השילוב בין תכנון החומרה והתוכנה של האייפון מביא לכך שהמכשירים פשוט עובדים יותר טוב מאשר המתחרים האנדרואידים שלהם.

בזזז! טעות. המשפט הזה, שנחרש עד לעייפה ב-9 שנות המאבק בין אייפוניסטים לאנדרופריקים (מילה שהמצאנו כרגע), כבר לא נכון, כך לפי נתונים שחשפה חברת Blancco.

החברה הפינית, שמתמחה בתוכנות למחיקת מידע ממכשירים שנזרקו עקב תקלות לפני שימוש חוזר בהם, הוציאה בימים האחרונים דוח שמצביע על שינוי מגמה בתחרות בין הסמארטפונים עם מערכות ההפעלה של אפל וגוגל.

לפי נתוני בלנקו, ב-2016 נסק שיעור התקלות המשמעותיות במכשירי אייפון והגיע מ-15% ברבעון האחרון של 2015 ל-62% בכל אחד משני הרבעונים האחרונים של 2016. זאת בזמן ששיעור התקלות המשמעותיות במכשירי אנדרואיד ירד באותם רבעונים מ-85% ל-47% (ובשני הרבעונים הראשונים של 2016 היה נמוך אף יותר).

המכשיר הגרוע ביותר לפי החברה הוא אייפון 6, עם שיעור כשלים ממוצע של 20.5% לאורך השנה, ואחריו אייפון 6s ו-5s, עם 13% ו-10.5%, בהתאמה. באגף האנדרואיד המכשירים הגרועים ביותר הם של סמסונג, אם כי היא רשמה שיפור ניכר השנה - משיעור כשלים של 46% ברבעון הראשון ל-16% באחרון (ובממוצע 24%). אחריה מדורגות לנובו (8.75% בממוצע), מוטורולה (7.75% בממוצע, וגם היא הפגינה שיפור עצום מהמחצית הראשונה לשנייה) ושאומי (5%). גם LG, סוני ואסוס ברשימת 10 היצרניות הגרועות ביותר.

גם בסיבות לתקלות בסמארטפונים נראה שינוי מגמה: באייפון, אפליקציות קורסות הן הגורם ל-37.3% מהכשלים בממוצע בשלושת הרבעונים האחרונים, והתחממות גורמת ל-15.5% מהכשלים בממוצע בשני הרבעונים האחרונים. זאת בעוד באנדרואיד, סיבות הכשלים הנפוצות הן מצלמה (9.75%) ושקע הטעינה (12.5% בשני הרבעונים האחרונים), בעוד אפליקציות קורסות גורמות רק ל-6.5% מהכשלים בממוצע בשני הרבעונים האחרונים.

האפליקציות הקורסות ביותר באייפון הן אינסטגרם (13.3% בממוצע בשלושת הרבעונים האחרונים), סנאפצ'ט (12.6% בשלושת הרבעונים האחרונים) ופייסבוק (9.6% בממוצע בשלושת הרבעונים האחרונים), בעוד באנדרואיד בולטות האפליקציות של גוגל עצמה - אנשי הקשר (7.6% בשלושת הרבעונים האחרונים) ושירותי גוגל (7% בממוצע בארבעת הרבעונים האחרונים) - לצד אפליקציית הממשק של סמסונג, טאצ'וויז (3.3% בשלושת הרבעונים האחרונים).