שתי המילים שיכולנו לומר על המתקפלים של גלקסי עד כה הן: לא אפוי. הרעיון בהחלט יפה וראוי, אבל המכשירים היו עדינים מדי, שבירים מדי, חלשים ובעיקר – יקרים מדי.

עם זאת, הסדרה השלישית של הפולד של סמסונג מתחילה להתקרב למכשיר שאנחנו אשכרה יכולים גם לקנות אותו, ולא רק לראות אותו בסרטוני יוטיוב או בכתבות. הפולד 3, שהושק לפני מספר שבועות, מציע כמה שיפורים מעניינים, בעיקר בגזרת החומרה והבנייה, וגם תג מחיר קצת יותר נמוך מקודמיו בסדרה. אז בואו נצלול ישר לעניינים:

העיצוב

העיצוב של הפולד 3 לא ממש השתנה. הגודל פחות או יותר זהה, בחלק החיצוני תמצאו מסך אמולד 6.2 אינץ' ממש כמו בדור השני, ובפנים מסך 7.6 אינץ'. ההבדל החיצוני המשמעותי הוא צורת מגרעת המצלמות שקצת השתנתה.

המסך

במכשיר מתקפל, איך לא – זהו הפיצ'ר החשוב ביותר במכשיר, וסמסונג עשתה בו קפיצה אדירה. אם המסך הקודם של הפולד היה מצופה במגן מסך לא נעים ליד ומובנה, והיה משולב בשורה ארוכה של אזהרות מאוד מוזרות – לא לגעת בו עם ציפורניים, לא לאחסן ליד כרטיס אשראי, מטבעות וכו' – כאן אין לנו לא את מגן המסך ולא את האזהרות ולכן זה מכשיר שבאמת אפשר להשתמש בו.

המסך מרגיש טוב ביד, די דומה לשאר מסכי הסמארטפון שאנחנו מכירים, בעיקר בגלל שהוא מצופה בגורילה גלאס ויקטוס. הוא מרגיש "נוזלי" רק בחלק של הקיפול. מבחינת האיכות, זה מסך דינמיק אמולד 120 הרץ – כך שהוא בהחלט מעולה בכל תנאי התאורה.

גלקסי פולד 3 (צילום: יח"צ)
הרבה פלוסים - אבל המחיר בעייתי | צילום: יח"צ

השימושיות

קודם כל, נתחיל מהקיפול - הקיפול של המכשיר קצת קשה וזה דווקא דבר חיובי – כך יותר קל להעמיד את הפולד במגוון רחב של תנוחות כדי להשתמש בשני מסכים, לצפות בסרטונים ועוד.

הפולד 3 תומך בעט של סמסונג, ה-S-PEN – אולי כדי לרכך קצת את המכה עם השמועות על ביטול סדרת ה-NOTE של החברה. זה שיפור ראוי ומשמעותי, כי אפשר להנות משימוש בעט במכשיר עם מסך כזה ויכולות קיפול כאלה. עם זאת, למכשיר אין מקום מובנה לעט ולא קיבלנו אחד כזה יחד עם המכשיר – כך שלא יכולנו לבדוק אם העט עובד כמו שצריך.

הסוללה של המכשיר, בת ה-4400 מיליאמפר, לא מספיק חזקה ומספיקה לכיום עבודה מלא. מטען בקופסה ביקשתם? גם הפעם, לא תקבלו.

החומרה

גם בחזית הזו אנחנו חווים שדרוג משמעותי – מעבד הדגל של קוואלקום 888 נקרא למשימה, וצוותו אליו 12 ג"ב של ראם עם אפשרות בחירה בין 256 ל-512 ג"ב של זכרון אחסון. החומרה הזו הופכת את הפולד למכשיר חזק ומהיר, עם ציון של 3,335 במבחן של גיקבנץ', ההופכת אותו לאחד המכשירים המהירים כרגע בשוק. עם זאת, בריבוי האפליקציות יש זמני חשיבה ארוכים יותר, והייתי שמח לראות 16 ג"ב ראם במקום 12.

המצלמה

המצלמה מתחלקת לשניים – המצלמה האחורית, הכוללת 3 חיישנים, 12 מגה פיקסל כל אחד, אשר מנפיקה תוצאות לא רעות בכלל (אך בהחלט לא הטובות ביותר שראינו), בסטילס ובווידאו (רק עד 4K), ובתנאי תאורה שונים.

המצלמה הקדמית, לעומת זאת - מלבד זה שהיא מוסתרת בתוך המסך במין רשת מוזרה שניתן לראות גם כשהמסך דולק - ממש לא איכותית. מצלמת 4 מגה פיקסל בלבד, שמוצגת על מסך ענק כמו של הגלקסי – יוצרת תוצאות מגורענות שנראות לא טוב, פחות ממה שהייתי מצפה תמורת מכשיר בתג המחיר הזה.

גלקסי פולד 3 (צילום: יח"צ)
מצלמה אחת טובה - השנייה ממש לא | צילום: יח"צ

השורה התחתונה

הפולד 3, הוא כבר מכשיר שתוכלו לקנות ולהשתמש בו ביום יום, בניגוד לקודמיו שהרגישו קצת כמו אבטיפוס ששיחררו לשוק. חומרה איכותית, מסך מפיל לסתות והרבה אופציות לשימוש במסך המפוצל ובמסך החיצוני, בנוסף לתדהמה של כל מי שיפגוש בכם, הן התכונות הטובות של הפולד 3. לעומת זאת, הסוללה החלשה ומצלמת הסלפי הלא טובה הן החסרונות הבולטים. 

המתקפל הגדול של סמסונג הוא עדיין מכשיר ל-EARLY ADAPTERS שרוצים משהו שאין לכולם, ומוכנים לשלם על זה סכום לא קטן בכלל – כ-6,000 שקלים, כמעט 1,500 ₪ יותר מהאייפון 12 פרו מקס המקביל.

לעומת המחיר של 8,000 שקלים, בו נמכר דור 2 של הפולד, זהו מחיר סביר יותר, אך עדיין גבוה מאוד. עם זאת, חכו עוד קצת לסקירה של הפליפ – הוא כבר מכשיר במחיר סביר יותר ואולי ההפתעה הגדולה של ההשקה הזו.

ציון: 8\10

*המכשיר הובא לסקירה על ידי סאני, יבואן סמסונג הרשמי