את הסיור שלו בארץ הקודש, ביקש מייסד חברת "אפל" סטיב ווזניאק לפתוח במיקום אקטואלי. חמוש במכנסיים קצרים ונעלי ספורט הוא הגיע לאנדרטת הצנחנים המשקיפה על רצועת עזה. לא עברו חמש דקות עד שחמאס קיבל את ווזניאק במטח כבוד, כשאזעקת "צבע אדום" נשמעה באזור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"כשהגעתי לפה קיוותי שאמצא את עצמי במצב הזה של התגוננות מפני רקטות", סיפר ווזניאק תוך שהוא מסתתר תחת חומת הגנה. "אני אוהב להיות קרוב להתרחשויות. אני לא חושש מדברים מסוימים כפי שאחרים חוששים".

בגיל 64, אחד ממייסדי חברת הענק נתפס כמומחה המחשבים שנמלט מהתהילה. לישראל הוא הגיע על מנת להשתתף בפורום הפיס לחינוך, שייערך מחר בחולון, ולא ויתר על סיור באזור הלחימה בעוטף עזה ועל ביקור במוזיאון הקסאמים המאולתר במשטרת שדרות.

הוא היה שם מהרגע הראשון, עוד לפני ש"אפל" הפכה לחברה, או אפילו רעיון במוחו של חברו סטיב ג'ובס. ווזניאק היה המוח שמאחורי החברה - הגאון הטכנולוגי שאפשר לג'ובס, אלוף השיווק, להפוך את חלום המחשב האישי למציאות בת השגה, שגם הכניסה לכיסם של השניים מיליוני דולרים.

ג'ובס לא ידע שהמחשב קיים" (צילום: רויטרס)
ג'ובס לא ידע שהמחשב קיים" | צילום: רויטרס

"החינוך היה חלק משמעותי מחיי"

"לפני שסטיב ג'ובס ידע שהמחשב בכלל קיים בניתי אותו עבור אנשים אחרים, נתתי את התכניות שלי", מציין ווזניאק. "התמכרתי למה שהם אמרו על כך שהמחשב האישי ישפר את החינוך ויאפשר משוב מיידי - כשמאה בני אדם יוכלו לראות את מה שהקלדת זה עתה".

להבדיל מג'ובס, ווזניאק מעולם לא שאף לנהל חברה גדולה. לכן במהלך שנות ה-80 עזב את "אפל" ואת עיקר זמנו הוא משקיע בפעילות פילנתרופית וחינוך, בין היתר כמורה בבית ספר יסודי. "אני לא יכול לתאר עד כמה חינוך היה חלק חשוב בחיי", מספר ווזניאק.

הוא עדיין רשום כעובד מן המניין ב"אפל" ואפילו מקבל משכורת, אבל זה לא מפריע לו בכל פעם מחדש לתפוס מקום בתורים האינסופיים לחנויות של החברה כשיוצא מכשיר חדש.

חבילה לכל החיים (צילום: AP)
"מסתובב עם מטען". אייפון | צילום: AP

"תמיד מסתובב עם מטען לאייפון"

כמו רבים ממשתמשי האייפון, גם ווזניאק נתקל בבעיות סוללה. הוא מודה כי הוא לא יוצא מהבית ללא מטען האייפון שלו, בעקבות ביצועיה המאכזבים של סוללת המכשיר.

"אני מחובר למטען כל העת גם בבית שלי וגם במשרד", אומר ווזניאק. "במכונית שלי יש ארבעה כבלים שנועדו להטעין את שלל הטלפונים הסלולריים שלי. חלק מהם משמשים למכשירי האייפון וחלק למכשירי האנדרואיד".

עם זאת, יש לו פתרונות יצירתיים לבעיה בה נתקלים מיליוני משתמשי האייפון ברחבי העולם. "אפשר לקנות שני אייפונים", מסביר איש המחשבים. "בשעה שאתה מדבר בטלפון אחד, תוכל לגלוש ולשחק בטלפון השני".