לא הייתם רוצים לדעת מי מתקשר אליכם לפי תחושת הרטט ולחסוך לעצמכם את הרגע המביך בו אתם נאלצים להציץ במכשיר?

כדי להפעיל את התכונה הזו יש להיכנס לתפריט ההגדרות -> כללי -> נגישות ולהפעיל את האפשרות "רטטים מותאמים אישית".

לאחר מכן יש לבחור איש קשר מתוך 'אנשי קשר' ולהיכנס למצב עריכה שלו. כעת תבחרו באפשרות "רטט" ->"מותאם אישית", תקליטו את הרטט שאתם רוצים ותנו לו שם.

בחורה מדברת בטלפון (צילום: istockphoto)
לדעת מי מתקשר אליכם - גם כשהטלפון על רטט בכיס | צילום: istockphoto

שליטה על שירותי מיקום

גם בהיבט הפרטיות יש לאייפון יתרון על האנדרואיד בכל הקשור למעקב אחרי המיקום שלכם וניתן להגדיר במערכת ההפעלה לאילו יישומים מותר להשתמש במיקום ולאילו לא.

כדי לעשות כן יש להיכנה לתפריט הגדרות->שירותי מיקום ולאפשר רק את היישומים שאתם מוכנים שיעקבו אחריכם. בנוסף, ניתן לגלול למטה ולבחור ב'שירותי מערכת' על מנת להגדיר גם את השירותים של מערכת ההפעלה.

אייטיונס

האייטיונס היא החנות הווירטואלית של אפל להורדת אפליקציות, שירים וסרטים. נכון שיש גם את אנדרואיד-מרקט, חנות האפליקציות עבור מכשירי אנדרואיד, אבל לאפל יש יותר.

למרות שלאחרונה דיווחה חברת המחקר Research2Guidance, כי הפער בין השתיים הולך ומצטמצם ונכון לספטמבר האחרון הכילה חנות האפליקציות של אפל למעלה מ-600 אלף אפליקציות לעומת כ-500 אלף של אנדרואיד, עדיין נחשבת האייטיונס לנחשקת יותר בקרב המפתחים. ייתכן והסיבה לכך היא כלליה הנוקשים של אפל בכל הקשור לאישור האפליקציות

בנוסף ניתן להתקין את החנות של אפל על המחשב האישי בבית או בעסק ולסנכרן אליו את התוכן של האייפון בצורה פשוטה ונוחה.

אין תמונה
מועדון אקסקלוסיבי - חנות האפליקציות של אפל

iCloud 

השירות החדש שהושק במסגרת ההשקה של מערכת ההפעלה iOS 5 מאפשר סנכרון נתונים בין האייפון לענן של אפל (כמו iTunes רק בענן ולא תלוי מחשב מסויים).

אם רוצים, אפשר להשוות iCloud לשירות Google Sync באנדרואיד, רק שהראשון כולל יתרון ייחודי שאין לגוגל והוא מציע גם גיבוי נתונים של 5 גיגה חינם בענן עם אפשרות לתוספת נפח בתשלום.

אמנם היו בעבר שמועות על שירות Gdrive של גוגל אבל עד היום לפחות, שיציע אופציה דומה הוא לא יצא לפועל.

נקודה נוספת לטובתה של אפל היא העובדה ששירות הגיבוי והסנכרון הוא חלק מובנה במערכת ההפעלה ולכן פועל טוב יותר ונוח יותר לשימוש מאשר התוכנות שמציעה גוגל כמו ה-Docs לאנדרואיד למשל.  

מכירים תכונות נוספות? ספרו לנו בטוקבקים 

iCloud, הענן של אפל (צילום: LPETTET, Istock)
אפל צריכה להיות בעננים - יש לה ענן גדול במיוחד | צילום: LPETTET, Istock

>> רוצים לזכות בטלוויזיה תלת מימדית? כנסו

>> וגם: מי יהיה? אפל מבקשת מלקוחותיה להחזיר אייפודים בגלל פגם חמור ומסוכן