אפל לא סתם מייצרת מכשירים טובים. המכשירים שלה כל כך טובים, שהיא מקבלת באופן קבוע ציונים גבוהים מהמתחרים במדד קלות התיקון של iFixit. אבל היא לא מעוניינת שתנצלו את הציון הטוב הזה - לפחות לא באופן חופשי. בחודשים האחרונים היא מעסיקה ברחבי ארה"ב לוביסטים שתפקידם למנוע העברת חוקים שיאפשרו תיקון של אייפונים באופן כמעט חופשי.

החוקים המדוברים מכונים "חוק התיקון ההוגן", ונמצאים כרגע בתהליכי חקיקה שונים ב-11 מדינות בארה"ב. בשורה התחתונה, החוקים הללו יחייבו חברות המייצרות מכשירים לספק גישה לחלקי חילוף והוראות פירוק והרכבה מחדש לכל מי שרוצה לתקן את המכשיר שלו בעצמו, וכמובן גם למעבדות פרטיות שמרוויחות כסף על תיקון המכשירים האלה למי שאין לו אחריות או יכולת לממש אותה.

אמנם, העובדה שאפל וחברות אחרות שיושפעו מהחוק מתנגדות לו אינה סוד, אך כתב אתר Motherboard ג'ייסון קובלר גילה כי חוקי השקיפות במדינת ניו-יורק הביאו לחשיפת נתונים שמראים כמה היא משקיעה בהתנגדות הזו: לפי מסמכים הזמינים לציבור באתר מדינת ניו-יורק, אפל מעסיקה שם את חברת הלוביסטים Roffe. בחודשיים האחרונים, מרץ-אפריל, היא שילמה לה 18,000 דולר - כלומר: 9,000 דולר לחודש. באותם חודשיים פעלו הלובסטים של החברה בשם אפל בעניין שלוש הצעות חוק.

בחישוב פשוט, אפל משלמת סביב 3,000 דולר בחודש רק בניו-יורק, כדי למנוע מעצמה ליהנות מהיכולת למכור חלקי חילוף למעבדות פרטיות, במקום שכל מי שהאייפון שלו מתקלקל יצטרך להכביד על חנויות אפל סטור ברחבי המדינה. בנוסף, החברה אף ניסתה לשכנע סנטורים בנברסקה להצביע נגד הצעה דומה משום שהיא תהפוך את המדינה ל"מֶכָּה של חאפרים".