אתם נוהגים ברכב ונכנסים למנהרה, ואחרי כמה שניות מכשיר ה-GPS או אפליקציית הניווט שלכם קוראים בקול "אין קליטת לוויינים". זה בסדר כשאתם נוהגים באחת המנהרות הקצרות של כביש 6, או יורדים לחניון תת-קרקעי. אבל מה אם אתם במנהרת ארלברג באוסטריה, שאורכה כ-14 ק"מ, במנהרת המון-בלאן על 11.6 הק"מ שלה, או במנהרת לובה אליאב בשרונה, עם הפניות והיציאות המרובות שלה? איך תדעו האם הכל תקין בכביש, האם הוא עמוס או איזו יציאה אתם צריכים לקחת?

ל-Waze, אפליקציית הניווט הישראלית של גוגל, יש פתרון חדש: Waze Beacon - חיישן ויחידת תקשורת שמיוצר עבורה על ידי חברת Bluvision האמריקאית. לאחר שהיחידות מותקנות על קירות המנהרה או החניון, הן יכולות לתקשר עם הסמארטפונים של הנהגים שחולפים בדרך בעזרת טכנולוגיית Bluetooth. הנהגים שבתוך המנהרה או החניון יכולים לדעת בדיוק את מיקומם והיכן בדיוק עליהם לפנות; במקביל, יוכלו Waze והנהגים שרוצים לתכנן את המסלול בעזרתה לקבל חיווי מדויק על מצב התנועה והעומסים גם בתוך מנהרות.

עוד ב-Geektime:
ניקון נכנסת לתחום הצילום ב-360 מעלות
הנעליים ששורכות את עצמן יגיעו בקרוב לחנויות

על פי Waze, זכיינים של מנהרות או חניונים שירצו להשתמש ב-Waze Beacon, יצטרכו כ-25 יחידות לכל קילומטר, כשמחיר כל יחידה עומד על כ-110 שקלים. עם זאת, החיישנים עושים שימוש ב- Eddystone, פורמט ה-Beacon ('מגדלור') הפתוח של גוגל, כך שהוא לא נעול רק לחברה אחת או אפליקציה אחת, וכל חברה שתומכת בפורמט תוכל לעשות בו שימוש. עבור הנהגים השימוש הוא שקוף, וכל שעליהם לעשות כדי ליהנות ממנו הוא לוודא שקישוריות ה-Bluetooth שלהם אינה כבויה.

Waze מזמינה עיריות וזכיינים של כבישים ומנהרות להשתתף בתוכנית; כרגע, המערכת זמינה כבר במנהרות בפיטסבורג ובחיפה, כשפריז וריו דה-ז'ניירו הן הבאות בתור.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime