אם אנחנו לא מאמינים באותו דבר, לא מצביעים אותו דבר, לא שומעים אותו דבר ואפילו לא רואים אותו דבר - למה שנאכל אותו דבר? סטארטאפ ישראלי טוען שתם העידן בו דיאטניות יכולות לומר לכולנו לאכול ירקות ולגבות מאות שקלים על הייעוץ.

ליהיא סגל, מייסדת ומנכ"ל DayTwo, אומרת ש"אין יותר One size fits all - הכל מתאים לכולם. התזונה חייבת להיות מותאמת אישית. בגלל זה הרבה פעמים אנשים מדווחים שהם עושים דיאטה ולא מצליחים לרדת, או סוכרתיים מדווחים שהם עושים כל מה שהדיאטנית אומרת אבל הסוכר שלהם לא מתאזן".

החברה מתבססת על טכנולוגיה שפותחה במכון ויצמן ברחובות, ומסוגלת למצוא עבור כל אחד אילו מאכלים מועילים או מזיקים לו לפי בדיקות דם וחיידקי מעי, כמו גם שאלונים.

באפליקציה, שזמינה בישראל ובארה"ב, ניתן להזין מאכלים שונים ולראות כמה הם טובים לכם מ-0 עד 10. "יש הפתעות", אומרת סגל. "כולם אומרים 'מה, זה בטח אותם דברים לכולם' - זה לא אותם דברים לכולם. אני אתן לך דוגמה עליי: אני גיליתי שהסלט ירקות שלי, שנחשב בריא לחלוטין - פלפל, עגבניה ומלפפון - קיבל ציון של 1.5 מתוך 10. זה מקפיץ לי את הסוכר בצורה לא בריאה". רק אחרי שהיא מוסיפה לה שמן זית ועוף מתקרב הציון לרמה המומלצת - 7.

סגל מוסיפה כי האפליקציה מוצאת לפעמים הפתעות, כמו אנשים שטוב בשבילם לאכול גלידה או קרואסון שוקולד מדי פעם. המטרה היא לנרמל את הסוכר בדם - כי שינויים בסוכר הם לא בריאים ואפילו מסוכנים, וגורמים לשינויים קיצוניים באנרגטיות, במצבי הרוח וכמובן סוכרת.