הודעות, תמונות וסרטונים שמופצים בין בעלי סמארטפונים גורמים לא פעם עוגמת נפש רבה לשולח המקורי - ולא חשוב אם זו צעירה ששלחה תמונה אינטימית לבן הזוג שנפרד ממנה אחרי יומיים והחליט להתנקם או עובד מתוסכל שהתלונן על הבוס עם עמית שהחליט להתחנף ולהעביר את ההודעה לאדם המדובר. בין אם זה שיימינג, פורנו-נקמה או כל שם אחר, זה עלול לגרום למי ששלח הודעה בלי לחשוב 10 פעמים מה יש בה הרבה מאוד צרות ועוגמת נפש.

 

אפליקציה ישראלית חדשה בשם Sessme מבטיחה לאפשר לנו לתקשר בחופשיות, בלי לדאוג שמא התכנים יגיעו לאנשים שלא צריכים לראות אותם. האפליקציה נראית כמו אפליקציית תקשורת רגילה, המאפשרת לצ'וטט עם חברים יחידים או קבוצות, אך כוללת אפשרויות כמו חסימת צילומי מסך והגבלה על העברה של הודעות בין משתמשים.

המשתמשים יכולים להגדיר שיחה כפתוחה (כזו שניתן לשתף תכנים ממנה) או כפרטית (המוגנת מפני צילום מסך והעברה של קבצים). אפשר גם לנעול שיחות בסיסמה כדי למנוע ממשתמשים אחרים במכשיר לראות אותן. תמונות רגישות בשיחה רגילה אפשר לשלוח עם "מסכה", הגורמת לכך שאם מבוצע צילום מסך שלהן בצילום מופיעה תמונה אחרת. תכונה אחרת מאפשרת להגן על התמונה באופן דומה לסנאפצ'ט, עך שהיא מוצגת לזמן מוגבל בלבד ודורשת נגיעה של הנמען במסך, כך שלא יוכל לבצע באותו זמן פעולות להעתקה והעברה שלה. ואם שלחתם הודעה, תמונה או סרטון והתחרטתם על זה - תוכלו למחוק אותן מכל המכשירים אליהן הגיעו באפליקציה.

Sessme
אפליקציית SeSSMe

עופר בן דוד וחיים סער, מנכ"לים משותפים של חברת YouMe שפיתחה את האפליקציה, אומרים כי "בני נוער העידו במחקרים שונים כי המסר המרכזי אותו היו מסמנים היום לו היו נשאלים היה 'לחשוב 10 שניות לפני שליחה'. בני נוער בין הגילאים 13 ל- 21 העידו כי פגעו ו-90% מהם היו רוצים להתחרט, אלא שאין להם את היכולת לעשות זאת. SessMe מאפשרת לראשונה 'להחזיר את הגלגל אחורה' בנוגע למסר שהופץ ללא מחשבה תחילה והסב נזק רב לסביבה". הם הדגישו כי "מעבר לפוטנציאל העיסקי הגלום באפליקציה, אנו מאמינים שיש כאן בשורה חברתית וחינוכית ואפשרות לשנות את כללי המשחק".

הקאצ' ב"ססמי" הוא כמובן הצורך להעביר אליה את כל החברים, מאחר שתכנים שנשלחו באפליקציות אחרות לא מוגנים על ידיה. זהו חסרון רציני, מאחר שקשה מאוד לשכנע משתמשים בצורך בעוד אפליקציית תקשורת - קושי ששירותים כמו טלגרם ומתחרים אחרים של וואטסאפ מחפשים לו בשנים האחרונות מגוון פתרונות, אך עד כה לא נמצאה נוסחת הקסם שתגרום לאימוץ מהיר של שירות תקשורת חדש - אפילו לא ההבטחה לפרטיות משופרת לעומת המתחרים.

האפליקציה זמינה החל מהיום למשתמשי אנדרואיד ואייפון כהורדה חינמית מחנויות האפליקציות. עד כה הושקעו בפיתוחה 20 מיליון דולר והחברה מעסיקה 20 עובדים.

להורדת האפליקציה: אנדרואיד | אייפון