אמנם, מאז המכירה לגוגל Waze היא לא בדיוק אפליקציה ישראלית, אך אין ספק שהיא עדיין אחת האפליקציות האהובות ביותר על הנהג הישראלי. האפליקציה שהחלה כפרויקט קהילתי מבוסס חוכמת ההמונים תחת השם FreeMap, הפכה מאז להרבה יותר מאפליקציית ניווט, וכיום נהגים רבים עושים בה שימוש גם כאשר הם מכירים את הדרך היטב. אז לכבוד עונת החגים והנסיעות להורים/חותנים, הנה כמה פיצ’רים שלא כולם מכירים:

1. לדעת מתי לצאת

רוצים לדעת מתי לצאת לפגישה או לבילוי ערב? כל מה שאתם צריכים לעשות זה להגדיר את היעד של הפגישה ובמקום "סע עכשיו", לבחור בתפריט "אח"כ". בחלון שייפתח תוכלו לראות את זמני הנסיעה, כולל עומסי התנועה הממוצעים ליום ולשעה שבחרתם. פשוט בחרו את זמן ההגעה שמתאים לכם ותראו את השעה שבה עליכם לצאת. בשעה הייעודה (האמת, כמה דקות לפני) תקבלו התראה להתכונן ליציאה.

2. חברו את יומן הפגישות שלכם לווייז

אם בא לכם לקבל עדכונים קבועים על זמני יציאה, ניתן לחבר את היומן שלכם ל-Waze. מאותו רגע, האפליקציה תתריע לכם על זמן היציאה הרלוונטי לכל פגישה או אירוע שמופיע לכם ביומן בהתאם לעומסים. האפשרות הזו זמינה מהתפריט הראשי ולחיצה על חיבור היומן.

3. ניווט לשני יעדים

רוצים לאסוף 2 חברים בדרך? לעצור בסופר לפני שאתם מגיעים הביתה? בקיצור, צריכים לנווט למספר מקומות בנסיעה אחת? גם כאן האפליקציה מציעה פתרון פשוט. התחילו בהגדרת היעד הסופי, כמו שאתם עושים עכשיו. לאחר מכן, לחצו על תפריט "הוסף עצירה" והוסיפו את כתובת העצירה שלכם.

4. לדעת היכן החברים נמצאים

מארגנים טיול? קמפינג? יוצאים למסיבה? Waze מציעה דרך לדעת מי מהחברים נמצא בדרך לאותו אירוע. כאשר מקשרים את Waze עם פייסבוק או יוצרים פרופיל משתמש באפליקציה, מתקבל חיווי אוטומטי כאשר חברים מנווטים לאותו יעד שאתם נוסעים אליו. החיווי מופיע בצד המסך, כולל אייקון של אותו אדם עם התמונה שלו וזמן ההגעה המשוער. אם אותו משתמש הגיע כבר ליעד, מופיע גם סימון על כך. אל תשכחו להוסיף את החברים מתוך תפריט הפרופיל -> חברים שלי -> הוספת חברים.

5. הנחיות בקולכם

רוצים לגוון קצת עם הוראות הנסיעה? ההנחיות הקוליות של Waze יכולות להפוך למעניינות יותר מאלו של סיוון או הרס"ר, אם תחליטו להקליט אותן בקולכם או בקולות בני המשפחה. להפעלת יכולת הקלטת ההנחיות, יש להיכנס להגדרות -> הנחיות קוליות -> הקלטת קול חדש. לא חייבים להקליט את כל ההנחיות. ניתן להקליט רק חלק מהן ולהשתמש בקול ברירת המחדל עבור ההנחיות הנותרות, וכמובן שניתן גם למחוק חלק מהן או את כולן. לאחר הקלטת ההנחיות, ניתן לייצר לינק ולשתף אותו עם חברים בוואטסאפ, מסנג’ר, מייל או כל דרך אחרת.

6. קארפול לעבודה או לבית

תנו לנו לנחש: אתם נוסעים בבוקר לעבודה או חוזרים הביתה, כשהאוטו שלכם ריק. כמו אפליקציות נוספות דוגמת MoovIt, גם Waze מציעה אפשרות קארפול – שירות המאפשר לאסוף נוסעים המבקשים להגיע ליעד קרוב, וגם לקבל החזר על הוצאות הנסיעה. בעמוד הראשי של האפליקציה, לחיצה על האייקון של האדם המחזיק יד תצטרף אותכם במהירות לשירות. כך תוכלו להתחיל לאסוף אנשים באופן מיידי. נכון, לא תוכלו עדיין להתפטר מהעבודה שלכם ולעבוד כנהגי מונית ספיישל, אבל אם זה על הדרך – זו יכולה להיות שיטה נחמדה להחזיר חלק מהוצאות הנסיעה ועל הדרך להפיג קצת את השיעמום בפקקים. הבונוס: אם תאספו שלושה נוסעים, תוכלו גם לנסוע בנתיבי תחבורה ציבורית, במקומות בהם קיים סימון שמתיר זאת.

7. לבקש עזרה על הדרך

הלך המצבר ואתם רוצים להניע את הרכב עם כבלים? אחד הפיצ'רים החדשים והפחות מוכרים של Waze הוא "עזרה בדרך", שמאפשר לכם לבקש עזרה ממשתמשי Waze הנמצאים בסביבה. אם תרצו, תוכלו גם לצרף לבקשה תמונה וגם לשלוח אותה דרך וואטסאפ או כל אפליקציה אחרת לאדם אחר באיזור. כדי להגיע לפיצ'ר הזה, עליכם ללחוץ על הכפתור הכתום שבתחתית המסך ואז לבחור באייקון גלגל ההצלה.

8. לעדכן כביש חדש

בנו כביש חדש ליד הבית שלכם? עברתם לשכונה חדשה? Waze מאפשרת לכם לעדכן את המפה בקלות למען כל המשתמשים. אייקון "בעיה במפה" באזור הדיווחים מאפשר בלחיצת כפתור להקליט את מסלול הנסיעה שלכם, כולל הכביש או השביל החדש – רק אל תשכחו לכבות את ההקלטה בסוף. לאחר מכן, תוכלו לגשת לאתר האינטרנט, לתת לכביש שם ותיאור ולעלות אותו למפה.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
הגאדג'טים האולטימטיביים לשעת חירום
כשקונאן אובראיין ביקר במשרדי ווייז