יום אחד עוד תיזכרו בקיץ הזה בערגה. "איך פעם היינו משלמים 300 שקל ומעלה לכרטיס להופעה רק בשביל לצפות בה דרך מסך הסמארטפון, כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות ממנה אחר כך ביוטיוב", תצחקו ותסתכלו על הבמה ישירות, בעיניים, בלי שום תיווך.

צילום בהופעות (צילום: ShutterStock)
אילוסטרציה | צילום: ShutterStock

בסוף השבוע אישר משרד הפטנטים האמריקאי פטנט שביקשה אפל לפני חמש שנים, ומציע שיטה להשתמש במצלמת הסמארטפון בתור יותר מסתם מצלמה דיגיטלית רגילה. החברה מציעה שמכיוון שהמכשיר יודע לנתח מה שהעדשה רואה בזמן אמת, הוא יוכל לזהות סימנים מסוימים ולהשתמש בהם כדי לבצע פעולות שונות שלא קשורות לעצם הצילום.

השימוש הבולט ביותר שמציעה אפל הוא מניעת צילום בהופעות ובתי קולנוע. בעזרת נורות אור תת-אדום, שאינו נראה לעין האנושית אך יכול להיראות לעדשת האייפון, יידע המכשיר כי הוא נמצא במקום ובזמן בו אסור לצלם וינטרל את כפתור הצילום. כך ניתן יהיה למנוע הפצת הופעות וסרטים באופן פיראטי על ידי צילום שלהן במכשירים סלולריים, ובמקביל לעודד את מי שהגיע לבילוי ליהנות ממנו במקום להיות מרוכז בניסיון להקליט אותו במכשיר הנייד.

שימוש אחר שמזכירה החברה הוא הצגת מידע על מה שהמשתמש מנסה לצלם. כך, למשל, ניתן לשלב במוזיאון נורות תת-אדום סמויות שיקרינו על היצירות השונות דפוסים שעין אדם לא רואה אך כאשר הם מצולמים עם הסמארטפון הם מפעילים מידע עזר כתוב או מוקלט, וחוסך את התורים של מבקרים ללוחות ההסבר של הפריטים המוצגים.

צילום בהופעות (צילום: ShutterStock)
אילוסטרציה | צילום: ShutterStock

כרגע, לא בטוח מה מתכוונת אפל לעשות עם הפטנט. כמו רבים אחרים, התיאוריה שמאחוריו התיישנה מאז הוצע, ובדרך כלל פטנטים שמאז הגשתם לרישום ועד האישור לא הפכו לחלק ממוצר כלשהו, נשארים בגדר רעיונות תיאורטיים. עם זאת, ייתכן שאותו רעיון בסיסי יהפוך למציאות תוך שימוש בטכנולוגיה אחרת - כמו משדרי WiFi באיצטדיונים וקולנועים שיודיעו למכשירים הסלולריים שאסור להם לצלם, או אולי אפילו זיהוי של החומר שצילמנו כאשר אנחנו משתפים אותו עם חברים (כמו שעושה יוטיוב, שמשווה כל סרטון שמועלה אליה למאגר סרטונים מוגנים של חברות טלוויזיה, קולנוע ומוזיקה), כך שנוכל לצפות בו בעצמנו אך לא להעלותו לרשת.