עבור מי שגדלה בתחילת שנות ה-2000, לקבל שוב מכשיר של נוקיה היה לא פחות מהגשמת חלום. כבר שנים שאני מפנטזת על טלפון שהוא סוס עבודה, כזה שיכול להחזיק מעמד יומיים בלי להיטען, שיכול ליפול מקומה שלישית מבלי להינזק וכמובן לנגן את הרינגטון האהוב והמוכר מימי נוקיה 3100, או בשמו המוכר יותר, נוקיה צביקה פיק. אז נכון, עם מסך מגע וחמש מצלמות כבר אי אפשר ממש לנפץ אותו ולצפות שהוא יישאר בחיים, אבל נוסטלגיה זה תמיד כיף.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
צילום: ליאת קציר

בשנים האחרונות נוקיה מנסה למצוא את מקומה בעולם הסמארטפונים במקומות נישתיים יותר. הפעם היא מנסה את מזלה בתחום הצילום, עם הנוקיה PureView 9, מכשיר מהפכני שכולל לא פחות מחמש מצלמות בגבו. האם הן מספקות את העבודה? ובכן, ברשותכם אאמל"ק: אם אתם חובבי צילום מושבעים, יש מצב טוב שכדאי לכם לשקול מעבר לנוקיה. אם לא, יש מצב שכל האופרציה הזו תהיה לכם מעט מוגזמת.

התמונות שמתקבלות מחמשת המצלמות השונות חדות ורוויות בצבע, ואפשרויות השליטה הידנית על הגדרות הצילום לא קיימות בצורה דומה במכשירים מקבילים. אבל, וזה אבל גדול, אם אתם – כמו רובנו – משתמשים במצלמת הסמארטפון שלכם כדי לצלם מדי פעם את הפרצוף החמוד של האחיין או לעשות סלפי מזדמן, סביר להניח שהנוקיה יהיה מעט גדול עליכם ואולי אפילו קצת יקשה עליכם. היתרון הגדול שלו טמון בתמונות סטטיות, כאלה שהשקעתם מחשבה בקומפוזיציה שלהן והשקעתם לפחות דקה-שתיים בעריכה שלהן אחר כך.

הצילום ב-Pureview 9 כולל שני מצבים עיקריים – Pro ורגיל. במצב Pro תוכלו לשלוט על פרמטרים כמו מהירות תריס, ISO או פיצוי חשיפה, אבל כאמור, היתרון הגדול של המכשיר בא לידי ביטוי דווקא ברגע שאחרי הצילום, כשהוא מעבד את התמונה שהתקבלה מחמשת העדשות השונות לתוצאה סופית. בשני המצבים אפשר לבחור לשמור את התמונות בפורמט RAW, שבוודאי מוכר למי מכם שעסקו בעבר בעריכת תמונות בפוטושופ או לייטרום. מדובר בפורמט ששומר את התמונות המצולמות אחרי פעולות עיבוד מינימליות וללא עיבוד צבע, ועל כן הוא נחשב ל"גולמי" יותר ומאפשר לערוך את התמונה בצורה מאסיבית יותר אחרי הצילום.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

הצילום בחמש עדשות שונות מאפשר לטשטש את רקע, לשנות את המיקוד ואפילו להפוך תמונות לסרטונים קצרים שבהן האובייקט הראשי מיטשטש או מתחדד לאט לאט. חשוב לציין שהאפשרות לטשטש את הרקע ולחדד את האובייקט שבמרכז עובדת טוב יותר דווקא בתמונות שצולמו בתנאי תאורה פחות טובים, כמו בתוך מבנים סגורים, ופחות בתמונות שצולמו תחת אור שמש ישיר.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
דווקא בתמונות שצולמו באור יום, השליטה על המיקוד פחות טובה | צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

עוד ראויה לציון האופציה לצלם סרטונים בהילוך איטי, שבהחלט נותנת פייט לזו שקיימת במכשירי האייפון, והמצלמה הקדמית שסיפקה תוצאות מרשימות גם בתנאי תאורה קשים. אגב, המצלמה הקדמית כוללת את פילטר "החלקת הפנים" האהוב במיוחד על אינסטגרמיות ומוצע בדרך כלל רק באפליקציות חיצוניות ולא כחלק מממשק הצילום של הטלפון.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
הפילטר שמחליק את הפנים - מושלם או מוגזם? | צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

גב המכשיר מצופה בזכוכית גורילה גלאס להגנה משריטות וכולל את חמשת המצלמות, שמוצבות זו לצד זו במעין צורת פרח. זה אולי סידור קצת מוזר, אבל אלגנטי ולא מגושם באופן יחסי. המסך של ה-PureView הוא בגודל 5.99 אינץ' ופועל ברזולוציית +Quad HD ובפריסה של 2880 על 1440 פיקסלים. התוצאה המתקבלת היא מסך גדול וחד במיוחד שמציג סרטונים ותמונות בצורה טובה מאוד, גם תחת אור שמש ישיר, כזה שכיף לראות בו סרטונים ארוכים ביוטיוב ואפילו תכניות שלמות בנטפליקס.

כיאה לטרנד של השנים האחרונות, המכשיר לא כולל שום כפתור פיזי, וגם חיישן טביעת האצבע הוטמן בתוך המסך עצמו. לצערי, מדובר בחיישן שלא הפגין ביצועים מרשימים במיוחד. ולמרות זאת, אם אתם כבר בקטע של לאבטח את המכשיר שלכם כמו שצריך, נמליץ להשתמש בפונקציית זיהוי הפנים שעובדת, לפחות לעומת חיישן טביעת האצבע, טוב יותר.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
הפרטים חדים במיוחד - ניתן לראות את השיערות של הכלבה שעל הספה | צילום: ליאת קציר

לצפייה בגודל מלא

ברוב המקרים המכשיר עבד באופן מהיר וחלק, ולא נרשמו קריסות או גמגומים בהפעלת אפליקציות שימושיות כמו וואטסאפ, פייסבוק, ספוטיפיי, אינסטגרם ועוד. מעבד ה-845 של קוואלקום נותן בסך הכל עבודה טובה, עד ששוב, מגיעים למערך הצילום והעריכה המושקע אך הכבד למדי שדורש מהמכשיר "לנשום רגע" ורק אז להמשיך בפעולה. מכיוון שלנוקיה אין מערכת הפעלה משלה, המכשיר מצויד במערכת הפעלה מסוג Android One, כלומר, אנדרואיד נקי מבית גוגל, ממש כמו במכשירי הפיקסל/נקסוס בעבר. אם התייאשתם מביקסבי או כל יתר התוספות שסמסונג נניח נוהגת להוסיף למכשיריה, בוודאי תתלהבו לגלות שה-PureView נקי יותר מהבית שלכם בפסח, והתוצאה היא מערכת הפעלה זריזה וקלילה למדי, שוב, מלבד מערך הצילום.

נוקיה PureView 9  (צילום: ליאת קציר)
המצלמות מסודרות בגב המכשיר במעין צורת פרח | צילום: ליאת קציר

אז מי יעוף על ה-PureView 9, ומי קצת פחות? אם אתם חובבי צילום ששולטים ברזי עולם הצילום המקצועי ומחפשים מכשיר משלים לימים שבהם לא בא לכם לסחוב את הניקון או הקאנון, כדאי לכם בהחלט לשקול מעבר אליו. אם את אינסטגרמית שמתחזקת חשבון עם עשרות אלפי עוקבים או סתם אם חשוב לך לערוך את התמונות שלך כהוגן לפני פרסום, הוא בהחלט יכול להוות אופציה טובה. לכל השאר, יש מצב שעדיף לחכות לשפן הבא שתשלוף נוקיה מהכובע, או לחילופין לפנות לכל אחת מהמתחרות בשוק שמציעות מכשירים מעולים בתג מחיר דומה.

נוקיה PureView 9. מחיר: 2,690 שקלים.