בפרק הזה: נתחבר לתיבות הדואר ונתחיל לשלוח ולקבל מיילים עם האייפון

כדאי לקרוא אם: לא הבנתם איך נשארים מעודכנים כשאתם לא מול המחשב

אפשר לדלג אם: אתם כבר שנים קוראים אימיילים באמצעות הטלפון הסלולרי

בעזרת האייפון (iPhone) תוכלו לבדוק את חשבונות האימייל שלכם מכל מקום. בין אם יש לכם חשבון בשרת פרטי, חשבון Gmail, שרת Exchange או שירות אחר, בעזרת מספר הגדרות פשוטות תוכלו לדאוג לכך שלא משנה היכן תהיו, תמיד תוכלו להיות מעודכנים וכמובן לעדכן אחרים ולשלוח אימיילים, כולל תמונות או קטעי קול שהקלטתם. האייפון יכול לנהל מספר רב של חשבונות, כמו כל תוכנת מחשב מלאה. תוכלו לבקש ממנו לבדוק באופן קבוע את תיבות האימייל ולספר לכם על כך, ומי מכם שהדבר חשוב לו – אייפון תומך גם ב-Push, כלומר ברגע שאימייל מגיע לשרת שלכם הוא מיד נדחף אל האייפון כך שאתם מעודכנים באופן מיידי. על ה-Push נרחיב כשנסקור את העבודה של האייפון מול שרתי Exchange. בינתיים בואו ונראה איך עובדים עם האימייל על האייפון.

אין תמונה

הגדרת החשבונות

הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא להגדיר את החשבונות. כדי לעשות את זה היכנסו אל הגדרות (התוכנה שסמלה הוא גלגלי שיניים) ושם בחרו ב: אנשי קשר – לוחות שנה – mail. כעת יופיע לפניכם תפריט מאוד רחב עם הרבה מאוד אפשרויות, מהן נתעלם לעת עתה. האפשרות הראשונה שתופיע לכם היא "הוסף חשבון". בחרו באפשרות ותצפו במסך חדש ובו השירותים שהאייפון תומך בהם: Exchange, Mobileme, גוגל, יאהו, AOL והגדרת אימייל פרטי (מהסוג שקבלתם מספקית שירות האינטרנט שלכם). בחרו בשירות המתאים, ותגיעו למסך האחרון בו תכניסו את הפרטים המזהים: שם החשבון, סיסמה, אימייל וכיצד תרצו שהוא יופיע בתוכנת האימייל. תוכלו להגדיר כמה אימיילים שרק תרצו מכל שירות, למעט Exchange, ממנו ניתן להגדיר חשבון אחד בלבד. שימו לב שאם בחרתם לסנכרן את חשבונות האימייל מהמחשב אל האייפון החשבונות האלו כבר יוגדרו ויהיו מוכנים לשימוש.

אין תמונה

קריאת אימיילים

כעת כבו את תוכנת ההגדרות ובחרו בתכנת Mail. המסך הראשי הוא מסך החשבונות שכרגע יציג לכם את החשבון שהגדרתם. בהמשך יופיעו פה כל שאר החשבונות אותם תגדירו. לחיצה על החשבון תוביל אתכם למסך הבא שבו יופיעו כל התיקיות של אותו האימייל. הדבר הראשון יהיה ה-Inbox אך לאחר שהחשבון יסתיים להסתנכרן יופיעו פה גם הטיוטות, תיבה לאימיילים שנשלחו, זבל וכל תיקייה אחרת שהגדרתם. לחיצה על כל אחת מהתיקיות תוביל אתכם אל התוכן ובו האימיילים. במקרה של אימייל מקוון כמו יאהו או ג’מייל ההודעות יופיעו לכם אחרי שיטענו מהשרת. אם בחרתם להגדיר אימייל פרטי האייפון ימשוך אליו רק אימיילים שנותרו על השרת. ברירת המחדל ברוב השרתים היא למחוק אימיילים מהשרת תוך מספר ימים מהרגע שהורדתם עותק למחשב שלכם. זה אומר שאם הורדתם אימייל למחשב ושבוע לאחר מכן תנסו להוריד אותו לאייפון לא תצליחו, הוא כבר לא יהיה בשרת.

אין תמונה

מחיקה, העברה, ועוד פונקציות

במסך האימיילים תוכלו לעשות מספר דברים. לחיצה על כפתור העריכה למעלה מימין תאפשר לכם לסמן מספר אימיילים בו זמנית ואז למחוק אותם או להעביר אותם לתיקייה אחרת. שתי האפשרויות האלו נמצאות בחלק התחתון של המסך ומיד נגיע אליהן. ניתן ללחוץ על כל אחד מהאימיילים ולקרוא אותו ואז להגיב לכותב האימייל או לכל המכותבים (אם יש כאלו), ממש כמו בכל תוכנת אימייל. בתחתית החלון בו תקראו את האימייל מופיעה שורה של צלמיות: אפשרות לכתוב אימייל חדש, אפשרות להגיב, מחיקה, העברת אימייל או רענון. כדי להעביר אימייל לתיקייה אחרת כל מה שעליכם לעשות הוא ללחוץ על הצלמית של התיקייה עם החץ הקטן עליה והמסך ישתנה ויציג את כל התיקיות המוגדרות במערכת. בחירה באחת התיקיות תתלווה באנימציה קטנה של הדואר נזרק לתוכה. זו הדרך בה תוכלו להעביר מספר הודעות בו זמנית לתיקייה אחרת, כאשר אתם בוחרים באפשרות העריכה אותה הסברנו קודם לכן. אם תבחרו למחוק אימייל האייפון יעשה זאת מיד. אם אתם חושבים שזה מפחיד ושאתם עלולים ללחוץ על הסימן הקטן בטעות, תוכלו לשנות את ההגדרות בתוך אפליקציית ההגדרות. בחרו שוב באנשי קשר, לוחות שנה וMail. גללו למטה בתפריט עד שתמצאו את האפשרות “שאל אותי לפני מחיקה”. הסיטו את הכפתור הצידה ואתם מוכנים.

אין תמונה

בחירת אנשי קשר וכתיבת אימיילים

כתיבת אימייל יכולה להיעשות כמעט מכל חלון בתוך תוכנת האימייל. מאחר וחוץ מקריאת אימיילים אתם לרוב תרצו לכתוב כאלו, אפשר להבין את ההחלטה הזו. לחיצה על הצלמית הקטנה של העט והנייר תעלה מסך ובו תוכלו להקליד את האימייל של הנמען. אם אתם לא יודעים את האימייל תוכלו להקליד את השם ואם האימייל שמור לכם באנשי הקשר תוכלו לבחור בו. אפשרות אחרת היא לחיצה על + ובחירת איש קשר מהמסך שיופיע לפניכם. אם יש לכם כמה חשבונות, אחד מהם יוגדר בתור ברירת מחדל (דבר שניתן לשנות דרך תוכנת ההגדרות). לחיצה על שדה “מאת” יאפשר לכם לבחור באימייל אחר. כעת תוכלו לבחור אם להוסיף Cc וגם Bcc - שתי אפשרויות חשובות מאוד בניהול אימייל תקין. הראשונה (Cc) מכתבת אנשי משנה וכל מי שמקבל את האימייל רואה אותם. האפשרות השנייה Bcc מכתבת אנשי משנה שיראו את האימייל, יראו את כל מי שמכותב עליו אבל אף אחד לא יכול לראות את מי שמכותב כ-Bcc. זו אפשרות מעודפת כאשר יש לכם דואר בתפוצת נאטו שאתם רוצים לשלוח וזה טיפ נכון לאייפון ולכל תוכנת אימייל אחרת. הדבר הבא הוא כמובן לכתוב את האימייל. אם תעמידו את האייפון על צידו תוכלו לקבל את המקלדת הרוחבית בה הרבה יותר נוח לכתוב אימיילים ארוכים.

אין תמונה

אל תוכנת האימייל תוכלו להגיע גם מתוכנות אחרות, כמו למשל מתוך אלבום התמונות או התזכורות הקוליות וגם מתוכנות צד שלישי. בכל אחד מהמקרים האלו המטרה תהיה לשלוח מידע ספציפי לאותה התוכנה (תמונה אחת או יותר לדוגמה) דרך האימייל. כאשר נרחיב על התוכנות האלו נסביר באלו עוד דרכים ניתן להעביר את האינפורמציה.

אין תמונה

<< בפרק הקודם: לוחות שנה || בפרק הבא: אפל סטור >>