הגלקסי S8 של סמסונג הוכרז באופן רשמי הערב (ד׳) בניו יורק, זאת לאחר שתמונותיו, מפרט שלו ופרטים עליו דלפו באופן לא רשמי בעליל, לאורך מספר שבועות, בכל רחבי העולם. יחד עמו הושקה גרסה חדשה של מצלמת ה-360 של החברה, וכן תחנת עגינה שולחנית. ה-Galaxy S8 יושק בישראל ב-25 באפריל.

מדובר בהכרזה הגדולה הראשונה אותה עושה חטיבת הטלפונים של סמסונג מאז אחת מנקודות השפל הגדולות בתולדותיה - ה-Galaxy Note 7. נזכיר כי נוט 7, טלפון דגל שהושק בסתיו הקודם, התגלה כמסוכן כאשר תועדו עשרות מקרים בהם הסוללה שלו נשרפה או התפוצצה. סמסונג ביקשה מכל הלקוחות שרכשו את המכשיר להחזירו, אך גם הטלפונים החלופיים היו מסוכנים, והחברה נאלצה להורידו מהמדפים לחלוטין. "הייתה זו שנה מאתגרת עבור סמסונג" אמר במהלך האירוע מנכ"ל החטיבה, דיג'יי קו, כחלק מנאום על הדרך בה סמסונג מתרכזת בחדשנות.

מותק, המגה-פיקסלים התכווצו

המכשיר החדש, כמו קודמו, מגיע בשתי תצורות - S8 ו-S8 Plus. הראשון הוא בעל מסך בגודל 5.8 אינץ', ואחיו הגדול מצויד במסך שגודלו 6.2 אינץ'. שניהם מגיעים עם מעבד 8 ליבות ו-4 גיגה-בייט זיכרון. במכשיר הגדול יותר תוכלו למצוא סוללת 3,500 מיליאמפר/שעה, ואילו ב-S8 זו סוללת 3,000 מיליאמפר/שעה. הסוללה לא ניתנת להחלפה. לטענת סמסונג, המעבד החדש שלה יעיל יותר מקודמו, אך לא נתנו הערכת זמן פעולה בין הטענות. הטלפונים יגיעו עם אוזניות של AKG - חברת בת של הרמן, אותה רכשה סמסונג בנובמבר 2016 תמורת כ-8 מיליארד דולר.

לשתי גרסאות המכשיר מצלמה אחורית בעלת רזולוציה של 12 מגה-פיקסל ומפתח צמצם 1.7 - ירידה של שלושה מגה-פיקסל מהדור הקודם – אך אין זה אומר שהמצלמה איכותית פחות. מה שמשנה כאן היא טכנולוגיית העיבוד, ובסמסונג מבטיחים תמונות טובות מאי פעם.

גלקסי S8 (צילום: דניס ויטצ'בסקי, NEXTER)
גלקסי S8 | צילום: דניס ויטצ'בסקי, NEXTER

נקודה מעניינת נוספת היא שינוי יחס הגודל-רוחב במסך. כמו LG לפני חודש, סמסונג מכריזה כעת על טלפון שגובהו כפול מרוחבו, מה שמאפשר לדחוס מסך גדול יותר בתוך מכשיר שעדיין נוח להחזיקו ביד אחת. אחת הסיבות העיקריות לשינוי הזה היא מזעור הרכיבים בטלפון, שמאפשר למקם אותם בצורה יעילה יותר וכן למזער את השוליים של הטלפונים החדשים.

יוזמת העוזר האישי של סמסונג, Bixby, שנחשפה כמה ימים לפני האירוע, הוצגה בו גם היא. במבט ראשון, ביקסבי נראה מתקדם ממתחריו: בין השאר, הוא מסוגל לזהות מוצרים על פי צילום ולמצוא אותם למכירה דרך שותפות כמו אמזון, וכן פועל בדומה לאפליקציית Google Goggles, כשהוא מזהה אתרים ומבנים מפורסמים ומציג מידע עליהם. האינטגרציה שלו עם המכשיר עצמו מאפשרת לשלוט באפליקציות תומכות, ומסך בית ייעודי מאפשר לגשת למידע מותאם אישית שלומד את ההרגלים שלכם.

אביזרים, רבותיי, אביזרים

תחנת העגינה DeX היא ניסיון להפוך את הסלולרי לתחליף מחשב עבור אנשים שמעדיפים לעבוד עם מסך גדול, עכבר ומקלדת חיצונית. זה אינו הניסיון הראשון בתחום - כבר לפני שש שנים הציגה מוטורולה פתרון דומה בדמות Webtop - תחנת עגינה למכשיר ה-Atrix של החברה. אחת הסיבות העיקריות לכשלון של ה-Webtop הייתה הצורך לעבור מערכת הפעלה - מאנדרואיד ללינוקס - עת הטלפון חובר לתחנת העגינה. כיום, אנדרואיד כבר הרבה יותר מתאימה להפעלת יישומים ארגוניים בעצמה, מה שיפעל לטובתה של סמסונג. ואכן, בהדגמה חיה על הבמה סמסונג הציגה פעולה חלקה ומהירה בעבודה עם גרסת המובייל של פאוורפוינט.

גלקסי S8 (צילום:  יחסי ציבור )
גלקסי S8 | צילום: יחסי ציבור

Gear VR, קסדת המציאות המדומה של סמסונג, תתמוך עכשיו בבקר מזהה-תנועה חדש, ומצלמת ה-360 של החברה זכתה לגרסה חדשה שתומכת בצילום באיכות 4K, וכן בשידורים חיים.

* הכותב היה אורח סמסונג בניו-יורק


 

הפרטים המלאים מהלייב-בלוגינג:

19:01: די ג'יי קו חוזר לבמה וטוען שכבר 30 שנה סמסונג מובילה את תעשיית המובייל. נוקיה? לא, הוא לא שמע עליהם כנראה. ובזה (ובעוד סרטון קטן שמציג בת יענה משתמשת בגלקסי S8 ומשקפי המציאות המדומה של סמסונג כדי ללמוד לעוף) מסתיים האירוע.

18:59: אגב, למרות שכל הרעיון הזה מועתק מווינדוס פון של מיקרוסופט ומיובא לאנדרואיד, סמסונג ציינה שדווקא מיקרוסופט עוזרת לה על ידי התאמת כל האפליקציות שלה לעבודה דרך הסמארטפון על מסך מחשב.

18:57: האביזר הבא הוא DeX, שהופך את הסמארטפון למחשב. הוא נראה כמו תושבת, שמניחים עליו את הסמארטפון והוא מעביר את כל הממשק של הסמארטפון למסך מחשב, עם אפשרות לעבוד ממש כמו בווינדוס, עם מקלדת ועכבר.

18:55: המצלמה תושק ברחבי העולם בקרוב - אבל העיתונאים שהיו בהשקה קיבלו אותה כבר עכשיו, אז צפו לראות ממנה עוד בקרוב ב-NEXTER.

18:50: מצלמת ה-Gear 360 לצילום תמונות וסרטוני 360 מעלות בעצמכם זוכה לשדרוג, עם צורה חדשה ונוחה יותר לאחיזה, צילום באיכות 4K ותמיכה בשידור חי לפייסבוק ויוטיוב. אה, וגם לחנות של סמסונג.

גלקסי S8 (צילום:  יחסי ציבור )
גלקסי S8 | צילום: יחסי ציבור

18:49: מלבד משחקים, החברה תשדר גם אירועים כמו הופעות מוזיקה ב-360 מעלות, כך שתוכלו להרגיש כאילו אתם שם. לא, ההופעה של בריטני בישראל לא אחת מהאירועים האלה.

18:48: התחום הראשון שהיא מדברת עליו הוא מציאות מדומה (VR), שסמסונג מובילה אותו כבר 3 שנים עם קסדת ה-Gear VR שלה. עכשיו הקסדה הזו מקבלת גם בקר אלחוטי מבוסס בלוטות, כדי שתוכלו לעשות עוד מלבד לסובב את הראש בתוך העולם הווירטואלי. הבקר של סמסונג יתמוך במשחקים של אוקולוס, חברת הבת של פייסבוק שמובילה את הפיתוח של המציאות המדומה.

18:46: סוזן דה-סילבה, מנהלת אסטרטגיית מוצר בסמסונג, מגיעה לספר לנו על העזרים של גלקסי S8 - כי "זה אמנם מתחיל בטלפון, אבל לא נגמר שם", כפי שהיא אומרת.

18:44: ג'סטין דניסון, מנהל סמסונג אמריקה, חוזר לבמה להגיד לנו מתי כל הטוב הזה יהיה זמין. התשובה היא 21 באפריל - עוד פחות מחודש. תאריך השקה בישראל: 25.4.

18:43: אפליקציה חדשה של סמסונג מתקשרת עם מכשירים חכמים - אם הם תומכים בתקן של סמסונג, כמובן. וכדי לשפר את התקשורת עם המכשירים בכל הבית סמסונג תמכור לכם ראוטר ביתי למכשירים חכמים.

18:41: ביקסבי מתקשרת עם האפליקציות שלכם ויודעת להציג לכם את האפליקציות שאתם משתמשים בהם לפי השעות או המקום שאתם בדרך כלל משתמשים בהן. היא גם יודעת להזכיר לכם דברים לפי זמן ומקום - משהו שגם אנדרואיד יודעת לעשות, אם אתם משתמשים באפליקציות של גוגל כמו גוגל Now (שעכשיו נקראת Assistant) או Inbox במקום ג'ימייל.

18:38: ביקסבי אמורה להבין מה שאתם רואים, אם רק תכוונו אליו את המצלמה. יש לידכם בניין מעניין? צלמו אותו וביקסבי תגיד לכם איזה בניין זה, ועל הדרך תמצא לכם מסעדות סמוכות. מתי זה יהיה זמין בישראל? את זה אנחנו לא יודעים בכלל.

18:39: סריראם תודלא, אישיות חדשה באירועי סמסונג, מציג את העוזרת הקולית של החברה: ביקסבי. אבל הוא לא קורא לה עוזרת, אלא "ממשק חדש" לתקשורת עם הטלפון. כרגע, הוא אומר, עוזרות קוליות לא מבינות מה קורה בטלפון שלכם, אבל דיגסבי כן. מה זה אומר? לדוגמה: אם אומרים לה "צלמי ושתפי את זה", הטלפון יבצע צילום מסך וישלח אתכם כבר לתפריט השיתוף שלו.

18:32: החברה מבטיחה שאמצעי הזיהוי האיכותיים יותר - קשתית ואצבע - מאושרים על ידי חברות אבטחה לשימוש במקום סיסמאות באפליקציות בנקאות. כלומר, מתישהו, אי שם בעתיד כאשר יפתחו את שירותי התשלום בסלולר בישראל, תוכלו לאשר תשלום במבט, או להיכנס לחשבון הבנק שלכם במבט (כיום אפשר להיכנס באמצעות טביעת אצבע).

גלקסי S8 (צילום:  יחסי ציבור )
גלקסי S8 | צילום: יחסי ציבור

18:30: לחיישן טביעות האצבע של סמסונג, שהועבר אל גב המכשיר מצטרפות שתי טכנולוגיות זיהוי חדשות: סורק קשתית, שמזהה אתכם לפי העיניים, כמו גם זיהוי פנים, שאמור להיות מהיר יותר ולשמש לכניסה לאפליקציות שדורשות זיהוי פחות ודאי.

18:28: החברה מציגה מטען חדש ללא חוט - כלומר, מניחים עליו את הסמארטפון והוא נטען. ואפשר גם להעמיד אותו אם רוצים להטעין ולצפות בווידאו באותו זמן. הוא כנראה כולל מגנט שמחזיק את הסמארטפון.

18:27: המעבד של המכשיר הזה אשכרה מתקדם יותר ממעבדי המחשבים שלנו, עם שיפור של 21% בביצועים וצריכת חשמל חסכונית יותר.

18:26: המצלמות שופרו - גם מלפנים וגם מאחור - כדי לקלוט יותר אור, והמכשיר עמיד במים, כך שאפשר לצלם מתחת למים - אבל אל תצפו שהמסך יגיב למגע!

18:24: בחיים לא שמחנו כל כך לגלות שטעינו: השמועה על העברת כפתור הבית אחורה, ליד המצלמה, היו שקריות. סמסונג טוענת שהכפתור מוחבא מתחת למסך (וואו). קורא טביעות האצבע כן עבר לאחור.

18:22: זה הסמארטפון הראשון עם מסך תומך HDR - טווח דינאמי רחב, כמו של טלוויזיות יקרות במיוחד, מה שאומר צבעים מגוונים יותר.

18:19: עכשיו טוען מנכ"ל סמסונג באמריקה שהטלפונים שלנו לא השתנו עד היום, ומציג את Infinity Display - מסך שמכסה את כל החלק הקדמי עד הצדדים, ונראה כאילו נעלם אל תוך האלומיניום של גב וצד המכשיר.

18:16: כך הם נראים: ביד ימן גלקסי S8 ו-S8 פלוס.

18:13: קו מספר על מכשיר עם זיהוי פנים ועיניים ונותן קרדיט לגוגל על כל הדברים שסמסונג פיתחה, למרות שלפי דיווחים בשנים האחרונות גוגל דווקא כועסת על איך שסמסונג משנה את אנדרואיד כדי להפוך אותה ליותר של החברה הקוריאנית מאשר של זו האמריקאית.

18:09: קו קורא למכשיר החדש שעוד לא הוצג "עידן חדש של סמארטפונים", שיחבר אותנו לעולם עם פחות צעדים, פחות מכשולים וחוויות אישיות, נוחות ובטוחות מאי פעם.

18:08: "ההתחייבות החשובה ביותר שלנו היא איכות, בטיחות ומלאכת מחשבת", הוא ממשיך. 

18:06 "זו היתה שנה מאתגרת לסמסונג, אבל למדנו ממנה לקחים חשובים", מודה די ג'יי קו, נשיא סמסונג, בפתיחת האירוע ומתייחס לפרשת הנוט 7.

17:50 העיתונאים מחכים באולם לפתיחת האירוע.