הטכנולוגיה שסובבת אותנו תוכל לסייע לנו לחיות בעולם נקי יותר. אז בחרנו כמה אפליקציות בתחום איכות הסביבה: כזו שתודיע, בזמן אמת, עד כמה האוויר מזוהם באזור שבו אנו נמצאים, אחרת שתספר לנו היכן נמצאות אנטנות סלולריות וכמה קרינה הן פולטות, אחת שתשלח אותנו לפח המיחזור הקרוב וגם כזו שתיתן טיפים לשמירה על איכות הסביבה.

תנו לפיל להחליט

אזהרות זיהום אוויר הפכו לאורחות קבועות בתחזיות מזג האוויר באזורנו. ובעוד שאזהרות אלה כלליות ומתפרסות על אזורים נרחבים, מתברר, שישנן מאות תחנות ניטור ברחבי הארץ המספקות נתוני זיהום אוויר בזמן אמת. אז כיצד נדע מהי איכות האוויר שאנו נושמים, ואלו פעולות כדאי לבצע בכל מזג אוויר?

אפליקציית בריזומיטר (BreezoMeter) מרכזת את המידע הנאסף מאותן תחנות ניטור ומעבדת אותו, יחד עם נתונים נוספים, באמצעות אלגוריתם ייעודי. כל אלה מאפשרים לה להציג מפה אינטראקטיבית הצבועה בצבעים שונים המרמזים על איכות האוויר באזורנו. אל המפה מצטרפת אנימציה חביבה שבה פיל מצביע עם החדק שלו על מדד זיהום האוויר וניתן גם לצפות בנתונים מספריים.

מי שעומד מאחורי האפליקציה הם יזמים ישראלים שגם הוסיפו המלצות בריאותיות המשתנות בהתאם לאיכות האוויר. כך, לדוגמה, תוכלו להגדיר אם אתם סובלים ממחלות לב או בעיות נשימה, או האם אתם ספורטאים נמרצים. בהתאם להגדרות אלה, ובהתייחס לרמת זיהום האוויר, תוכלו לקבל התראות ספציפיות המתייחסות למיקום שבו תשהו.

להורדה: אנדרואיד  | iOS
 

היכן האנטנה הסלולרית הקרובה?

כדי שנהיה זמינים בכל מקום ובכל שעה פורסות החברות אנטנות סלולריות במקומות רבים. התקנת אנטנה כזו מחייבת תהליך אישור קפדני, כדי שלא תחרוג מסף הקרינה המותר, אבל אין איסור חד משמעי להתקין אותה. מי שרוצה לדעת איפה יש אנטנה כזאת, יכול לבדוק זאת, ובכן, במכשיר הסלולרי שצריך אותה בשביל להיות מחובר לרשת.

האנטנות הסלולריות מסוכנות לילדים (צילום: חדשות 2)
אנטנה סלולרית | צילום: חדשות 2

אפליקציית סינפ מאפשרת לצפות על גבי מפה באנטנות הסלולריות הממוקמות ליד הבית או בכל מקום אחר בארץ. ניתן לדעת לאיזו חברה שייכת האנטנה, באיזו כתובת מדויקת היא מותקנת, מהו סוג האנטנה, האם ניתן לה היתר קרינה, עוצמה ורמת הקרינה ותאריכי ההקמה וההפעלה של האנטנה.

יתרון נוסף של האפליקציה: היא מסייעת לבחור לאיזו רשת סלולרית כדאי להתנייד. באמצעות האפליקציה ניתן לראות איזו רשת מכסה היטב אזורים שבהם אנו נמצאים במרבית שעות היום, אם כי ישנם גורמים רבים שעלולים לשבש את הקליטה ויש לקחת זאת בחשבון.

להורדה: אנדרואיד

מנווטים למיחזורית

מדוע חשוב למחזר פסולת? אין ספק כי זה המעט שאפשר לעשות כדי למזער את הפגיעה בכדור עליו אנו חיים. בשביל להקל על המיחזור פוזרו ברחבי הארץ פחים מיוחדים, שנועדו להכיל פסולת מופרדת כדי שזו תפונה למיחזור.

כדי שנדע היכן ממוקמים אותם פחים, שוחררו לחנויות כמה אפליקציות שמסייעות לנו באיתורם. על אפליקציית מיחזורית כבר כתבנו בעבר. מאז היא הפכה חינמית, וגם כוללת את מאגר פחי המיחזור של תל אביב ושל ירושלים.

ממחזרים בקבוקים אבל לא בטריות (צילום: Flash90, Shay Levy)
מיחזורית בקבוקים | צילום: Flash90, Shay Levy

אפליקציית מיחזור-Location מתבססת על רעיון דומה. באמצעותה תוכלו לבחור את סוג הפסולת שאתם מעוניינים לפנות: נייר, בגדים, פלסטיק, סוללות, מתכות, זכוכיות ועוד. לאחר מכן תאתר האפליקציה את מיקומו של פח המיחזור הקרוב ותוכלו לנווט אליו באמצעותה (ובאמצעות רכיב ה-GPS של הסמארטפון שלכם). האפליקציה מכילה מאגר של כ-5,600 פחי מיחזור וניתן, ואף רצוי, לעדכן את האפליקציה ולהוסיף פחים למאגר.

להורדה: אנדרואיד
  

כך תהפכו את הסביבה לירוקה יותר

ואם לא התרשמתם כך מכל מה שקראתם עד כה – איכות הסביבה היא אורח חיים ולכן ישנה רשימת טיפים ארוכה בכדי לשמור על אורח החיים הזה.

Green Tips היא אפליקציה בשפה האנגלית המרכזת טיפים רבים הקשורים לשלל הנושאים המתקשרים לאיכות הסביבה. איך תחסכו בחשמל? מדוע שקיות פלסטיק מזיקות? מהו מדד זיהום האוויר ברכבים חדשים ועוד טיפים מגוונים ומעניינים המוצגים ברשימה אחת ארוכה.

שקיות ניילון (צילום: mako אוכל)
שקיות ניילון | צילום: mako אוכל

אם תיכנסו לטיפ כזה או אחר תוכלו לנער את המכשיר באוויר ולעבור לטיפ הבא. אפשר גם לשתף כל טיפ עם החברים: ברשתות החברתיות או באמצעות האפליקציות השונות שבמכשיר שלנו.

להורדה: אנדרואיד