"מעלה אדומים" באייפון מופיע בפלסטין
עמדה פוליטית? מעלה אדומים בחיפוש באייפון

האם חברות מסחריות מנסות להתערב בפוליטיקה הישראלית? היום שוב סוערות הרוחות מעבר לקו הירוק, לאחר שבעיריית מעלה אדומים גילו כי העיר מופיעה באפליקציית מזג האוויר המובנית של האייפון כחלק מפלסטין. זאת למרות שהעיר, המאוכלסת ביותר מעבר לקו הירוק עם כ-40 אלף תושבים, היא אחד מהיישובים הגדולים שאין מחלוקת כי בכל תוואי שלום עתידי יישאר בידי ישראל. גם אריאל, העיר הגדולה בשומרון המונה כ-20 אלף תושבים, מוגדרת ע"י האפליקציה כחלק מפלסטין.

בואו לפייסבוק של נקסטר

יש לציין כי אפל אינה אחראית להופעתן של ערים ישראליות לגיטימיות כחלק ממדינה פלסטינאית. אפליקציית מזג האוויר במכשירי החברה מתוחזקת ע"י ענקית האינטרנט הוותיקה יאהו, והיא האחראית על רישום המקומות. מדובר באחת האפליקציות הפופולאריות מסוגה, הזמינה גם למכשירים כגון אנדרואיד ו-ווינדוס פון 8. מיליוני משתמשים ברחבי העולם צופים בנתונים המוצגים על ידה.

אריאל היא בפלסטין במפות של יאהו
לפי יאהו, אריאל היא חלק מפלסטין (PS)

"שערורייה בלתי נסבלת"

באופן לא מפתיע הכשל המקרי או המכוון, עורר את זעמם של תושבי האזור. בני כשיאל, ראש עיריית מעלה אדומים אמר: "זוהי שערורייה בלתי נסבלת שאין לעבור עליה על סדר היום". הוא ממשיך: "יש כאן ניסיון ברור להתערב בעניינים מדיניים ולקבוע עובדות שאינן נכונות. מעלה אדומים היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, נמצאת בלב הקונצנזוס הלאומי והבינלאומי הרחב ותישאר בשטח מדינת ישראל הריבונית לנצח בכל הסדר מדיני. כך גם אפילו נכתב בהסכם ז'נבה עליו חתום סגן שר החוץ לשעבר יוסי ביילין ממרצ בו העיר נשארת בהסכמה בשטח ישראל. רק המדינאים יקבעו גבולות עתידיים ולא אף גורם אחר". כשריאל הוסיף כי "לא ייתכן שחברה אמריקנית בעלת שם תאפשר קבלת מידע שקרי ומוטעה למיליוני משתמשי פורטל החיפוש שלה". הוא "דורש ממנהליה לתקן את הדבר לאלתר. חמור יותר שלחברה יש מרכז פיתוח ומחקר בישראל ואף אחד לא עמד על הטעות המבישה ופעל לתקנה".

*תגובת יאהו טרם התקבלה.

לא הפעם הראשונה

אין זו הפעם הראשונה בה מתעורר זעם על חברות בינלאומיות על רקע דומה. בתחילת 2012 עוררה פייסבוק את זעמם של ישראלים ויהודים לאחר שהתגלה כי באחת מאפשרויות הממשק שלה לא מופיעה ישראל, בעוד שפלסטין דווקא מופיעה. בסוף אותה שנה הצליחה נוקיה להרגיז את המשתמשים בישראל, לאחר שגולשים בשירותי אינטרנט שונים גילו כי המפות המופעלות על ידה אינן כוללות את מפת ישראל. השנה הגיע תורה של גוגל, שהציעה לגולשים מיו"ש לגלוש לגרסא הפלסטינאית של מנוע החיפוש שלה. עם זאת, ברוב המקרים התברר לבסוף כי הסיבה למה שנראה כנקיטת עמדה פוליטית אינה אלא סוגיות טכניות.

>> הסרטון החושפני של הנערה הוביל להתאבדותה - פייסבוק תיענש

>> 24 דברים שערורייתיים שליצרני האייפון אסור לעשות