משפרים את הנהיגה

אחת השאלות הקשות בישראל היא כיצד ניתן למנוע, או לפחות להפחית, את הקטל בכבישים, וכל עוד אנחנו נוהגים ולא עברנו למכוניות אוטונומיות, נראה שהתשובה לשאלה תלויה לא מעט בחינוך לנהיגה זהירה ובטוחה.

אפליקציית Karz הישראלית היא מעין חונך נהיגה שנוסע איתנו כל העת. היא תעקוב אחר הרגלי הנהיגה שלכם - האצות, מהירות מופרזת, פניות חדות או בלימות פתאומיות - ותנתח את אופי הנהיגה כדי להתריע על הסיכונים הכרוכים בכך. על כל נסיעה תקבלו ציון משוקלל, בצירוף נתיב הנסיעה על גבי מפה וציון נקודות אותן לקחה האפליקציה בחשבון כדי לשקלל את הציון הסופי.

נהגים צעירים והוריהם יכולים לעקוב ולנתח את התנהגות הנהג ולמנוע סיכונים מיותרים. אמנם, לא אהבנו את העובדה שהאפליקציה פועלת ברקע כל העת ואפילו במהלך נסיעה ברכבת היא הציעה לנו לנתח את הנסיעה, שמא אנחנו נוהגים ברכב.

ישנו גם פוטנציאל כלכלי לנהגים: בעתיד, חברות הביטוח תוכלנה להוזיל את פוליסת הביטוח לפי הציון שיינתן לנהגים זהירים, שכן הסיכוי שאלו יהיו מעורבים בתאונה נמוך יותר.

להורדה: אנדרואיד

הסוף לדו"חות החניה

נהגתם בזהירות, הגעתם לתל-אביב והזדמן לכם להחנות את רכבכם בעיר הגדולה? יתכן שמצאתם את עצמכם תוהים אם חניתם על פי החוק. השילוט המסורבל, שלעיתים כולל התניות שונות על פי אזורים ושעות, מבלבל לפעמים גם את תושבי תל-אביב הוותיקים.

אפליקציית Sideways, הפועלת לעת עתה רק בתל אביב, מתיימרת לשים סוף לדילמה. לאחר שתגדירו האם אתם נושאים תו תושב של אחד האזורים או לא ותפעילו את הגישה לחיישן ה-GPS במכשיר שלכם, כשתגיעו לחניה פשוט הפעילו את האפליקציה. באמצעות מאגר מידע היא תציג לכם את הנחיות השילוט הרלוונטיות לאזור בו אתם נמצאים: עד איזה שעה ניתן לחנות, האם החניה עולה כסף או שאולי ישנן הנחיות נוספות בדבר החניה.

אנחנו ניסינו את האפליקציה בכמה אזורים בתל אביב. היא עבדה טוב יותר במרכז העיר, ואילו באזור צפון העיר היא לא סיפקה לנו את כל המידע הדרוש. בכל זאת, הרעיון יפה מאוד ועם קצת שיפור, כמו גם מעבר לערים ולפלטפורמות נוספות – היא יכולה להיות מושלמת.

להורדה: iOS

משדרגים את הנוסטלגיה

האלבום המשפחתי מעורר נוסטלגיה רבה, גם אם תמונות רבות בו מביכות, סתמיות או צולמו באיכות גרועה. ובעידן שבו אלבומים פיזיים מוצאים עצמם מעלים אבק בבוידעם, נראה שלא יזיק לשדרג את האלבומים כמה שלבים קדימה לכיוון המאה ה-21.

נראה שכך חשבו גם המשקיעים באפליקציה הישראלית Photomyne, שסיימה לאחרונה סבב גיוס של 2.6 מיליון דולר. באמצעותה תוכלו לסרוק אלבומים פיזיים בלי להוציא כל תמונה בנפרד. באמצעות אלגוריתם היא מצליחה לזהות את התמונות השונות שבכל עמוד ולהפריד ביניהן לאחר הסריקה. כל שנותר לעשות זה פשוט לכוון את מצלמת הטלפון החכם לכיוון עמוד התמונות וללחוץ על לחצן הצילום שבאפליקציה.


Photomyne from photomyne on Vimeo.

בניסיונות שעשינו לה היא עבדה כמעט ללא פספוסים. לאחר הסריקה ניתן להציג את התמונות המופרדות, לאגד אותן תחת אלבומים דיגיטליים ולשתף עם אחרים באמצעות שירותי השיתוף הרבים. בתוספת תשלום חד פעמי בגובה חמישה דולרים, ניתן יהיה גם להחיל על התמונות פילטרים גרפיים ושלל אפשרויות נוספות, כמו שילוב התמונות בסרטונים ובמצגות.

להורדה: iOS

כשהטלפון החכם פוגש חיי חברה

מה עוד לא נאמר ונכתב על חיי ההשפעה של הסמארטפון על חיי החברה שלנו. רבים מהמומחים מציעים להתנתק לעיתים מהמכשיר לטובת בילוי עם המשפחה ועם החברים, אך יהיו אחרים שיסתפקו בשילוב בילוי חברתי יחד עם הסמארטפון.

איך עושים זאת? אפליקציית 'פתקים' משמשת כמעין מנחה של משחק קבוצתי, כזה הדומה בעקרונותיו לשעשועון הטלווזיוני "תופסים קו" ששודר בשנות ה-90. בשביל לשחק צריך לפחות ארבעה שחקנים, שיחולקו לקבוצות. לכל קבוצה יוצג על מסך הסמארטפון פתק בו כתובה מילה או ביטוי מקטגוריות שונות. על נציג מטעם הקבוצה לתאר לאחרים את הביטוי שכתוב בפתק, פעם באמצעות תיאור מילולי ופעם באמצעות פנטומימה. ניתן לדווח לאפליקציה על כל ניצחון או הפסד וזו מודדת זמנים ומנהלת סטטיסטיקות מדויקות.

בגרסה החינמית מלאי הפתקים מוגבל, וניתן לרכוש את הגרסה המלאה כדי שתוכלו לבלות בה שעות של הנאה.

להורדה: iOS | אנדרואיד