אתם מסוגלים לעשות צעד משמעותי בחיים ולהסיר את פייסבוק מהנייד שלכם? לא? ככה חשבנו. לפי החברה, 90% מהכניסות לפייסבוק נעשות באמצעות הסמארטפון, ואתם עושים את זה מספר פעמים ביום, ועל הדרך כנראה שותים את הסוללה של הסמארטפון שלכם.

התלונה הזאת לא חדשה, וכבר כמה שנים שגולשים מתחברים כל היום למטען בגלל אפליקציות כמו פייסבוק ואחרות שפועלות כל הזמן ברקע. הסוללה לא בשימוש רק כשאתם נכנסים לעשות לייק או להגיב - פייסבוק כל הזמן עובדת בשקט ברקע: בודקת את המיקום כדי להציע חברים קרובים, מזהה צילומים כדי להציע לשלוח לחברים וממתינה להתראות דחיפה (פוש), למשל. בחודש אוקטובר האחרון פייסבוק אף הודתה שיש בעיה שגורמת לה לשתות אנרגיה והבטיחה לתקן אותה.

יש כאלה שזה נמאס להם, והם פשוט הסירו את האפליקציה של פייסבוק מהמכישר לחלוטין, ולעדותם, לא רק שחיי הסוללה השתפרו, אלא גם אפליקציות אחרות הצליחו לרוץ מהר יותר - כי לא היה מה שיפריע להן ברקע.

איך עושים את זה?

לא צריך להיגמל מהלייקים והשיתופים של מערכון "קורע" על מה קורה כשגברים עושים משהו נשי. יש דרכים אלטרנטיביות לגלוש בפייסבוק - טיפה פחות נוחות, אבל עדיין אפשריות.

ראשית, אפשר לגלוש דרך הדפדפן בנייד שלכם. מקישים m.facebook.com ומקבלים גירסה מאוד קרובה לאפליקציית פייסבוק. באנדרואיד אפשר ללחוץ על שלוש הנקודות ואז להוסיף קיצור דרך לאתר הנייד במסך הבית של המכשיר. הדפדפן יבקש לשלוח התראות - ותקבלו את חלקן. כמעט כמו הדבר האמיתי.

 

פייסבוק בדפדפן
פייסבוק בדפדפן

דרכים אחרות הן להשתמש באפליקציות חיצוניות כמו Metal או Tinfoil. בכל מקרה, היזהרו מלתת את סיסמת הפייסבוק שלכם וגישה לחשבונכם לאפקליציות שאתם לא מכירים.