אפליקציית פריזמה אמנם פרצה לחיינו רק לאחרונה, אך נתוני ההורדות בהחלט יכולים להכתיר אותה כאחת מלהיטי הקיץ הזה בתחום האפליקציות: שבוע לאחר השקתה, בחודש יוני השנה, רשמה האפליקציה לעיבוד תמונות מעל 7.5 מיליון הורדות, כשזמן קצר לאחר מכן היו בה מיליון משתמשים פעילים מדי יום.

השימוש בה פשוט להחריד: בוחרים תמונה מהגלריה או מצלמים חדשה, בוחרים סגנון אומנותי לעיבוד התמונה, כמו ואן גוך או פיקאסו, ולאחר תהליך עיבוד קצר נקבל את התמונה שבחרנו ממש כאילו צייר אותה אותו אומן על פי הזמנה.

אך מה גרם לנו לאהוב כל כך את אפליקציית עיבוד התמונה הזו? הרי הפילטרים של אינסטגרם כבשו אותנו כבר מזמן, ובחנויות האפליקציות יש עוד אפליקציות רבות לעיבוד תמונות. נראה שהתשובה לכך נעוצה דווקא בעיקרון הטכנולוגי מאחורי פריזמה, כזה המבוסס על רשת עצבית מלאכותית ובינה מלאכותית. נשמע לכם סינית? נסביר בקצרה שבכל פעם שאתם בוחרים להשתמש באפליקציה, שרתי החברה מנתחים היטב את השכבות השונות של התמונה המצולמת וכאילו מציירים אותה מחדש כדי להעניק לה את הסגנון האומנותי הייחודי.

כמו כמעט לכל הצלחה טכנולוגית במאה ה-21, גם לפריזמה יש חלופות מתוחכמות יותר או פחות. חלקן ממש מחקות את פריזמה ומאפשרות עיבוד תמונה בסגנון אומנותי מפורסם, בעוד אחרות כוללות אפקטים רבים ואפשרויות עריכה מגוונות. ובעוד שהגרסאות הבסיסיות של האפליקציות הללו לא עולות כסף – היינו ממליצים שתתקינו במכשיר כמה במקביל. תוכלו אפילו להשתמש בכמה מהן לעריכת תמונה אחת, כי מי יודע על איזה צד אומנותי תקומו מחר בבוקר...

Lucid

נראה שהאפליקציה הזו דומה מאוד לפריזמה: היא פשוטה להפעלה ונטולת פיצ'רים נסתרים וריבוי מסכים. בדומה לפריזמה, תהליך העיבוד לוקח זמן מה (בשל העובדה כי שרתי החברה אחראים על העיבוד), וכאן מגיעים שני יתרונות שגרמו לנו לחבב אותה: ראשית, לאחר שבוחרים את תמונת המקור, מקבלים את כל הסגנונות האומנותיים בתצוגה מקדימה, שמסייעת להחליט איזה עיבוד אתם רוצים להעניק לתמונה מבלי לבזבז זמן יקר לעיבוד וקבלת תוצאה שלא בטוח תאהבו. שנית, היא ממשיכה לעבוד ברקע, מה שאומר שאאפשר לעשות באותו זמן בטלפון דברים נוספים וכשתהליך העיבוד יסתיים תקבלו התראה.

עמרי בן נתן (צילום: ינאי יחיאל)
עמרי בן נתן לפני | צילום: ינאי יחיאל

עמרי בן נתן, עיבוד באפליקציית Lucid (צילום: ינאי יחיאל)
עמרי בן נתן אחרי | צילום: ינאי יחיאל

לאחר העיבוד ניתן לראות את תמונת המקור ואת התבנית הגרפית ששולבה עימה. ניתן גם להוריד את התמונה למכשיר ולשתף אותה בשלל האפליקציות החברתיות המותקנות בו.

להורדה: iOS | אנדרואיד

Dreamscope

אין ספק שאפליקציות לעיבוד תמונות ורשתות חברתיות הן ממש סיר ומכסה: מה באמת שוות תמונות מעובדות אם לא יהיה לכם היכן לשתף אותן?

בעוד ששאר האפליקציות לא מצניעות את כפתורי השיתוף המוטמעים בהן, Dreamscope ממש מציעה רשת חברתית משלה. לכל משתמש ישנו פרופיל אישי וניתן להעלות את יצירות האומנות היישר אליו. לכן, השימוש באפליקציה גם מחייב הרשמה – אם באמצעות חשבון פייסבוק או כתובת מייל וסיסמה.

בר רפאלי ועדי עזרא  (צילום: Splashnews)
בר רפאלי לפני | צילום: Splashnews

בר רפאלי ועדי עזרא, עיבוד באפליקציית Dreamscope (צילום: Splashnews)
בר רפאלי אחרי | צילום: Splashnews

כדאי לשים לב שעוד בטרם עיבוד התמונה ניתן לבחור בכפתור כדור הארץ / מנעול (המופיע בצד ימין) את רמת הפרטיות של התמונה – האם היא תשותף באופן ציבורי או לא. בכל שאר התכונות היא די דומה לאפליקציות האחרות המוכרות בתחום: יש אוסף פילטרים המשלבים סגנון אומנותי עם תמונה שצילמתם או בחרתם. כמו כן, העיבוד איטי, שכן הוא מתבצע באמצעות שרתי האפליקציה, אך ניתן לקבל התראה כשהתמונה מוכנה. ולא נשכח גם את אופציות השיתוף הרבות עם פלטפורמות חברתיות שונות.

להורדה: iOS

Deep Art Effects

ליישום עיבוד התמונות הזה תוכלו להירשם כדי לרכז את העיבודים הגרפיים שתעשו במקום אחד - אבל לא תהיו חייבים להירשם אליה ואפשר רק להשתמש בה לעריכת תמונות בלי לרכז אותן. גם כאן אוסף של סגנונות אומנותיים, שיאפשרו לכם להפוך כל תמונה ליצירת אומנות.

נועה קיריל (צילום: רפי דלויה)
נועה קירל לפני | צילום: רפי דלויה

נועה קיריל (צילום: רפי דלויה)
נועה קירל אחרי | צילום: רפי דלויה

מאוד אהבנו את העובדה שצילום תמונה מתבצע באמצעות ממשק המצלמה המובנה במכשיר, מה שהשאיר לנו משחק מלא עם הגדרות המצלמה וצילום בדיוק כפי שרצינו. היא גם לא נשארת דלה באופציות שיתוף התוצאה. היא הרי יודעת שנרצה להשוויץ בה בפני כל החברים.

להורדה: אנדרואיד

Photo Lab

גם האפליקציה הזו מבוססת רשת, מה שאומר שזיכרון המכשיר שלנו נשאר פנוי מכל רכיבי עיבוד התמונה הנדרשים לפעולה התקינה של היישום, אך עדיין העיבוד אינו מתבצע באופן מיידי.

המאפיין הבולט של Photo Lab טמון דווקא בכמות האפקטים והכלים השונים שניתן להוסיף לתמונות: מעל 500 אפקטים המצטרפים אל כלים מגניבים כמו מזהה-פנים לעריכה של צילומי סלפי, מסגרות יוצאות דופן, אפשרות להדבקת אובייקטים על רקע אחר, מסנני אור לצילומים ואפשרות לביצוע קולאז'ים.

אסי עזר והחבר (צילום: אמיר מאירי)
אסי ואלברט לפני | צילום: אמיר מאירי

אסי עזר והחבר (צילום: אמיר מאירי)
אסי ואלברט אחרי | צילום: אמיר מאירי

אז נכון שבניגוד לפריזמה, כאן לא מתבססת האפליקציה על יצירות אומנות מפורסמות. כמו כן, עבור שימוש בחלק מהאפשרויות תצטרכו להתקין אפליקציות נוספות של אותם המפתחים, אך אין ספק כי האפליקציה פשוטה ונוחה לשימוש.

להורדה: iOS | אנדרואיד

Camera360

שם האפליקציה קצת מבלבל, בעידן שבו התרגלנו לראות תמונות ב-360 מעלות, אז צריך להדגיש שבין הפיצ'רים הרבים שהאפליקציה הזו מציעה לא תמצאו בה אפשרות ליצירת תמונות מציאות מדומה. אז מה כן אפשר למצוא בה?

אפשרות ליצור שכבות נוספות בתמונה ולשלב בהן גרפיקה מגוונת. למשל: ראיתם פרפר יפהפה ואתה רוצים ליצור תמונה בה נראה כאילו הוא נמצא בתוך צנצנת? אין בעיה, באמצעות אפליקציית Camera360 הצנצנת תופיע עוד בממשק הצילום, כך שתוכלו ללכוד את התמונה בדיוק בזמן, כשעל המסך מוצג כיצד תיראה התוצאה הסופית.

עומר קינן (צילום: ינאי יחיאל)
עומר קינן לפני | צילום: ינאי יחיאל

עומר קינן (צילום: ינאי יחיאל)
עומר קינן אחרי | צילום: ינאי יחיאל

אגב, מצבי הצילום האלה מאפשרים ליישם עוד אפקטים רבים על גבי ממשק המצלמה. לאחר הצילום ניתן להמשיך ולערוך את התוצאה הסופית. כלי העריכה, בדומה לאפליקציות הקודמות, עשירים מאוד.

להורדה: iOS | אנדרואיד

Pixlr

ומאפקטים שניתן ליישם על כל התמונה, אנחנו הולכים וצוללים לאפליקציות שמאפשרות לערוך גם את הפרטים הקטנים ביותר ביצירת האומנות הפרטית שלכם. באפליקציה הזו תוכלו לטפל בתופעת "עיניים אדומות" המתרחשת לעיתים בצילומים, לשחק עם הגדרות הבהירות, החדות, הניגודיות ואף תמצאו בה מנגנון "תיקון אוטומטי".

בן אל תבורי (צילום: דור מלכה)
בן אל תבורי לפני | צילום: דור מלכה

בן אל תבורי, עריכה באפליקציית Pixlr (צילום: דור מלכה)
בן אל תבורי אחרי | צילום: דור מלכה

תוכלו לצייר על התמונה בסגנון חופשי, ליישם אפקטים רבים, הן באמצעות הוספת שכבה נוספת והן באמצעות שינוי סגנון עיצובי, לבחור מסגרות שונות ואף לייצר קולאז'ים. אמנם, ניתן להוסיף גם טקסט לתמונה, אך רשימת הגופנים העבריים הנתמכים קצרה מדע, לעומת כמות הגופנים הלועזיים.

להורדה: iOS | אנדרואיד

PicsArt

נראה שמבתוך הרשימה הזו, אפליקציית PicsArt היא העשירה ביותר מבחינת כלי העריכה. היא משלבת תכונות רבות מבין אלו שדיברנו עליהן עד כה: הציור החופשי, העריכה של הפרטים הקטנים בתמונה, חיתוכים, מסגרות, כתיבת טקסט ושימוש באפקטים.

אין תמונה
סיוון קליין לפני

אין תמונה
סיוון קליין אחרי

לכל כלי כמה אפשרויות משנה, מה שיכול להפוך את האפליקציה לגוזלת זמן לא קטנה. אך אותנו שבה עולם האפשרויות הכמעט בלתי מוגבל. פשוט כדאי לנסות וליהנות מהתוצאות.

להורדה: iOS | אנדרואיד

כשבינה מלאכותית מגיעה גם לוידאו

נראה שאת יכולות העריכה הקלאסיות אנחנו מכירים כבר זמן לא קצר והחידוש האמיתי טמון דווקא ביכולת של שרתי האפליקציה לבצע ניתוח מעמיק של התמונה ויצירת תמונה מעובדת "חכמה יותר". זה כנראה גם מה שצופן לנו עתיד האפליקציות לעיבוד תמונה: לדברי מפתחי פריזמה, הם עובדים כרגע על היכולת לעבד צילומי וידאו בסגנונות אומנותיים מפורסמים. עדיין עוד אין פרטים באיזה שלב נמצא הפיתוח הזה, אך נראה שבהחלט יש למה לצפות.