אם יש משהו מעצבן בשוק הסלולר הישראלי - הרי שזו הנטייה של מותגים גדולים לתמחר את המכשירים הזולים שלהם באופן שהופך את רכישתם ללא כדאית לעומת הוספת כמה מאות שקלים למכשירי הדגל שלהם או רכישת מכשירים סינים איכותיים יותר באותו מחיר. Desire 626 של HTC, שהגיע לארץ בחודש הקודם ונמכר על ידי היבואנית טאצ'-גרופ, הוא אחת הסנוניות שמבשרות שינוי בתחום הזה - אך האם הוא מסוגל להתחרות במכשירים הזולים האחרים שכבר נמכרים היום בישראל?

HTC Desire 626 (צילום: HTC)
HTC Desire 626 | צילום: HTC

עיצוב וממשק

הדגם המוזל החדש של HTC מעוצב בצורה משעממת למדי - פלסטיק שטוח אפרפר מאחור ובצדדים, פינות מעוגלות מעט, צורה סימטרית ובאופן כללי מראה לא מלהיב. רק בצידו הקדמי ניתן לראות רמזים לעיצובים הטובים יותר של HTC, עם שתי שורות חרירים עגולים מעל ומתחת למסך - מאחוריהם נמצאים הרמקולים הקדמיים של החברה, כמו גם האפרכסת והמיקרופון לשיחות. עובדיו 8.2 מילימטר ומשקלו 140 גרם - נתונים סבירים למכשיר כזה, אם כי גם הם לא יוצאי דופן.

עיצוב הממשק של HTC, שמולבש כאן על אנדרואיד 5.1, מגיע בשנה האחרונה לרמת מינימליזם משביעת רצון, שלא מכבידה יותר מדי על התפקוד גם בדגם חלש כמו זה. מסך הבית נראה כמעט כמו אנדרואיד נקי, אם כי משמאל למסך הראשי נמצא ממשק ה-Blinkfeed המעצבן שמיועד להציג עדכונים מאתרים ורשתות חברתיות ואנחנו ממש לא אוהבים. מימין נמצא מסך בו מציע המכשיר להציג לכם אפליקציות מתחלפות לפי הנסיבות - למשל: אפליקציות מזג אוויר וניווט כשאתם קמים בבוקר, אפליקציות אופיס ומייל כשאתם בעבודה ואפליקציות קניות כאשר אתם יוצאים לכיוון הבית. אנחנו העדפנו לוותר על הבלבול שבסדר אפליקציות משתנה כמה פעמים ביום, אך יש מי שיאהב זאת מאוד.

חומרה וביצועים

כפי שציינו, זהו מכשיר חלש למדי שהמטרה שלו היא להיות זול ככל שיכול להיות מכשיר ממותג גדול כמו חלוצת הסמארטפונים הטייוואנית. הוא מצויד במעבד מרובע ליבות במהירות 1.2 גיגה-הרץ של קואלקום, זיכרון עבודה בנפח 2 גיגה-בייט, אחסון פנימי בנפח 16 גיגה-בייט עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיסי microSD ומסך בגודל 5 אינצ' ברזולוציה נמוכה יחסית - HD רגיל (720p) - אם כי היא מספיקה בהחלט.

ביצועי המכשיר אכזבו אותנו מעט - הוא אמנם עובד ועומד בכל משימה מלבד משחקים כבדים וכדומה, אך איטי למדי - במיוחד כאשר משאירים כמה אפליקציות פתוחות ברקע ומנסים לדלג ביניהן מדי פעם. הוא אפילו קפא מדי פעם לחצי שנייה, ושמנו לב שלוקח לו המון זמן להתקין אפליקציות מהחנות.

עם זאת, יש לציין כי במשך שבועיים הוא לא נתקע לנו ליותר מכמה מאיות אפילו פעם אחת, ובאופן כללי הפגין נחישות לבצע את המוטל עליו עד הסוף - גם אם זה לוקח לו יותר זמן ממכשירים אחרים.

צילום

מצלמת המכשיר היא מה שניתן לצפות ברמת המחיר שלו - 13 מגה-פיקסל שמפיקה תמונות בצבעים לא רעים, אם כי הן נוטות לגרעיניות ורעש ונראה שהמכשיר מתקשה מאוד להתמקד ודורש לפעמים לחזור על אותו צילום פעמיים-שלוש עם בחירת מיקוד חוזרת בכל פעם עד שהתמונה מצליחה.

חתולה, צילום ב-HTC Desire 626 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
נטייה לרעש ולחוסר מיקוד. צילום ב-Desire 626 | צילום: יאיר מור, NEXTER

בצילום וידאו הצבעים טובים והאיכות לא רעה, אך המחסור במנגנון ייצוב תמונה מורגש בדמות רעידות מורגשות מאוד. גם הסאונד בצילום וידאו לא מאוד נעים לאוזניים.

חיי סוללה

דווקא בסעיף הזה ציפתה לנו הפתעה נעימה - סוללת ה-2,000 מיליאמפר/שעה של ה-626 החזיקה מעמד יממה וחצי בשימוש שכלל האזנה למוזיקה של כשעתיים וחצי עד שלוש ביום, גלישה של כמה שעות שכללה גם תוכנות מיקום ושיחות והתכתבויות במהלך היום. בשימוש כבד יותר הוא הגיע לשעות הערב עם כמה אחוזים ספייר, והתקשינו לגרום לסוללה להיגמר לפני סוף יום עבודה באורך סביר (מ-7 בבוקר עד 6 בערב).

סיכום

Desire 626 הוא לא סוס עבודה או מעונת מולטימדיה - אבל למשתמשים בסיסיים, הוא מציע חיי סוללה טובים מאוד ברמת המחיר של 1,000 עד 1,300 שקל, שבה רוב המתחרים מתקשים להישאר רחוקים ממטען ליום שלם.