בפרק הזה: נלמד איך להתקין אפליקציות על האייפון ולמה זה כדאי

כדאי לקרוא אם: התוכנות המגיעות עם המכשיר לא מספיקות לכם (רמז: הן לא)

אפשר לדלג אם: אתם כבר יודעים איך לעשות את זה לבד

למרות הכלים המובנים השימושיים שמגיעים עם האייפון (iPhone), כיום אין ספק שהמהפכה האמיתית במכשיר וסוד הצלחתו היא חנות האפליקציות שלו. 1.5 מיליארד תוכנות הורדו בשנה הראשונה לקיומה של החנות, שמכילה מעל ל-50,000 אפליקציות, בהן משחקים, תוכנות לניהול זמן, כלים לעריכת תמונות, תוכנות לעזרה בבישול או ניהול תכנית הכושר, תוכנות למציאת מקומות, תוכנות מסרים, טוויטרים, הקלטות קול, חיוג וגם לא מעט תוכנות שכל הייעוד שלהן הוא לייצר קולות של נפיחות. עושר החוויה שהמכשיר מאפשר בעזרת הממשק הייחודי וכמות התוכנות הלא תיאמן שניתן להוריד לו הופכים את רעיון החנות לחלק בלתי נפרד מן האייפון עצמו.

איך מורידים אפליקציה

נתחיל מהבסיס - איך בכלל מורידים תוכנות לאייפון? הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא להיכנס לתוכנת אייטיונס ולבחור בתווית החנות. בארץ החנות מציגה רק תוכנות ואין אפשרות לרכוש מוסיקה, סרטים או תוכניות טלוויזיה, זאת בשל בעיות של זכויות יוצרים. הדבר הבא הוא לבחור למעלה מימין באפשרות Sign in. אם אין לכם משתמש תוכלו ליצור אחד, ואם יש לכם משתמש ישן בו השתמשתם תוכלו להקליד את השם והסיסמה. בכל מקרה, על מנת לרכוש תוכנות מהחנות תהיו חייבים להוסיף את פרטי כרטיס האשראי שלכם. לאחר שתמלאו את הפרטים ואייטיונס תאשר את הפרטים תוחזרו לחנות וכעת תוכלו להתחיל לרכוש תוכנות. עם זאת, חלק מהתוכנות שפותחו לאייטיונס אינן זמינות בחנות הישראלית ולכן מומלץ ליצור גם חשבון משתמש אמריקני לחנות בעזרת אפשרות ה-Redeem. בעזרת החשבון האמריקני תוכלו להוריד תוכנות החסומות למשתמשים ישראלים, כמו תוכנת השיחות החינמיות הפופלרית סקייפ.

החנות של אייטיונס מחולקת לקוביות. בחלק העליון תמצאו תוכנות שמקבלות חשיפה בצורה של מודעות מתחלפות. מתחת להן תמצאו קוביות של “התוכנות בתשלום הנמכרות ביותר”, “המלצות הצוות”, “תוכנות שעלו או עודכנו לאחרונה” ועוד. החתכים שונים יכולים לעזור לכם לאתר תוכנות שמעניינות אתכם. בכל קובייה כזו תמצאו מספר מוגבל של תוכנות, אבל לחיצה על הכותרת של הקוביה תביא אתכם לחלון מלא יותר ובו כל התוכנות באותה הקטגוריה. אם תביטו לצד שמאל של מסך החנות תראו רשימה של קטגוריות: ספרים, בידור, משחקים, כלכלה ועוד. אם אתם יודעים מה הקטגוריה בה אתם מעוניינים זו כנראה הדרך הטובה ביותר לחפש תוכנות. בכל קטגוריה תמצאו תמיד עמוד מרכזי ובו כל התוכנות ולצידו שני חלונות נוספים המציגים את התוכנות הפופלאריות ביותר בקטגוריה הזו - בחינם ובתשלום. אפשרות שלישית היא להשתמש בשורת החיפוש. כאשר תתחילו להקליד שם של תוכנה יופיע מסך ובו התאמות לחיפוש. לחצו על מקש האנטר ותגיעו למסך ובו או התוכנה הספציפית שעלתה או מספר תוכנות המתאימות לחיפוש שלכם.

app-store

גם על האייפון תוכלו למצוא את חנות האפליקציות, בתוכנה נפרדת מהתוכנה של אייטיונס המגיעה עם המכשיר. התוכנה עובדת בצורה שונה מהדרך בה היא עובדת באייטיונס. בתחתית החלון תמצאו תוכנות מומלצות, קטגוריות, 25 התוכנות הנמכרות ביותר, חיפוש ועדכונים. כאשר תתקינו תוכנות על האייפון הקטגוריה של העדכונים תאפשר לכם לראות אילו תוכנות זכו לעדכון ותוכלו להוריד אותן מייד. עם זאת, מומלץ בחום להוריד תוכנות ועדכונים דרך אייטיונס על המחשב ואז לסנכרן את המידע חזרה לאייפון. השימוש בתוכנה לאייפון דומה בסופו של דבר לשימוש בתוכנת האיטונס - מאתרים את התוכנה שאתם מתעניינים בה, קוראים פרטים ורואים את הדירוג לה היא זוכה ולבסוף מחליטים אם להוריד אותה. בפעם הראשונה שתרצו לרכוש דרך האייפון תהיו חייבים להקליד את שם המשתמש והסיסמה שלכם.

אין תמונה

לא משנה באיזו דרך בחרתם לחפש תוכנות, בסופו של דבר תאתרו את התוכנה שמעניינת אתכם. לחיצה על שמה או על התמונה שלה תוביל לעמוד התוכנה הכולל פרטים נוספים על המתכנתים, טקסט המסביר מה התוכנה עושה ובמידה והתעדכנה, מה הדברים החדשים שתוקנו בה או שנוספו לה. תוכלו לראות תמונות מסך שיאפשרו לכם להעריך את איכות הגימור של המוצר מבחינה ויזואלית וכמו כן קישור לאתר של החברה או של התוכנה עצמה (במידה והמפתחים יצרו אתר כזה). באתרים האלו תמצאו לרוב מידע נוסף ולא פעם גם סרטון המציג את התוכנה בפעולה - זהו אחד מהכלים השימושים יותר להעריך בעזרתו אם התוכנה שווה את הכסף. בעמוד התוכנה תמצאו גם דירוג וביקורות של משתמשים ולבסוף גם כפתור לרכישה שימצא בקרבת תג המחיר. התוכנות בחנות נעות בין חינם ל-40 דולרים, כאשר המחירים הגבוהים שמורים למדריכים רפואיים ודומיהן. רוב התוכנות והמשחקים יעלו בין 0 דולרים ועד ל-9.99 דולרים. במידה ורכשתם את התוכנה באייטיונז במחשב האישי, לאחר הרכישה התוכנה תרד ותופיע תחת תווית האפליקציות בתוך האייטיונס במחשב. בפעם הבאה שתסנכרנו את המכשיר התוכנות שרכשתם (או הורדתם בחינם) יותקנו במכשיר ותוכלו להפעיל אותן באופן מיידי. אם הורדתם את התוכנה ישירות לאייפון, היא תרד ותותקן על המכשיר מיד לאחר מכן, ותוכלו לעדכן אותה בתוכנת האייטיונז במחשב הביתי בסנכרון הבא.

אין תמונה
הסרת תוכנות

על מנת להסיר תוכנה כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ כמה שניות על אחת מהתוכנות (לא משנה איזו) עד שכל הצלמיות מתחילות לרקד. אתם תראו שעל כל התוכנות התקנתם מופיע סימן X קטן. לחיצה עליו תציג הודעה שתאפשר לכם לאשר או לבטל את המחיקה, ובמידה ותחליטו למחוק תתבקשו לדרג את התוכנה בציון של 1-5 כוכבים. תוכנות שהסרתם מהמכשיר נותרות מותקנות באייטיונס ותוכלו תמיד לחזור ולהתקין אותן. כדי להתקין את התוכנה שוב חברו את המכשיר למחשב, בחרו בתווית האייפון בתוך אייטיונס ובחרו בתווית האפליקציות (Applications). שם תראו רשימה של כל התוכנות שהורדתם. תוכנות שהסרתם מהמכשיר יופיעו שם כאשר תיבת הסימון לצידם ריקה. סמנו אותה שוב והתוכנה תותקן בסנכרון הבא.

אין תמונה

מאחר ויש כל כך הרבה תוכנות, וכל יום יוצאות עוד מהן, קל מאוד ללכת לאיבוד. מומלץ להתעדכן באתרים שקמו במטרה לסקור את התוכנות. בעברית תמצאו את iPhoneil הנותן סקירה כתובה לתוכנות שונות ואת מופע האייפון שמספק עמוד מומלצים וסקירה קולית קבועה בצורת פודקאסט. באנגלית מומלץ להשתמש באתר 148apps. כמובן שאנחנו נציג לכם את הבחירות שלנו כחלק מהמדריך.

<< בפרק הקודם: אימיילים || בפרק הבא: משחקים לאייפון >>