אצל רבים מאיתנו אין הפרדה ברורה בין עבודה למשפחה. בעידן הזה, העבודה גולשת הרבה מעבר לשעות העבודה והמכשיר החכם שמלווה אותנו במהלך היום מקבל, ללא ספק, את התואר "כלי עבודה". אז בחרנו כמה אפליקציות שלא תוכלו להתחיל יום עבודה בלעדיהן.

מחתימים כרטיס בסמארטפון

שעון הנוכחות בבתי החולים, פוגע ברופאים? (צילום: חדשות 2)
שעון נוכחות? יש אפליקציה בשביל זה | צילום: חדשות 2

אלו המקבלים משכורת לפי שעה מתעדים, באמצעות טכנולוגיות שונות, את שעות ההגעה והיציאה מהעבודה. אם פעם היו אלה כרטיסיות אותן החתימו באמצעות שעון מיוחד שהיה מוצב על יד הכניסה למקום העבודה, היום מחליפים אותם קוראים ביומטריים משוכללים עליהם יש להחליק את האצבע. גם אפליקציות שונות מסייעות לעובדים לתעד את שעות העבודה שלהם - אחת מהן היא אפליקציית ClockWork.

בכל יום, עם ההגעה לעבודה, יש ללחוץ על כפתור הכניסה במסך הראשי של האפליקציה. ביציאה יצטרך העובד ללחוץ על כפתור היציאה וכך יתנהל תיעוד חודשי של שעות ההגעה והעזיבה של העובד. על סמך נתונים קבועים שניתן להזין, כמו שכר לשעה, החזרי נסיעות ועוד - תחשב האפליקציה בסוף כל חודש את השכר המגיע לו. ניתן אף להגדיר כתובת דואר אלקטרוני שאליה יישלח דוח אקסל עם פירוט השעות.

בחנויות האפליקציות ניתן למצוא עוד אפליקציות דומות, משוכללות יותר או פחות, אך אנחנו אהבנו את הפשטות של ClockWork החינמית. אפליקציה אחרת, השכר שלי, מספקת פירוט מקיף ושימושי וניתנת להורדת תמורת תשלום סמלי (3.5-3.9 ש"ח להורדה).

להודת ClockWork: אנדרואיד

להורדת "השכר שלי": אנדרואידiOS

ממשיכים לעבוד מהבית

כמה פעמים הייתם צריכים לבדוק משהו במחשב שבמשרד, אבל הייתם בפגישה בחוץ? ואם העבודה שלכם מתבצעת מכמה מחשבים, ודאי הייתם צריכים גישה לקובץ שקיים במחשב אחד וחסר באחר. שלא נדבר על חלון הפייסבוק ששכחתם לסגור וכשהבוס יכנס בפעם הבאה לחדר שלכם הוא יראה מה באמת אתם עושים בעבודה...

על אפליקציית Chrome Remote Desktop כבר נכתב רבות, אך היא אפליקציית חובה לעובדים מול מחשב. היא מאפשרת גישה מכל מקום בעולם, באמצעות הסמארטפון, אל שולחן העבודה ואל כל החלונות במחשב שבו הותקן תוסף מיוחד של הדפדפן.

 

לאחר שמתקינים את התוסף, יש לאשר כמה הגדרות פרטיות. לבסוף יש להוריד את האפליקציה למכשיר שברשותכם, להזין קוד שקבעתם מראש וזהו - ניתן לשוטט בין מסכי המחשב השונים באמצעות מסך המגע של הסמארטפון מכל מקום בעולם.

להורדה: אנדרואיד | iOS

הסוף לכרטיסי ביקור מנייר

אם אתם מסתובבים בכנסים ובתערוכות, סביר להניח שיצא לכם להחליף כרטיסי ביקור עם עמיתים למקצוע או עם לקוחות פוטנציאלים. אך לא רק שזה מיושן - לפעמים קורה שאנו שוכחים להצטייד בכרטיסי הביקור שלנו או מאבדים כרטיס ביקור שקיבלנו.

 

האפליקצי הישראלית Haystack Business Card מנהלת את כל כרטיסי הביקור שלכם בצורה דיגיטלית. ניתן להכין באמצעותה כרטיס ביקור אישי הכולל פרטים רבים אודותכם ואותו ניתן לשתף עם אחרים במגוון פלטפורמות. כרטיסי ביקור שתקבלו תוכלו לסרוק באמצעות האפליקציה וזו תמיר אותם לכרטיסי ביקור דיגיטליים.

האפליקציה תזהה פרטים רבים באופן אוטומטי: שם, כתובת, טלפון, דואר אלקטרוני, שם החברה ועוד, ותשמור את הפרטים במכשיר. אמנם, עדיין חסרה תמיכה בעברית, אך ישנה תמיכה בשפות רבות אחרות. מיד כשתסיימו לשמור את הכרטיס, תציע האפליקציה לשתף עם אותו אדם את כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם.

להורדה: אנדרואיד | iOS

מחפשים עבודה? תנו למעסיק לחפש אתכם

אם אתם מנהלים שרוצים לגייס עובדים חדשים, או אולי רק מעוניינים בפרילנסרים שיבצעו עבורכם עבודה באופן חד-פעמי, כדאי לכם להכיר את iPerHour. האפליקציה מתבססת על זמינות בזמן אמת ועל מיקום ומהווה מין אתר תיווך לעובדים ומעסיקים.

 

מחפשי העבודה לא צריכים יותר לשלוח קורות חיים למקומות עבודה רבים, אלא פשוט לפתוח פרופיל באפליקציה הכולל את כישוריהם והזמינות שלהם לעבודה. מעסיק שמעוניין לגייס עובד, או לצרוך שירות חד-פעמי, יוכל לעשות זאת על סמך העובדים הזמינים כעת בסמיכות לאזור שלו.

כאמור, גם עבור שירותים חד-פעמיים מדובר באפליקציה שימושית: מחפשים בייביסיטר? טכנאי מחשבים? כדאי שתציצו באפליקציה.

להורדה: אנדרואיד | iOS