מי בקבוצת הוואטסאפ שלכם הכי מצחיק, מי הכי חופר ועל מה מדברים הכי הרבה - אפליקציה ישראלית שמבטיחה לענות לכל השאלות האלו הגיעה השבוע למקום הראשון בטבלת ההורדות באפ-סטור של אפל ולמקום הרביעי בגוגל פליי, עם עשרות אלפי הורדות. בדרך לשם היא עקפה אפליקציות כמו אינסטגרם, וואטסאפ, יוטיוב וכרום.

 

לפי עמוד הפייסבוק של האפליקציה, שנקראת GroupWize, היא יצאה לאייפון לפני ארבעה וחצי חודשים ולאנדרואיד לפני שבוע וחצי. לעמוד שלה יש רק 53 לייקים, אבל בחנות של גוגל יש לה יותר מ-10,000 הורדות תוך 10 ימים, וכמה חברים שלנו ושלכם כבר שיתפו אותה בוואטסאפ, ואמרו לכם מי החבר הכי חופר.

אז מה בדיוק היא עושה? לאחר הורדת GroupWize, תקבלו הוראות איך לשלוח לה במייל את תוכן הקבוצה אותה אתם רוצים שתנתח לכם, באמצעות וואטסאפ בעצמה שמאפשרת לשלוח תוכן הודעות לצורכי גיבוי.

לאחר ששלחתם, יוצגו לכם באפליקציה סטטיסטיקות שונות על הקבוצה, כמו מי זוכה להכי הרבה תגובות "חחח" ואימוג'י צוחקים, מי החברים שעונים הכי הרבה אחד לשני, מה המילים הכי נפוצות בקבוצה, מי המשתמש שכותב הכי הרבה הודעות, מי משתף הכי הרבה תמונות וסרטונים ומי כותב את ההודעות הארוכות ביותר, כמו גם מי הולך לישון הכי מאוחר ומי נעלם להכי הרבה זמן (היי, למה שלא תתייגו את האנטיפת הקטן כדי לגרום לו להיכנס לקבוצה?).

"לא מעבירים מידע לצורכי פרסום"

עד כמה שזה נשמע נחמד, האפליקציה הזו מעלה כמה שאלות: כמו כל שירות חינמי, המפתחים שלה צריכים להרוויח כסף, והשאלה היא איך הם עושים את זה. לפי תנאי השימוש של האפליקציה, יוצריה מתחייבים לא להשתמש בפרטים שלכם לצורך פרסום או מכירה לצד שלישי שישתמש בהם כדי לשלוח לכם פרסום.

הם גם טוענים שהמידע שלכם נקרא רק על ידי המחשב שלהם ואינו נגיש לשום אדם או מערכת אחרת, ואף ממליצים לכם למחוק את המיילים עם ההודעות ששלחתם להם לניתוח כדי להקטין את הסיכוי שגוגל (או ספקית המייל שלכם) תוכל להשתמש בהם.

מה שהיזמים לא אומרים בתנאי השימוש הוא מה הם עושים עם ההודעות שלכם לאחר שהן מנותחות. לא כתוב שהמידע נמחק לאחר הניתוח, אך כן מוזכר שמידע שנמצא בשרת עלול להימסר לרשויות במסגרת הסכמי מסירת מידע בין ארה"ב לאירופה.

פנינו הבוקר ליזמים כדי לברר מה בדיוק הם עושים עם המידע. תשובותיהם טרם התקבלו.