גוגל השיקה לאחרונה, את היישום שלה לאיתור ושליטה במכשירי האנדרואיד מרחוק. זוהי תוספת מתבקשת המגיעה באיחור רב מהמתחרה הגדולה, אפל, וממגוון גדול מאוד של יישומים אחרים שכבר זמינים באנדרואיד.

השירות, המאפשר למצוא את המכשיר על גבי המפה, לגרום לו לצלצל או למחוק את תוכן המכשיר מרחוק כבר קיים אצל רוב יצרניות המכשירים אשר לא המתינו לגוגל, וכמעט לכל יצרנית גדולה ומכובדת יש פתרון דומה משלה. כעת, גם אם נרצה וגם אם לא, לכל מכשיר אנדרואיד החל מגרסה 2.2 יש את האפשרות הזו כברירת מחדל במכשיר ואם זה כבר שם, אז לפחות תנצלו זאת.

Android Device Manager
Android Device Manager

כדי להשתמש ב-Android Device Manager במכשיר האנדרואיד שלכם, לא צריך לעשות דבר (מלבד לדאוג שמקלט ה-GPS יהיה דלוק), גוגל הפעילה את האפשרות בהתקנה אוטומטית למכשיר האנדרואיד של כל אחד ואחד ולמעשה, רק צריך לגשת לאתר האינטרנט של השירות ולוודא כי אתם יכולים לאתר את מכשירכם על גבי המפה. תחילה יש לוודא כי הנכם מחוברים בחשבון הגוגל האישי שלכם במכשיר האנדרואיד, ולאחר מכן לגשת עם אותו משתמש לאתר האינטרנט הייעודי.

בהתחברות לשירות אנו רואים את מפת העולם על בסיס ה-Google Maps. בצד השמאלי של המסך מוצגים פרטי המכשיר שברשותנו, ובמידה ויש יותר ממכשיר אחד המחובר לחשבון הגוגל שלנו, הם יוצגו ברשימה נפתחת וניתן לעבור בין המכשירים השונים ולשנות את שמם. על גבי המפה ניתן לראות את מיקום המכשיר ברמת דיוק גבוהה יחסית, זאת במידה והמכשיר נמצא במקום פתוח.

מתחת לשם המכשיר יש שני כפתורים, האחד הוא אפשרות לגרום להפעלת צלצול המכשיר מרחוק גם אם המכשיר מושתק וכן כפתור למחיקה כללית של התוכן ואפוס לברירת המחדל, זאת במידה ולא הצלחתם להחזיר לרשותכם את המכשיר ויש חשש למידע האישי בתוכו, אולם אפשרות זו צריכה להיות מוגדרת לפני כן. בקצה הימני של התפריט ישנו כפתור רענון המרענן את מיקום המכשיר וכן שינוי שם המכשיר.

בצד המכשיר, אין הגדרות רבות והאפשרויות הבסיסיות של השירות נמצאות תחת היישום "Google Settings", אותו תמצאו בתוך מגירת היישומים, בשורה האחרונה מופיע ה-"Android Device Manager". לחיצה על התפריט תציג לנו שתי אפשרויות: האחת קובעת האם השירות יהיה זמין למכשיר ואילו השנייה מאפשרת מחיקת כל תוכן המכשיר מרחוק, אפשרות שימושית כאמור למי שחושש שהמידע האישי שלו יגיע לידיים הלא נכונות.

הגדרות המכשיר

למרות שבגוגל הבטיחו כי כל מכשיר אנדרואיד מגרסה 2.2 יוכל להשתמש בשירות, אנחנו כבר נתקלנו במספר מכשירים שאין ביכולתם להפעיל זאת. כדי לפתור את הבעיה מצאנו כי במכשיר לא היה מצוי יישום ה-Google Settings, ולאחר הורדה מחנות הגוגל פליי והתקנה קצרה קיבלנו את הגדרות השירות למכשירנו והפעלנו אותו בהצלחה.

כאן למעשה הסתיים התהליך, ובכל פעם שנזדקק לדעת היכן המכשיר, נוכל לאתר אותו בקלות ובזריזות, אבל במחשבה שנייה, אולי יותר פשוט לשמור את המכשיר מידי הגנבים החמדנים.

לכתבות נוספות באתר TGspot