שבוע עבר מאז השקתו של עדכון מערכת ההפעלה iOS 11, ומשתמשים רבים מדווחים על ירידה משמעותית בחיי הסוללה של מכשירי האייפון. תלונות נוספות מתייחסות גם להתחממות של המכשירים, איטיות וקריסה של אפליקציות. בעדכון החדש לא ניתן לכבות לחלוטין את השימוש בבלוטות' ואת החיבור לרשתות אלחוטיות ממרכז הבקרה, כפי שניתן היה לעשות עד כה, ויש להיכנס להגדרות על מנת לנטרלם באופן מוחלט.

מהדיווחים ברשתות החברתיות עולה כי מייד לאחר העדכון צריכת הסוללה במכשירים עלתה ביותר מפי 2. חברת הסייבר הישראלית Wandera, הפועלת בתחום ניהול ואבטחת מידע למכשירי סלולר, ביצעה בדיקה של קצב ניצול הסוללה בקרב 50,000 משתמשי אייפון - חלקם עם מערכת ההפעלה iOS 10 וחלקם עם iOS 11. מהבדיקה, שנערכה לאורך שלושה ימים, נמצא כי בעלי אייפון עם מערכת הפעלה מעודכנת הגיעו לניצול מלא של הסוללה בתוך 96 דקות, בעוד בעלי אייפון עם מערכת ההפעלה הקודמת ניצלו את הסוללה עד תום כעבור 240 דקות. עוד נמצא כי מבין 50,000 המשתמשים 4.3% שידרגו למערכת ההפעלה iOS 11 בתוך 24 שעות.

מה אפשר לעשות כדי להאריך את חיי הסוללה?

אפשר להפחית את בהירות המסך; להגדיר משיכת מיילים באופן ידני בהגדרות משיכת נתונים חדשים (המשמעות היא שהמכשיר לא יודיע על כל מייל שמגיע בזמן אמת, אלא רק כאשר המשתמש נכנס לאפליקציה); ולנטרל עדכון אוטומטי של אפליקציות בזמן שהן לא פועלות (יש להיכנס להגדרות -> "כללי" -> "עדכון יישומים ברקע" ולנטרל את כולן או לפי בחירה). כאשר אפשרות זו מנוטרלת המשתמש יכול לעדכן את האפליקציות רק דרך האפסטור.

אפליקציות מבוססות GPS שניתנת להן גישה חופשית למיקום המשתמש צורכות גם הן מהסוללה - גם כאשר הן לא פועלות. אפל מרסנת את יכולת הגישה של מרבית האפליקציות למיקום המשתמש, כאשר עד לאחרונה אפליקציות מבוססות מיקום הציגו למשתמשים בהגדרות רק שתי אפשרויות לשימוש ב-GPS: תמיד או אף פעם. כך למשל, משתמש שהוריד אפליקציית ווייז והגדיר גישה חופשית לפרטי מיקום - איפשר בעצם לגוגל לגשת למידע זה גם כשהאפליקציה לא היתה בשימוש. בעדכון הקודם הוסיפה אפל אפשרות שלישית: גישה לפרטי מיקום רק בעת השימוש באפליקציה. משתמשים יכולים להיכנס להגדרות ולשנות בכל אפליקציה את הגדרת המיקום לאפשרות החדשה.

שירות נוסף שהוסיפה אפל בעדכון האחרון לטובת פרטיות המשתמשים הוא האפשרות לנטרל את המעקב שמבצעות חברות אחר משתמשים בעת השימוש בספארי. בהגדרות של הדפדפן נוספה האפשרות "מנע מעקב חוצה אתרים" (prevent cross site tracking), וזו מאפשרת למשתמשים לנטרל את מעקב בעלי האתרים והמפרסמים אחר פעילותם בדפדפן.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
סין חוסמת את וואטסאפ
תלונות נוספות על בעיות גלישה מכוונות מצד בזק