הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה לאייפון, iOS 10, היא לטענת אפל השינוי הגדול והמתקדם ביותר שהוציאה אי פעם, עם עשרות תכונות חדשות ומתקדמות. חלק מהחידושים שהציגה אפל אכן מהפכניים למדי, בעיקר אלה שקשורים לשימוש ב-3D Touch (עוצמות לחיצה שונות) - אבל חלקם לא בדיוק מרעידים את עולם הטכנולוגיה, כיוון שהם כבר קיימים בצורה כזו או אחרת באנדרואיד. אספנו רשימה של כמה מאפיינים במערכת ההפעלה החדשה שמשתמשי אנדרואיד כבר מכירים היטב.

תמונות ראשונות של iOS 10 (צילום: אפל)
תמונות של iOS 10, מתוך אתר אפל | צילום: אפל

מסך הנעילה

מסך הנעילה של iOS 10 עוצב מחדש, וכעת הוא כולל כרטיסיות והתראות במלבנים נפרדים - כפי שזה נראה באנדרואיד. בנוסף, החלקה ימינה חושפת מסך ווידג'טים שהיה קיים באנדרואיד לפני שנים והוסר, ככל הנראה כתוצאה מחוסר עניין לציבור.

כנס המפתחים של אפל
התראות עשירות על מסך הנעילה

ניקוי כל ההתראות

מדובר בתכונה שלא מעט משתמשי iOS ממש התחננו אליה – כפתור מיוחד שמאפשר העלמה בבת אחת של כל ההתראות, במקום לחיצה חוזרת ונשנית על כפתור הסגירה של כל התראה. משתמשי אנדרואיד יכולים לעשות את זה מזמן.

הפעלת הטלפון על ידי הרמה

בדומה לשעון החכם של אפל, תאורת המסך של האייפון יכולה להתעורר באופן אוטומטי כאשר מרימים את המכשיר מהשולחן או מהכיס ומפנים כלפי הפנים, מבלי ללחוץ על אף כפתור. באנדרואיד זה נקרא Ambient Display והושק כבר לפני שנה וחצי.

עוזרת וירטואלית חכמה יותר

סירי (Siri) נפתחה לאפליקציות צד ג', שיכולות כעת להשתמש בה כדי לבצע חיפושים של תמונות, צ'אטים, אימונים, תשלומים אלקטרוניים וכן הלאה. כל זה דומה מאוד למה שמאפשר שירות Ok Google שפתוח למפתחים כבר יותר משנה.

עוד ב-TGspot:
עוד עדכון ל-iOS 9 שהורס מכשירי אייפד
אוקולוס מציגה בקרי משחק למציאות מדומה ומבטיחה 30 משחקים תומכים עוד השנה

מקלדת חיזוי אינטליגנטית

המקלדת של iOS 10 מסוגלת לא רק לחזות מה תהיה המילה הבאה שתכתבו, אלא גם מה ההקשר של מה שאתם כותבים. כך היא יכולה להציע שימוש מושכל יותר במקלדת, כדוגמת כפתור קופץ לשליחת מיקום אם חבר שאל "איפה אתם?" או כתובת המייל שלכם שתופיע כהצעה אם תישאלו - ובכן, מה כתובת המייל שלכם. כל זה דומה לשירות המסרים Allo של גוגל, שהוצג בחודש שעבר וכאשר יושק בקיץ יוכל לבצע את הפעולות הללו גם באנדרואיד וגם ב-iOS.

מיון תמונות באמצעות זיהוי פנים

אפליקציית התמונות החדשה ב-iOS 10 מסוגלת למיין תמונות לפי האנשים שמופיעים בהן, על ידי זיהוי תווי פנים דומים. גם Google Photos מסוגלת לעשות זאת. אפל הוסיפה לאפליקציה גם יכולת לבצע הצפה של תמונות רלוונטיות ישנות וצירופן למצגת קצרה - בדיוק כפי שעושה האפליקציה של גוגל. מה שאפל עוד לא הוסיפה לאפליקציה הוא גיבוי בלתי מוגבל של התמונות כפי שעושה המתחרה - אם כי יש לה אפליקציה אחרת שעושה זאת (אייקלאוד).

אפשרויות נוספות במפות

אפליקציית המפות החדשה של אפל תראה לכם כמה זמן ייקח לכם להגיע לעבודה לפי מצב התנועה, תציג לכם מסלולים אלטרנטיביים ותחשב את המסלול מחדש באופן דינמי אם תעצרו או תעשו פנייה לא צפויה. כל התכונות הללו אלה כבר כלולות ב-Waze, ובשנה שעברה הגיעו גם לאפליקציית המפות של גוגל, שרכשה את Waze ו'שאלה' ממנה כמה חידושים. גם פתיחת המפות לאפליקציות צד ג' מזכירה את השימוש שיכולות אפליקציות לעשות במפות של גוגל.

שיפורים באפליקציית הטלפון

אפל מאפשרת כעת לאפליקציות צד ג' להשתמש בממשק השיחות שלה, ולהציג את השיחות שמתקבלות באמצעות WhatsApp או Viber יחד עם השיחות הרגילות שהתקבלו או חויגו. בנוסף, מסוגל הטלפון להתחבר למידע באפליקציות הללו כדי לזהות שיחות ספאם ולתמלל הודעות קוליות שהתקבלו. גם אפליקציית Google Phone מסוגלת להתחבר למרכזיות של עסקים ולזהות מספרים, ורשת התקשורת הניסיונית Project Fi שמפעילה גוגל בארה"ב מסוגלת גם לתמלל הודעות קוליות.

הודעות טקסט עשירות

קישורים עשירים, הודעות בכתב יד, הוספת אנימציות, טקסט עם אפקטים – כל הדברים הללו כבר נמצאים באפליקציות כמו Messenger ו-Snapchat, וגם בשירות Allo של גוגל, שכאמור רק הוצג וטרם הושק. יחד עם זאת, אפל הכריזה במקביל על הצפנה מקצה לקצה, בדומה ל-Whatsapp - מה שגוגל טרם עשתה.

הסרת אפליקציות מותקנות

מדובר במשהו שמשתמשי iOS מבקשים כבר שנים – מעתה ניתן להסיר את רוב האפליקציות של אפל שמגיעות מותקנות עם המכשיר, כמו למשל אפליקציית המניות, המצפן, הטיפים, ומשום מה גם כאלו שנראות בסיסיות במיוחד כמו לוח שנה, מזג אוויר וסרטי וידאו. למעשה, האפליקציות היחידות שלא ניתן להסיר הן הטלפון, הודעות, ספארי, הגדרות, חדשות (למשתמשים אמריקאים), מצלמה, תמונות, ארנק, בריאות וחנות האפליקציות. האפליקציות המוסרות יהיו זמינות להורדה מחדש ב-AppStore, וזה אומר שהן גם יתעדכנו מעתה באופן אינדבידואלי במקום לחכות לעדכון גרסה. אנדרואיד מאפשרת לעשות את זה כבר שנים ולהחליף את כל אחת מהאפליקציות המובנות באפליקציות אלטרנטיביות.

פרטיות המידע

הסעיף האחרון מוקדש לתחום שאפל דווקא לא מוכנה להשתוות בו לגוגל, וגם לא לאף חברה אחרת. רוב התכונות החדשות ב-iOS מבוצעות באופן מקומי, בתוך המכשיר, ללא צורך להתחבר לשרתי החברה או לשירותי הענן שלה. זאת בניגוד לגוגל, שרוב האפליקציות שלה משתמשות במידע שלכם שקיים בענן, ומתחברות למאגרי המידע של החברה באופן מרוחק. זה, בתוספת ההצפנה מקצה לקצה וכן העיקשות שגילתה החברה בעמידה מול ה-FBI בפרשת היורה מסן ברנדינו, ממצבות אותה כחברה שמעמידה בראש פרטיות המשתמש, דבר שגוגל על כל שירותיה הפולשניים לא מסוגלת לטעון עדיין.

לכתבה המקורית ב-TGspot